In vizor

Șulea este sceptic în privința COVID-19: ”În Florești nu veți vedea cuști pe băncile copiilor în sălile de clasă”

Scris de 123

Primarul Horia Șulea nu este speriat de coronavirus, despre care spune că este un alt virus, poate puțin mai periculos decât altele, iar bolile asociate la fel se manifestă și în cazul altor viruși. 

”Ceea ce se întâmplă astăzi mă duce cu gândul spre o îndepărtare a unora față de alții, spre o sălbăticire forțată a românilor. Eu nu doresc acest lucru și sper ca cât de repede și guvernanții să înțeleagă că acest experiment dăunează. Probabil că există pandemie, probabil că au murit oameni, da niciun virus și nici o măsură restrictivă nu trebuie să ne îndepărteze unii de alții.Legat de răspândire, nimeni nu o să vă poată spune niciodată ce și cum. În opinia mea cel mai important element este că s-au respectat normele de igienă impuse. Virusul acesta prașiv vine de aici și pleacă dincolo. Se pare că este puțin mai periculos decât altele, deși boli asociate cu alți viruși se manifestă tot la fel la alte persoane”, a declarat Horia Șulea.

În ceea ce privește începerea noului an școlar, Șulea a menționat că nu va monta ”cuști” pe băncile elevilor, cu referire la despărțitoarele de plexiglas recomandate de Ministerul Sănătății. 

”Fie că vor merge la școală toți sau pe rând, în Florești nu veți vedea cuști pe băncile copiilor în sălile de clasă. Nu pot să accept ideea, și nu voi accepta ca prin metode restrictive să ne aducă în situația în care să nu ne mai întâlnim, să nu mai comunicăm. Pe noi ne-a înzestrat Dumnezeu cu glas și cu auz pentru simplu motiv că acesta este rolul nostru în viață: să trăim în comunitate.  Din punctul de vedere al administrației locale suntem pregătiți să îi primim pe copii la școală. Suntem pregătiți și pentru online dacă va fi cazul. Vom lua măsurile de siguranță necesare, vom face igienizare și sunt convins că și părinții se vor implica”, potrivit lui Șulea.

În ceea ce privește începerea anului școlar, există mai multe scenarii posibile. Dacă spațiul permite totți copiii vor putea să meargă fizic la școală, dacă nu măcar elevii din clasele pregătitoare și clasele terminale, iar ceilalți să meargă la școală pe rând. Un alt scenariu care va fi implementat în cazul în care numărul cazurilor vor crește este ca toți elevii să facă școală online. 

În ultimele 24 de ore în județul Cluj au fost confirmate 42 de noi cazuri de coronavirus. Sunt 24 de persoane internate la ATI și 37 de decese. În acest moment sunt internați în spitale 265 de pacienți. 

 

 

 

 ULTIMA ORĂ

 • Acum 5 hours Jos palaria
  JOS PĂLĂRIA! Meci caritabil pentru Tiago, băiatul unui fost jucător al CFR. Veterani ai feroviarilor, de la „U” și Sănătatea joacă pentru el
 • Acum 8 hours In vizor
  Antreprenorul Tudor Galoș, ȘOCAT de prețurile din Târgul de Crăciun de la Cluj-Napoca
 • Acum 10 hours General
  Acțiune de salvare din traseul Piatra lui Lucaci-Tarnița
 • Acum 22 hours Eveniment
  Cămătari din Cluj prinși de Poliție: Cereau înapoi sume de 8 ori mai mari, au agresat și amenințat un martor
 • Acum 1 day Politica
  Marcel Ciolacu a fost ales vicepreședinte al Internaționalei Socialiste
 • Acum 1 day In vizor
  Consiliul Elevilor Cluj cere demisia directoarei care a angajat un fost interlop să predea copiilor: ”Lipsă de empatie față de elevi”
 • Acum 1 day Vocea ta
  IEȘIREA DIN CRIZA IZOLĂRII POST-COVID. Mircea Miclea: ”Creativitatea și inovația necesită proximitate (…) trebuie să începem să ne refacem coeziunile, acelea pe care le putem reface, cu niște prieteni foarte buni, cu vecinii, cu familia”
 • Acum 1 day In vizor
  VREUN CUMĂTRU POLITIC AR AVEA DE VÂNZARE NIȘTE mobilier și echipamente digitale pentru laboratoarele de informatică din școli. De 1 miliard de euro ar avea pe ce să se adune praful, că nu sunt și bani pentru formarea profesorilor și pentru mentenanța echipamentelor
 • Acum 2 days Politica
  PE SURSE: Gabriela Firea, pe primul loc în sondajele comandate de PNL privind intenția de vot la Capitală, la peste 10 procente de ceilalți posibili candidați. Ilie Bolojan, testat de liberali în sondajele pentru București
 • Acum 2 days Jos palaria
  SOLIDARITATE PE CARE AM DORI SĂ O VEDEM ȘI ÎN TRIBUNE: ”U” Cluj se alătură CFR-ului pentru a-l ajuta pe fiul grav bolnav al unui fost fotbalist din Gruia
 • Acum 2 days In vizor
  NOUTĂȚI ÎN CAZUL DROGURI DISIMULATE ÎN CAFEA: Simon Selouk, un israelian judecat în România pentru trafic de droguri via Columbia, a fost asociat în afaceri cu finul lui Liviu Dragnea, cu un mason de rang înalt și cu un șef din Securitate. Acesta este cercetat și pentru pornografie infantilă
 • Acum 2 days Politica
  DUPĂ VIZITA COMUNĂ LA ION CEBAN, considerat de americani omul Moscovei, Vasile Dîncu îi dă și un brânci către președinție lui Marcel Ciolacu: ”Are toate atributele”
 • Acum 2 days PubliNews
  Primul concert de colinde pentru bunicii săraci din Gherla
Citește și...
Recomandările redacției
TOP CITITE