Sport

Surpriză la Primăria Cluj-Napoca. Proiectul preluării Cluj Arena de către municipalitate a picat la un singur vot

Stadionul Cluj Arena va rămâne în patrimoniul Consiliului Judeţean Cluj, însă are un viitor nesigur din cauza datoriilor mari ale societăţii care îl administrează.

La şedinţa Consiliului Local al municipiului Cluj-Napoca, care are loc în aceste momente la primăria oraşului de pe Someş, consilierii PSD nu au fost de acord cu preluarea de către municipalitate a celui mai modern stadion al Transilvaniei şi s-au abţinut de la vot.

La şedinţă au fost prezenţi 23 de consilieri şi era nevoie de 18 voturi favorabile (majoritate calificată) pentru ca acest proiect să treacă, însă două neparticipări la vot, inclusiv cea a directorului SC Cluj Arena, Radu Raţiu, şi cele patru abţineri ale consilierilor PSD au dus la respingerea proiectului. Social-democraţii s-au plâns de faptul că trecerea stadionului în patrimoniul municipalităţii va însemna şi preluarea datoriilor Cluj Arena şi nu au vrut să ia în considerare explicaţiile primarului Emil Boc, care a ţinut să infirme acest lucru, conform CJSport.ro. Potrivit unei informări a Consiliului Judeţean, Cluj Arena ar avea datorii de peste 15 milioane de lei, consilierii PSD fiind nemulţumiţi şi de faptul că nu au existat dezbateri asupra acestui proiect de preluare a stadionului.

„Cluj Arena trăieşte din închirieri şi alte activităţi conexe, dar trebuie să plătească şi un impozit de 1,5 milioane de lei pe an la primărie, calculat de Curtea de Conturi. Dacă nu ar fi acest impozit, cu siguranţă SC Cluj Arena s-ar descurca. Primăria nu urmăreşte să execute Consiliul Judeţean pentru aceşti bani, pentru că cei de acolo au plătit pentru construcţia stadionului. Noi preluăm stadionul, nu şi datoriile lui, nu preluăm societatea. Noi avem obligaţia să susţinem infrastructura, iar bugetul de 250 de milioane de euro al Clujului îşi permite să aibă stadionul în proprietate. Primăria nu depinde de banii pe care Cluj Arena trebuie să-i plătească la impozit, vrem să preluăm stadionul pentru a-l oferi sportului de masă, pentru ca orele de sport din licee să se desfăşoare pe stadion, de exemplu, fără niciun fel de plată. Nu cred că e moral să insistăm la Consiliul Judeţean ca să plătească aceşti bani, mai ales că vom lua un obiectiv cu o anumită valoare”, a explicat Emil Boc în plenul Consiliului Local, fără a reuşi, însă, să-i sensibilizeze pe consilierii PSD, care s-au abţinut de la vot, astfel că proiectul a primit doar 17 voturi pentru.

„Să ştie lumea că PSD a trimis Cluj Arena în disoluţie”, a afirmat Boc după ce proiectul de preluare a stadionului a căzut. Viitorul stadionului clujean este incert, astfel, după ce conturile societăţii care îl administrează au fost blocate de către Curtea de Conturi, iar Consiliul Judeţean nu pare să găsească soluţia pentru stingerea datoriilor la bugetul local.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *