Din oras

Telefonul ucide din nou. Un alt șofer a murit pentru că vorbea la telefon în timp ce se afla la volan

Utilizarea telefonului la volan a mai făcut o victimă. Un alt șofer a decedat în urma unui accident rutier ce a avut loc pe fondul neatenției provocate de vorbitul la telefon.

Șoferul vinovat de producerea accidentului de pe centura Vâlcele Apahida a decedat în urma impactului cu o basculă. Din primele informații accidentul s-a produs pe fondul neatenției șoferului care vorbea la telefon. Mai mult, acesta s-ar fi aflat într-o convorbire ce a durat peste 50 de minute. 

Citește și:

Accident pe centura Vâlcele Apahida. Șoferul vinovat a decedat – FOTO, VIDEO

Din nou se devedește că telefonul reprezintă în ultima perioadă un motiv important pentru care au loc accidente de circulație. Accidente grave, soldate cu decesul mai multor persoane nevinovate au avut loc deoarece șoferii erau atenți la telefon. 

Accidentele cauzate de șoferii care transmiteau imagini live în timp ce conduceau au determinat Guvernul să caute soluții pentru a descuraja astfel de activități. Astfel, pentru cei care scriu mesaje, transmit live, filmează sau vorbesc la telefon în timpul condusului sancțiunile vor fi, din 12 octombrie, mai dure.

Pentru a reduce numărul accidentelor rutiere cauzate de neatenție, Guvernul a adoptat Ordonanța nr. 11 pentru modificarea și completarea Ordonanței de urgență a Guvernului nr. 195/2002 privind circulația pe drumurile publice.

Spre deosebire de cadrul legal anterior, care viza exclusiv folosirea telefonului mobil, prin noile reglementări a fost interzisă ținerea în mână sau folosirea cu mâinile în orice mod atât a telefonului mobil, cât și a oricărui dispozitiv mobil prevăzut cu funcția de înregistrare ori redare text, foto sau video, de către conducător, în timpul conducerii vehiculului aflat în mișcare.

Noile reglementări urmează a intra în vigoare la data de 12 octombrie 2019. 

Înăsprirea pedepselor pentru folosirea telefonului ar trebui să îi determine pe șoferi să nu se mai lase distrași în timp ce se află la volan. Se pare că numeroasele accidente rutiere nu au reprezentat un exemplu, Poate că amenzile mari și posibilitatea de a avea permisul suspendat îi va determina să renunțe la obiceiul de a folosi telefonul la volan. 

Citește și:

Schimbare radicală: Poliția te amendează dacă te prinde cu telefonul în mână

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *