Din oras

Surpriza pentru soferii nesimtiti. Din aprilie e posibil sa se ridice din nou masinile parcate neregulamentar

In cadrul intalnirii de la sfarsitul saptamanii trecute, dintre premierul Dacian Ciolos si reprezentantii administratiei locale si judetene, printre subiectele discutate s-a regasit si cel legat de necesitateai modificarii, la nivel national, a regulamentului privind ridicarea masinilor parcate neregulamentar. Este posibil ca pana la sfarsitul acestei luni Guvernul Ciolos sa emita actul normativ care va putea permite primariilor sa sanctioneze soferii nesimtiti pe langa amenda contravientionala si cu ridicarea autoturismului.

Centrul orasului Cluj-Napoca este cunoscut pentru faptul ca duce o acuta lipsa a locurilor de parcare. Din aceasta cauza, numerosi soferi prefera, cu riscul de a fi sanctionati, sa stationeze in locuri nepermise, pe pistele de biciclete, treceri de pietoni sau pe trotuar, ingreunand circulatia pietonilor. Pentru disciplinarea acestor soferi nesimtiti se pare ca Guvernul le pregateste o surpriza.

Primarul Emil Boc a afirmat ieri, intr-o emisiune la un post local de radio, ca in scurt timp Guvernul urmeaza sa modifice actul normativ care reglementeaza ridicarea autoturismelor parcate necorespunzator. In cazul in care Ordonanta nu va fi atacata la Curtea Constitutionala este posibil ca incepand din a doua jumatate a lunii aprilie sa se reporneasca sistemul de ridicare a autoturismelor in Cluj-Napoca.  

“Am vorbit cu premierul Ciolos, vineri cand a fost la Cluj, sa emita regulamentul de ridicare a masinior. Ne-a promis ca in cateva saptamani va fi elaborat regulamentul national de ridicare a masinilor si atunci putem reintra in normalitate din aceasta privinta. Va fi mult mai costistor pentru ca atunci va costa cateva milioane bune de lei daca iti parchezi masina intr-o zona nepermisa”, a afirmat Emil Boc pe calea undelor radio. 

La nivelul municipiului Cluj-Napoca numarul amenzilor de circulatie aplicate saptamanal de catre reprezentantii Politiei Locale se situeaza in medie la 1.500 de procese verbale.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *