In vizor

Taximetriștii clujeni, acțiune de protest pentru a li se permite să circule pe bazile dedicate transportului în comun

Asociația Taxi Transilvania demarează o acțiune de protest pentru aplicarea Legii 38/2003, referitoare la circulația pe benzile de transport public. Taximetriști cer să fie marcat pe indicatorul pistei respective, pe lângă bus și bicicletă și taxi. De asemenea, ei solicită să fie scris pe carosabil, fără a fi condiționați de prezența clientului în mașină, conform legii în vigoare.

„Asociația Taxi Transilvania (ATT) inițiază această acțiune, pentru a semnala lipsa de aplicativitate a articolului 20 pct .5 din Legea 38/2003 conform căreia „Taxiurile pot circula în localităţi pe pistele special amenajate pentru mijloacele de transport auto în comun, fără a perturba circulaţia acestora, care reprezintă normă derogatorie de la cadrul general de reglementare în materia circulației pe drumurile publice, adică OUG 195/2002, legea taximetriei fiind o lege specială și de strictă interpretare în Cluj Napoca, taximetrele vor circula, conform legii, pe aceste benzi respectând semaforizarea dedicata ei!.”, potrivit organizatorilor protestului.

La momentul prezent în Cluj-Napoca, pe un singur bulevard din oraș, mai exact pe bd. Titulescu este prezentă o tăbliță unde scrie că este permisă tranzitarea taxiurilor cu client. Pe restul străzilor sunt prezente indicatoare cu accesul interzis, cu excepția autobuzelor și bicicletelor.

„Prin această acțiune solicităm ca legea 38/2003 să fie aplicată, circulația taxi-urilor pe aceste benzi fără să fie condiționată de prezența clientului în mașina de taxi, iar instituțiile abilitate, atât Primăria Cluj-Napoca, cât și poliția locală să se alinieze legii. Totodată semnalăm Poliția Locală că toate procesele verbale întocmite de dânșii au fost pierdute în instanță, respectiv câștigate de taximetriști, iar continuarea sancționării taximetriștilor pe pistele destinate transportului public în comun reprezintă un abuz în formă continuată, având în vedere că există precedent, iar procesele verbale au fost anulate în instanță”, a mai transmis Asociația Taxi Transilvania.

Acțiunea va avea loc marți, 25 Mai 2021. Mai multe mașini în regim de taxi vor porni de la Calea Mânăștur, în direcția Primăriei Cluj-Napoca, începând cu ora 10:00.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *