In vizor

Tișe, despre compania aeriană județeană a lui Bolojan: „Am încercat și noi la Cluj, dar Consiliul Concurenței a interzis atunci. Nu poți investi bani publici pentru a genera competiție neloială cu privații”

Alin Tișe, președintele Consiliului Județean Cluj, se întreabă dacă cei de la Consiliul Concurenței vor permite finanțarea unei companii private din banii cetățenilor, făcând referire la anunțul lui Ilie Bolojan de a înființa la Bihor o companie aeriană județeană.

„Nu e o inițiativă nouă. Acum câțiva ani am încercat și noi la Cluj, dar Consiliul Concurenței a interzis atunci, considerând că este concurența neloială între o societate de stat și cele private. Mai mult, nu poți investi bani publici pentru a genera competiție neloială cu privații! Dacă Consiliul Concurentei și-a schimbat optica și poți finanța din banii tuturor cetățenilor o companie privată, rămâne de discutat. Nu sunt împotriva unui astfel de demers, dar trebuie analizată legislația europeană!”, a declarat Alin Tișe pentru Ziar de Cluj.

Directorul aeroportului din Cluj, David Ciceo, consideră că această inițiativă este una bună pentru dezvoltarea județului Bihor și a municipiului Oradea, dar nu consideră că va reprezenta o concurență pentru aeroportul clujean, mai degrabă ar putea intra în concurență cu aeroportul din Debrecen. 

„Considerăm că această inițiativă s-ar putea să fie bine pentru județul Bihor, având în vedere necesitățile pe care le are județul pentru dezvoltare, având în vedere că nu există trenuri rapide, că nu există autostrăzi. Probabil că și-au fundamentat această decizie pe necesitățile județului Bihor și a municipiului Oradea și bineînțeles că poate fi de succes pentru regiunea respectivă.  Nu considerăm că ne poate afecta în mod negativ semnificativ, având în vedere că se adresează în primul rând județului Bihor. Este și Debrecen acolo aproape. Mai degrabă va reprezenta o concurență pentru aeroportul Debrecen”, a declarat Ciceo pentru Ziar de Cluj. 

Preşedintele Consiliului Judeţean Bihor, Ilie Bolojan, şi primarul municipiului Oradea, Florin Birta, au anunţat înfiinţarea unei companii aeriene locale, pentru a asigura o mai bună conectare a oraşului cu restul ţării, dar şi cu Europa. 

 

 

 

 

Ilie Bolojan, președintele Consiliului Județean Bihor, a anunțat că va înființa o companie aeriană județeană și va achiziționa două eronave care să asigure zboruri de la Oradea spre București, dar și spre alte orașe europene. Ziar de Cluj l-a contactat pe președintele Consiliului Județean Cluj Alin Tișe, care ne-a transmis că aceastp inițiativă a avut pentru prima datp

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *