Din oras

Terasele din Piata Unirii functioneaza ilegal. Primaria nu a acordat inca niciun aviz de functionare

Scris de 151

Desi si-au depus solicitarile de trei luni deja, proprietarii de cafenele si restaurante din Piata Unirii nu au primit inca, de la Primarie, autorizatiile de functionare pentru terase. Prin urmare, oamenii si-au scos mesele si  scaunele pe trotuar, fara sa mai astepte un raspuns de la municipalitate.

Deocamdata, impartirea trotuarului s-a facut in mod corect, fiecare societate comerciala ocupand, pe trotuarul din fata localului, fix cat are deschidere la strada. A fost o intelegere tacita intre proprietarii de cafenele,  evitandu-se, astfel, certurile. In anii trecuti, desi nu au avut nicio explicatie plauzibila pentru decizie, reprezentantii municipalitatii au acordat unor proprietari triplul suprafetei de care dispun ca deschidere la strada, fortandu-i, astfel, pe ceilalti sa-si amplaseze terasele decalat, la cativa zeci de metri de propriul local.

“Lucrurile sunt foarte simple – fiecare a ocupat, pe trotuar, cat are deschidere la strada. Asa e corect si normal. Nu mai putem astepta dupa raspunsul de la primarie, care nu are niciun motiv sa intarzie atat procedurile. Asa, aratam ca ne putem intelege; in plus, noi o sa platim, din ziua de cand le-am scos. Avem dreptul la 6 luni de terase, din 1 mai pana in 1 octombrie”, a declarat Calin Tiplea, proprietarul bistroului Nuka.

Patronul de la Diesel, Mircea Buteanu, desi are terasa desfacuta de mai bine de o saptamana, spune ca nu stie daca a primit autorizatia de functionare.

“Nu stiu si nici nu ma intereseza. Fata care e responsabila cu asta stie mai bine. Nu cred ca a deschis-o pe barba ei, ca aici se dau amenzi zdravene; poate numai daca vrea sa le plateasca ea”, a declarat acesta.

Nici proprietarul de la Toulouse nu vrea sa vorbeasca despre intelegerea dintre patronii localurilor de pe latura de est a Pietei Unirii.

“Nu stiu, nu ma ocup eu de asta, iar asociatul meu, cel care stie, nu vrea sa vorbeasca cu presa”, a spus Radu Vargancsek.

Reprezentantii mass-media din cadrul Primariei Cluj-Napoca spun ca nu pot oferi nicio informatie vizavi de legalitatea teraselor din Piata Unirii. ULTIMA ORĂ

 • Acum 5 mins Politica
  Dosarul privind certificatul de revoluționar al liderului PSD Marcel Ciolacu a fost clasat: „Fapta nu este prevăzută de legea penală”
 • Acum 2 hours Justitie
  TREABA SE CAM ÎMPUTE PENTRU EUGEN CECAN: DNA Central a cerut documente privind o lucrare de extindere drum efectuată de DRDP Cluj
 • Acum 4 hours Rautacisme
  Eh, Marcel Bonţidean, zis şi “Nicolaie”… a semnat cu Securitatea, dar măcar n-a turnat
 • Acum 4 hours In vizor
  Pe Boc îl lasă nervii din ce în ce mai des. Clujenii care-l critică sunt “isterici”, “iubitori de noroi”… Acum l-a numit “idiot” pe cel care a avut “tupeul” să-i numească “centura de Diamant” “un eşec”
 • Acum 4 hours Din oras
  Primăria Cluj-Napoca susţine: “Lucrările de modernizare a străzii Iuliu Maniu, finalizate la timp”. Colegii de la Gazeta de Cluj au descoperit în teren contrariul. Şi cum nu zice municipalitatea nimic despre mizeria de pe Bolyai
 • Acum 6 hours In vizor
  Autostrada Transilvania se conectează prin drum expres, aflat în grafic de execuţie, dar NU cu Centura Clujului (care NU există), ci cu cea a Oradiei (care există)
 • Acum 6 hours Politica
  Falimentul Euroins: ASF a retras proiectul de plafonare a prețurilor la RCA. Guvernul urma să îl discute astăzi. Vezi cu ce explicații vin cei de la ASF
 • Acum 7 hours In vizor
  O VESTE RECONFORTANTĂ: PUZ nou pentru reglementarea urbanistică a ariei protejate Cheile Turzii
 • Acum 8 hours Din oras
  Reabilitarea clădirii fostului Hotel Melody, investiție de peste 1 milion de euro, cu sprijin de la Budapesta
 • Acum 9 hours Din oras
  TRAGEDIE la Pata Rât: O locuință și alte anexe improvizate au fost cuprinse de flăcări. Un bărbat a murit
 • Acum 18 hours Politica
  O ȚARĂ CU NERVII PE MOAȚE
 • Acum 23 hours PubliNews
  Femeia anteprenor și inspirație pentru noi începuturi
 • Acum 1 day PubliNews
  Grupul IULIUS a montat panouri fotovoltaice pe toate proprietăţile din portofoliu, inclusiv pe Iulius Mall Cluj, care vor produce 5.500 MWh anual, la nivel de grup
Citește și...
Recomandările redacției
TOP CITITE