In vizor

Tatăl directorului Cluj Arena a primit un post călduț la fosta RADPP, condusă de “dubiosul” Mircea Avram, imediat după ce acesta a fost cadorisit cu un spațiu tocmai în Cluj Arena

Scris de 1,389

Încrengăturile nepotismelor din instituțiile de stat din Cluj sunt mai îmbârligate decât crengile copacilor din bântuita pădure Baciu Hoia. Din păcate nu este nimic supranatural să îți angajezi soția, nepotul, mătușa ș.a.m.d. în instituția în care ești cât de cât boss. De ce să mulgi banul statului de unul singur? Nu ar mânca și „famelia” ta o pită câștigată cinstit pe bază de nepotism? 

Astăzi avem o poveste adevărată despre Mircea Avram (fost director al Regiei Autonome a Domeniului Public și Privat Cluj, actualmente Direcția de Administrare a Domeniului Public și Privat al Județului – DADPP Cluj), Radu Rațiu (director Cluj Arena și consilier local) și Idișor-Menuț Rațiu (tatăl lui Radu Rațiu). Acesta din urmă este angajat la DADPP Cluj pe funcția de referent de specialitate. Cum a ajuns acesta să lucreze la fosta regie condusă de Mircea Avram? Vă explicăm imediat. 

Mircea Avram este patronul unui pseudo-site de știri, cluj-am, cu vizitatori mai puțini decât cel mai amărât blog. 36 de vizitatori are zilnic cluj-am. Acest mirobolant site nu este altceva decât o metodă prin care aduce ode partidului care îl hrănește. Avram mai face și pe proprietarul de televiziune. cluj-am are și emisiuni online, de o penibilitate care ne lasă fără cuvinte: tvcluj-am.ro. Aici, tot felul de tăntici discută despre probleme cruciale pentru societate. „Televiziunea” lui Avram are și povești de viață și emisiuni creștine. 

Unde credeți că are sediu pseudo-publicația lui Mircea Avram? În Cluj Arena, la etajul 5. A ocupat două spații – unul mai mic în care își ține echipamentul tehnic și unul mai mare în care este „studioul” tv. Una dintre realizatoarele „emisiunilor” tvcluj-am pare-se că este foarte încântată de view-ul care i se oferă de la locul de muncă și își face poze cu terenul în fundal.

sediu cluj arena cluj am

mircea avram

Avram a obținut acest spațiu în anul 2016. Potrivit contractului încheiat în 2016, chiria era de 260 lei/lună pentru o suprafață de 25 mp, adică puțin peste 10 lei/mp. Dacă te cheamă Mircea Avram și ești prieten cu Alin Tișe, președintele Consiliului Județean, este firesc să obții un spațiu închiriat la un preț de nimic. Tișe a fost cel care l-a promovat pe Mircea Avram în funcția de director al RAADPP (două mandate: 2010-2012 și 2014-2015), actuala DADPP Cluj. Avram a fost acuzat de organizarea unor licitații dubioase în perioada când a condus Regia și a părăsit conducerea instituției. Același Avram a reluat lucrările drumul Răchițele – Ic Ponor, deși procurorii DNA începuseră o anchetă ca urmare a realizării unor lucrări de mântuială. Pe baza prieteniilor pe linie de partid, Avram s-a angajat la Primărie, a fost membru în CA la Aeroportul Internațional Avram Iancu, dar și la RAADPP. 

Prietenia/frăția pe linie de partid este prietenie până la capăt. Coincidență sau nu, în 2016, anul când Mircea Avram a primit spațiul în Cluj Arena, Idișor-Menuț Rațiu (tatăl lui Radu Rațiu) s-a angajat la RADPP Cluj. Să fim oameni răi și să ne gândim că Avram a replicat cu un post la RADPP Cluj pentru tatăl lui Radu Rațiu după ce a primit un spațiu în Cluj Arena? Nu putem să îi facem acest lucru cinstitului Mircea Avram. Presupunem că este doar o coincidență bizară. 

Reprezentanții Consiliului Județean Cluj confirmă faptul că Idișor-Menuț Rațiu este angajat la DADPP Cluj. 

“Domnul Rațiu Idișor-Menuț este angajat pe funcția de referent de specialitate la Serviciului Tehnic, Situații de Urgență al Direcției de Administrare a Domeniului Public și Privat al Județului Cluj, din cadrul aparatului de specialitate al Consiliului Județean Cluj cu data de 01.01.2016. 
Scopul principal al postului presupune desfășurarea de activități specifice în situații de urgență apărute pe drumurile județene astfel: identifică, culege, stochează şi gestionează tipurile de riscuri generatoare de situaţii de urgenţă pe teritoriul administrativ al judeţului Cluj; înştiinţează autorităţile publice privind potenţiala apariţie a unor situaţii de urgenţă; coordonează intervenţia în teren cu personalul propriu al Serviciului Tehnic, Situații de Urgență şi personalul şi dotările Serviciului Operaţional, în vederea  limitării şi/sau înlăturării efectelor situaţiilor de urgenţă de orice tip; activități de prevenire a efectelor inundaţiilor; asigură stocurile de materiale, echipamente şi dispozitive pentru intervenţii în caz de inundaţii sau alte situaţii de urgenţă; identifică variante locale de deviere a circulaţiei ca urmare a efectelor inundaţiilor sau altor situaţii de urgenţă; activități specifice întreţinerii drumurilor judeţene pe timp de iarnă”, se arată într-un răspuns transmis de reprezentanții Consiliului Județean Cluj, la solicitarea Ziar de Cluj.  

Salariul pe care îl încasează tatăl lui Radu Rațiu este confidențial, potrivit reprezentanților Consiliului Județean Cluj. 

“Referitor la salariul lunar încasat de către domnul Rațiu Idișor-Menuț vă informăm: conform art. 163 alin. (1) din Legea nr. 53/2003 – codul muncii, republicată cu modificările și completările ulterioare ,,Salariul este confidenţial, angajatorul având obligaţia de a lua măsurile necesare pentru asigurarea confidenţialităţii”. Conform art. 12 alin. 1 lit. d) și art. 14 din Legea nr. 544/2001 privind liberul acces la informaţiile de interes public, cu modificările și completările ulterioare ,,Se exceptează de la accesul liber al cetăţenilor, prevăzut la art. 1 şi, respectiv, la art. 11^1, următoarele informaţii: d) informaţiile cu privire la datele personale, potrivit legii”, ,,Informaţiile cu privire la datele personale ale cetăţeanului pot deveni informaţii de interes public numai în măsura în care afectează capacitatea de exercitare a unei funcţii publice”, se mai arată în răspunsul transmis de reprezentanții Consiliului Județean Cluj. 

Practic, Idișor-Menuț Rațiu a fost pus șef peste niște mașini și utilaje. Potrivit surselor Ziar de Cluj, Idișor-Menuț Rațiu a fost pus să gestioneze fluxul de bani în relația Consiliul Județean Cluj – firma Bema Prodserv SRL, care a câștigat, în această vară, un lot de deszăpezire. Bema Prodserv SRL din Câmpia Turzii este una din firmele de casă ale Consiliului Județean. ULTIMA ORĂ

 • Acum 5 hours FOTOGRAFILA
  Poate ne spune un specialist în lege: în cazul statuii lui Iuliu Maniu asistăm la o vandalizare (faptă penală)? Că primarul ne minte ca o servitoare. Chiar muncitorii sunt de vină?
 • Acum 7 hours In vizor
  Tronsonul Nădășelu-Zimbor de pe Autostrada Transilvania rămâne încă o tură muzeu
 • Acum 7 hours In vizor
  PNL are patru ”dottore” în funcții înalte în stat. Scandalurile tezelor de doctorat ale premierul Ciucă și miniștrilor Bode, Cîmpeanu și Roman, dovada că celor din PNL nu le pasă de imaginea partidului. O dovadă în plus: Roman și Cîmpeanu se întorc în prima linie politică
 • Acum 8 hours Eveniment
  CLUJ-NAPOCA MILIONULUI DE LOCUITORI DUPĂ EMIL BOC, are sub 300 de mii conform recensământului din 2021, care s-a ținut în 2022
 • Acum 9 hours Eveniment
  Tânăr de 20 de ani din Cluj, dispărut de la unitatea medicală unde era INTERNAT. Dacă-l vedeți sunați la 112!
 • Acum 10 hours Analiza
  Comedia lui Boc: După 5 ani de studii de fezabilitate (a se citi bani irosiți), centura Cluj începe cu lărgirea unei străzi pe 2 km
 • Acum 10 hours Justitie
  Victor Piţurcă, eliberat și pus sub control judiciar. Primele declarații după ieșirea din arest
 • Acum 10 hours Cooltura
  DEMONII- Spovedania lui Stravoghin, un spectacol de excepție al Naționalului Clujean. In absentia lui Tihon, drama regizată de Tudor Lucanu îl scoate în evidență pe profetul Dostoievski
 • Acum 11 hours Justitie
  Victor Pițurcă, adus cu duba la DNA: a fost adus și fiul lui în fața procurorilor
 • Acum 12 hours Politica
  Marcel Ciolacu: “Dacă toate companiile cu capital românesc plătesc minimum 1% din cifra de afaceri, atunci mergem cu 1% pentru toată lumea”
 • Acum 1 day PubliNews
  Mai multe branduri s-au alăturat campaniei Winter Sale din Iulius Mall Cluj, iar reducerile ajung până la 70%!
 • Acum 1 day Politica
  Marcel Ciolacu după reținerea lui Pițurcă: ”Cred că nu va fi singurul caz!”
 • Acum 1 day General
  L-A PUS LA LOC, PROBABIL CA SĂ-L POATĂ DA ÎNAPOI JOS, DAR DE DATA ACEASTA, “CU RESPECT”. Iuliu Maniu a revenit pe soclu
Citește și...
Recomandările redacției
TOP CITITE