In vizor

Subsoluri și curți inundate la fiecare ploaie. Boc și Tarcea dau asigurări că totul este sub control

Scris de 298

Clujenii reclamă faptul că și după ploaia de ieri subsolurile și curțile lor au fost inundate. Principala cauză se pare că este sistemul de canalizare și colectare a apelor pluviale care după modernizarea străzilor nu mai face față. 

Din nou vă semnalez faptul că la adresa Bună Ziua 84, în urma ploilor de astăzi 09.08.2021 s-a inundat demisolul de la imobilul situat la adresa mai sus menționată. Totul se datorează faptului că, canalele din fața imobilului nu au scurgerea adecvată. Aceasta în urma refacerii străzii. Canalul de ape pluviale care este în fața casei NU mai are scurgere și în consecință tot ce se acumulează ajunge în demisol. Astept, ca de fiecare dată, un răspuns prin care să ne anunțați și ce măsuri se iau. Toată această situație datează de din iunie anul trecut. Până la ora actuală am făcut zeci de petiții fără nici un rezultat. 

Lucrarea de reparație executată la intersecția str. Romul Ladea cu str. Cezar Bolliac este o bătaie de joc. Am sesizat anterior faptul că rigola de colectare a apei de pe str. Romul Ladea este foarte mică și apă trece peste ea și curge pe str. Cezar Bolliac, deteriorând această stradă. În plus, toată apă de pe str. Romul Ladea și străzile de sus sunt deversate într-un șanț colector de pe str. Cezar Bolliac care nu face față unui volum atât de mare de apă. S-au executat lucrări de decopertare și turnare asfalt pe aprox. 2 mp drum și din această cauza apă trece și mai mult peste rigolă. Va rog să interveniți de urgență pentru că din cauza ploii dn dată de 09.08.2021 zona arată dezastruos. 

Ziar de Cluj vă prezenta la ultima ploaie o situație similiară de pe strada Horea. Acolo locuința unei familii a fost inundată, iar această situație a apărut doar după modernizarea străzii. 

Pomipierii clujeni au fost solicitați să intervină pentru a scoate apă din subsoluri pe străzile  Budai Deleanu, str. Făgetului, Aleea Muscel, str. Streiului Str. Voroneț, 6 locuințe str. Anatole France, str. Ady Endre, 2 case str. Patriciu Barbu. 

În ciuda faptului că tot Clujul este inundat la fiecare ploaie și că apa ajunge în curțile și subsolurile locuințelor, primarul Boc și viceprimarul Tarcea dau asigurări că totul este sub control.

„În ultima perioadă avem din ce in ce mai multe fenomene meteorologice care sunt cu intensitate foarte mare. Aproape în fiecare lună avem câte o furtună. Ieri a plouat în anumite zone ale orașului extrem de consistent. Am identificat căderi de arbori, au fost și capace de canal dislocate, străzi inundate. Pe strdada Brașov a trecut apa peste gardurile cetățenilor din zonă. A fost și o surpare de carosabil pe strada Făgetului și Kos Karoly. Suntem pregătiți să intervenim, dar fiecare trebuie să își ia măsurile de securitate necesare. Trecem la o climă subtropicală, trebuie să ne adaptăm și noi”, a declarat viceprimarul Tarcea la Radio Cluj.

Cu alte cuvinte clujenilor nu le rămâne decât să se adapteze și să se asigure că nu ăi prinde ploaia pe stradă și eventual să își baricadeze curțile și subsolurile. 

VEZI MAI MULT:

VIDEO – Furtuna a făcut din nou ravagii la Cluj: străzi inundate și mașini blocate în apă

 ULTIMA ORĂ

 • Acum 2 hours FOTOGRAFILA
  HEI-RUP-BUM! Să aibă Boc dăluța lui, chiar dacă prost pusă, să se cocoațe cu un discurs pe Tricolor de 1 Decembrie. Treptele din fața Teatrului Național, mizerie de lucrare
 • Acum 2 hours Jos palaria
  ÎN SFÂRȘIT, SPORTIVITATE ȘI LA CLUJ-NAPOCA: Foști jucători de la CFR, “U” și Sănătatea au jucat într-un meci caritabil pentru fiul lui Casian Miclăuș
 • Acum 8 hours Politica
  Clujul OSĂ aibă (fin nou) un nou spital. Ministrul Sănătății: ”Anul viitor vom avea proiectele detaliate”
 • Acum 9 hours Din oras
  Un neterminat de 16 ani a băgat în spital un bărbat de 38 ani
 • Acum 9 hours Jos palaria
  JOS PĂLĂRIA! Meci caritabil pentru Tiago, băiatul unui fost jucător al CFR. Veterani ai feroviarilor, de la „U” și Sănătatea joacă pentru el
 • Acum 12 hours In vizor
  Antreprenorul Tudor Galoș, ȘOCAT de prețurile din Târgul de Crăciun de la Cluj-Napoca
 • Acum 13 hours General
  Acțiune de salvare din traseul Piatra lui Lucaci-Tarnița
 • Acum 1 day Eveniment
  Cămătari din Cluj prinși de Poliție: Cereau înapoi sume de 8 ori mai mari, au agresat și amenințat un martor
 • Acum 1 day Politica
  Marcel Ciolacu a fost ales vicepreședinte al Internaționalei Socialiste
 • Acum 1 day In vizor
  Consiliul Elevilor Cluj cere demisia directoarei care a angajat un fost interlop să predea copiilor: ”Lipsă de empatie față de elevi”
 • Acum 1 day Vocea ta
  IEȘIREA DIN CRIZA IZOLĂRII POST-COVID. Mircea Miclea: ”Creativitatea și inovația necesită proximitate (…) trebuie să începem să ne refacem coeziunile, acelea pe care le putem reface, cu niște prieteni foarte buni, cu vecinii, cu familia”
 • Acum 1 day In vizor
  VREUN CUMĂTRU POLITIC AR AVEA DE VÂNZARE NIȘTE mobilier și echipamente digitale pentru laboratoarele de informatică din școli. De 1 miliard de euro ar avea pe ce să se adune praful, că nu sunt și bani pentru formarea profesorilor și pentru mentenanța echipamentelor
 • Acum 2 days Politica
  PE SURSE: Gabriela Firea, pe primul loc în sondajele comandate de PNL privind intenția de vot la Capitală, la peste 10 procente de ceilalți posibili candidați. Ilie Bolojan, testat de liberali în sondajele pentru București
Citește și...
Recomandările redacției
TOP CITITE