In vizor

Șulea este sceptic în privința COVID-19: ”În Florești nu veți vedea cuști pe băncile copiilor în sălile de clasă”

Primarul Horia Șulea nu este speriat de coronavirus, despre care spune că este un alt virus, poate puțin mai periculos decât altele, iar bolile asociate la fel se manifestă și în cazul altor viruși. 

”Ceea ce se întâmplă astăzi mă duce cu gândul spre o îndepărtare a unora față de alții, spre o sălbăticire forțată a românilor. Eu nu doresc acest lucru și sper ca cât de repede și guvernanții să înțeleagă că acest experiment dăunează. Probabil că există pandemie, probabil că au murit oameni, da niciun virus și nici o măsură restrictivă nu trebuie să ne îndepărteze unii de alții.Legat de răspândire, nimeni nu o să vă poată spune niciodată ce și cum. În opinia mea cel mai important element este că s-au respectat normele de igienă impuse. Virusul acesta prașiv vine de aici și pleacă dincolo. Se pare că este puțin mai periculos decât altele, deși boli asociate cu alți viruși se manifestă tot la fel la alte persoane”, a declarat Horia Șulea.

În ceea ce privește începerea noului an școlar, Șulea a menționat că nu va monta ”cuști” pe băncile elevilor, cu referire la despărțitoarele de plexiglas recomandate de Ministerul Sănătății. 

”Fie că vor merge la școală toți sau pe rând, în Florești nu veți vedea cuști pe băncile copiilor în sălile de clasă. Nu pot să accept ideea, și nu voi accepta ca prin metode restrictive să ne aducă în situația în care să nu ne mai întâlnim, să nu mai comunicăm. Pe noi ne-a înzestrat Dumnezeu cu glas și cu auz pentru simplu motiv că acesta este rolul nostru în viață: să trăim în comunitate.  Din punctul de vedere al administrației locale suntem pregătiți să îi primim pe copii la școală. Suntem pregătiți și pentru online dacă va fi cazul. Vom lua măsurile de siguranță necesare, vom face igienizare și sunt convins că și părinții se vor implica”, potrivit lui Șulea.

În ceea ce privește începerea anului școlar, există mai multe scenarii posibile. Dacă spațiul permite totți copiii vor putea să meargă fizic la școală, dacă nu măcar elevii din clasele pregătitoare și clasele terminale, iar ceilalți să meargă la școală pe rând. Un alt scenariu care va fi implementat în cazul în care numărul cazurilor vor crește este ca toți elevii să facă școală online. 

În ultimele 24 de ore în județul Cluj au fost confirmate 42 de noi cazuri de coronavirus. Sunt 24 de persoane internate la ATI și 37 de decese. În acest moment sunt internați în spitale 265 de pacienți. 

 

 

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *