De cartier

Sunt mulțumiți mănășturenii de cartierul lor? Mihai Armanca: „Ei au nevoie ca și orașul să fie prietenul lor!”

Sunt mulțumiți locuitorii din Mănăștur de cartierul lor? Pentru a lua pulsul celui mai mare cartier al orașului, Ziar de Cluj a vorbit cu Mihai Armanca, jurnalistul care redactează Buletin de Mănăștur. Acesta a explicat starea de spirit din cartier și cele mai importante probleme cu care se confruntă mănășturenii:

„E foarte greu să definești această stare a mănășturenilor, dacă sunt mulțumiți sau nu. Sunt mulțumiți pentru că rămân în Mănăștur și pentru că se implică în activitățile din Mănăștur. Nu sunt mulțumiți pentru că locuiesc în Mănăștur, știu potențialul uman, știu potențialul zonelor, știu că se poate mai mult, știu că respectarea anumitor reguli și norme pe care administrația le-a impus sau le impune prin regulamentele de funcționare a orașului ar face viața lor mult mai frumoasă și mai ușoară, dar nerespectarea lor și neurmărirea în teren a activităților sau a lucrărilor care se fac sunt probleme care deranjează în mod major populația.

Se pune problema și se cere, în mod frecvent, prezența patrulelor de poliție, fie Poliție Locală, fie Poliție națională, pentru siguranța populației. Se cere, în mod curent, o mai mare atenție în zona pubelelor, a spațiilor de depozitare a deșeurilor menajere. Se cere o atenție și o eliberare a străzilor în zona trecerilor de pietoni. Sunt foarte mulți copii în cartier, în zona școlilor toate trecerile de pietoni sunt blocate, fie de mașini mari, care nu mai permit o vizualizare corectă a străzii, fie sunt efectiv parcate mașini pe trecerea de pietoni. Se cere o deschidere spre găsirea unor locuri de parcare sau a unor locuri în care să se amenajeze parcări; chiar dacă sunt identificate, în momentul de față, 3 posibile noi parkinguri, modul în care s-a vrut să fie așezate sau dezvoltate acestea a nemulțumit locuitorii care au și protestat în cadrul consultărilor publice și au cerut schimbarea proiectelor. 

Cetățenii vor o atenție spre cetățean! Spre viața lor și spre bine lor! Ei vor să își aducă aportul la dezvoltarea orașului, dar au nevoie ca și orașul să fie prietenul lor!”, a conchis Mihai Armanca.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *