Din oras

Teodora Enache si Lars Danielsson deschid Jazz in the Park

In prima zi de Jazz in the Park, Teodora Enache si Lars Danielsson vor canta impreuna, in Parcul Central din Cluj-Napoca. Artista din Romania, iubita de publicul autohton, dar si de cel strain, va urca pe scena alaturi de suedezul care face furori la contrabas, ca dirijor si compozitor deopotriva. Concertul celor doi artisti va deschide Editia 2014 a Jazz in the Park.

„Este unul dintre principalele concerte ale acestei editii si ne bucuram sa le putem aduce clujenilor jazz de calitate. Teodora Enache este foarte apreciata, atat la noi, cat si in strainatate, iar Lars Danielsson este un muzician care a facut senzatie pe scene din intreaga lume. ii asteptam pe toti cei care iubesc muzica buna in Parcul Central”, a declarat Alin Vaida, directorul festivalului.

Cu o cariera muzicala de peste 20 de ani, Teodora Enache este unul dintre cele mai importante nume ale jazz-ului romanesc. A cantat la toate festivalurile importante de jazz din tara, iar concertele sale au ajuns in Italia, Germania, Franta, Elvetia, Austria, Ungaria si SUA. A colaborat cu Johnny Raducanu, Stanley Jordan, Les Paul, Teodosii Spasov, Liviu Butoi, Darius Brubeck, Balasz Berkes si alti artisti apreciati, iar muzica sa se regaseste in cele 11 albume lansate. In 2011 si-a lansat ultimul proiect, Aisha, ce prezinta drumul redescoperirii de sine.

Lars Danielsson este un muzician suedez care face furori la contrabas, ca dirijor si compozitor deopotriva. A studiat la Conservatorul din Gotteburg, iar in 1985 a format Cvartetul Lars Danielsson, din care mai fac parte saxofonistul Dave Liebman, pianistul Bobo Stenson si tobarul Jon Christensen si cu care a lansat opt albume. A colaborat la diverse proiecte muzicale, cantand impreuna cu John Scofield, Jack DeJohnette, Mike Stern, Billy Hart, Charles Lloyd, Terri Lyne Carrington, Leszek Możdżer, Joey Calderazzo, Gino Vannelli si Dave Kikoski.

Editia din acest an a Jazz in the Park se desfasoara in perioada 4-6 iunie in Parcul Central, Iulius Parc si la Opera Maghiara.

Foto: jazzcompas.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *