In vizor

STS refuză să ne spună câţi incompetenţi are angajaţi la 112

Scris de 387

La o întrebare legitimă pe Legea 544 a informaţiilor declasificate,privind numărul de angajaţi ai instituţiei pe structura 112, pe judeţe, STS a ales să se dea “clasificat” şi să ascundă după “secretul de serviciu”.

Adică răspunsul la întrebarea directă a jurnaliştilor este secret de serviciu, dar ce pun ei pe site-ul lor oficial, adică faptul că sunt angajaţi 2-3 operatori 122 în fiecare judet, nu mai e decât dovada nesimţirii. Nu v-am întrebat, băi, câţi ascultaci aveţi în teritoriu şi nici câţi cărători de pătură care semnalizează cu fum din deal în deal, “telecomunicaţii speciale”, ci câţi specialişti pe 112 aveţi în fiecare judeţ – informaţie care era oricum publică. Mai puţin cuantumul salariilor – deşi vorbim despre funcţionari publici şi bani publici. Dar am dorit să vedem până unde merege prostia comunicaţională a celor cafe se cred “şpioni”.

Acesta este răspunsul primit de către toate redacţiile din Grupul “Presa Bună”:

“La solicitarea dumneavoastră din data de 31 iulie 2019, transmisă pe adresa de email presa@sts.ro, vă comunicăm următoarele:

Numărul angajaților din cadrul Direcției Județene de Telecomunicații Speciale (judeţul) se încadrează în categoria informațiilor clasificate și nu poate fi făcut public.

Salarizarea personalului din cadrul Serviciului de Telecomunicații Speciale se face în conformitate cu prevederile Legii nr. 153/2017 privind salarizarea personalului plătit din fonduri publice.

Serviciul de Telecomunicații Speciale are o structură militară, iar încadrarea personalului se face în conformitate cu Legea nr. 80/1995.

Încadrarea operatorilor 112 se face prin concurs. Informațiile privind organizarea concursurilor, precum și criteriile generale de selecție, se publică pe site-ul instituției în momentul organizării acestora.

Persoanele care sunt testate pentru încadrarea ca operator 112 sunt supuse unei examinări profesionale și unei examinări psihologice care evaluează aspecte ce țin de aptitudinile intelectuale (atenție, memorie, flexibilitate mentală-inteligență) și trăsăturile de personalitate (echilibru emoțional, abilități de comunicare verbală, rezistență la stres). Este asigurată permanent consiliere psihologică pentru operatorii 112.”

Bla-bla-bla. Aşa în fiecare judeţ. Doar cei de la STS Suceava au fost mai “amabili” şi ne-au comunicat în plus că la nivel naţional STS are 2680 de angajaţi. Nu am înţeles dacă în sistemul 112, sau cu totul.

Sunt atât de mulţi încât nici nu mai ştiu câţi ne ascultă sub acoperire…

Cam aceasta este deschiderea de care dau dovadă funcţionarii statului pe banii noştri. Bani de care nu-şi fac datoria. Dacă zbârnâia acest serviciu şi nu îi era niumic de reproşat, am fi înţeles băţoşenia celor care ne-au dat acest răspuns în doi peri. Dar de la accidental din Apuseni în care a murit Aura Ion şi până la mizeria din Caracal, acest serviciu numai rateuri a dat. Ruşine, bă!ULTIMA ORĂ

 • Acum 2 hours Politica
  PSD îi cere lui Niculae Bădălău să demisioneze, după ce a fost reținut de procurorii DNA
 • Acum 2 hours General
  Corpul de control al ministrului Educației este la colegiul din Turda unde a predat fostul interlop Balibacea
 • Acum 3 hours Politica
  Fără nicio legătură cu cerințele de intrare în spațiul Schengen, capacitatea tehnică a României de a proteja frontierele UE, cele politice privind independența și eficiența Justiției, Consiliul Naţional Maghiar din Transilvania bagă placa orbanistă cu ”românii e răi și nu merită” prin gard
 • Acum 3 hours Din oras
  URBANISMUL DE CUMETRIE DIN ”FUNĂRIA” LUI EMIL BOC: Investiția care a primit undă verde la urbanism în cartierul unde primarul OSĂ a decretat că autorizațiile se dau după 2026
 • Acum 3 hours Vocea ta
  Dragoș Damian, CEO Terapia Cluj: ”Sunt interese foarte mari ca România să rămână fără fabrici de medicamente”
 • Acum 17 hours FOTOGRAFILA
  HEI-RUP-BUM! Să aibă Boc dăluța lui, chiar dacă prost pusă, să se cocoațe cu un discurs pe Tricolor de 1 Decembrie. Treptele din fața Teatrului Național, mizerie de lucrare
 • Acum 17 hours Jos palaria
  ÎN SFÂRȘIT, SPORTIVITATE ȘI LA CLUJ-NAPOCA: Foști jucători de la CFR, “U” și Sănătatea au jucat într-un meci caritabil pentru fiul lui Casian Miclăuș
 • Acum 22 hours Politica
  Clujul OSĂ aibă (fin nou) un nou spital. Ministrul Sănătății: ”Anul viitor vom avea proiectele detaliate”
 • Acum 23 hours Din oras
  Un neterminat de 16 ani a băgat în spital un bărbat de 38 ani
 • Acum 24 hours Jos palaria
  JOS PĂLĂRIA! Meci caritabil pentru Tiago, băiatul unui fost jucător al CFR. Veterani ai feroviarilor, de la „U” și Sănătatea joacă pentru el
 • Acum 1 day In vizor
  Antreprenorul Tudor Galoș, ȘOCAT de prețurile din Târgul de Crăciun de la Cluj-Napoca
 • Acum 1 day General
  Acțiune de salvare din traseul Piatra lui Lucaci-Tarnița
 • Acum 2 days Eveniment
  Cămătari din Cluj prinși de Poliție: Cereau înapoi sume de 8 ori mai mari, au agresat și amenințat un martor
Citește și...
Recomandările redacției
TOP CITITE