Uncategorized

Teapa la telefon revine: o femeie din Turda a ramas fara 3.000 de euro!

Inselaciunile prin telefon continua, iar sumele dobandite ilegal ajung de ordinul miilor de euro. O femeie din Turda a pierdut o mica avere. 

Victima a fost contactata pe telefonul fix de catre un barbat care s-a recomandat a fi sotul ei, plecat la munca in strainatate. Acesta i-a spus femeii ca a accidentat cu masina un pieton, fara a da alte detalii. Convorbirea celor doi a fost intrerupta de un al doilea individ, care a intervenit si s-a recomandat drept avocatul din oficiu al „sotului ei”, cu care tocmai a vorbit. Acesta i-a explicat femeii ca victima acidentata de barbat este in spital si ca o sa fie nevoie de bani pentru costul operatiilor.

La solicitarea „avocatului”, femeia a depus intr-un cont, pe numele lui Vita Marian Costinel, nu mai putin de 2.700 de euro, in doua transe – prima data 1.000 de euro, iar a doua 1.700 de euro. Bineinteles, numele este doar un pseudonim folosit de infractor. Pana in momentul de fata, reprezentantii IPJ Cluj spun ca nu exista niciun suspect in cazul de la Turda.

Recomandari ale Politiei Clujene

„Fiti sceptici atunci cand sunteti contactat telefonic de catre persoane necunoscute. Manifestati prudenta cand un strain va cere sa-i dati telefonic date cu caracter personal (nume, adresa, numar de cont). Nu discutati cu strainii despre situatia dumneavoastra financiara si nici nu oferiti bani. Nu raspundeti unor solicitari prin care vi se cere sa depuneti diverse sume de bani intr-un anumit cont”, spune purtatorul de cuvant al IPJ Cluj.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *