Locuitorii de pe strada Sopor așteaptă de mulți ani asfaltarea străzii pe care locuiesc. De-a lungul timpului, administrația locală condusă de Emil Boc a venit cu o serie de proiecte care le ofereau speranță plătitorilor de taxe și impozite din această zonă. Acum și această speranță a fost spulberată de viceprimarul Dan Tarcea care a recunoscut că strada Sopor nu va fi asfaltată în acest an, de fapt asflatul depinde de lucrările la centura metropolitană. Mai nou, toate proiectele de infrastructură ale Clujului depind de centura metropolitană. Este modul prin care administrația locală încearcă să își justifice incompetența.
”Pe strada Soporului suntem condiționați de centura metropolitană, vom face câteva lucrări în zonă. Nu cred că vom putea să asfaltăm anul acesta strada. Suntem condiționați de lucrările de la centura metropolitană și de legăturile cu această centură. Dacă toate lucrurile merg așa cum le-am programat și anul acesta finalizăm studiul de fezabilitate și îl predăm companiei de investiții rutiere într-un termen optimist, pe finalul anului 2021 vor putea demara lucrările. CNIR trebuie să facă licitația pentru proiectare și execuție. Estimând că într-un termen de 6-9 luni ar piutea să fie gata partea de proiectare, să avem autirizația de construire și să poată fi începute lucrările la această centură în anul 2021. Suntem obligați să finalizăm această centură până în 2023 pentru că astlfe vom pierde finanțarea europeană. Atunci se încheie cu adevărat acest ciclu financiar 2014-2020”, potrivit viceprimarului Tarcea.
În 2018, Emil Boc anunța contractarea unui credit în valoare de 25 de milioane de euro pentru dezvoltarea zonei Sopor, respectiv pentru refacerea străzii. A apărut apoi proiectul centurii metropolitante și toate proiectele de infrastructură depind de acest proiect.
„De aceea chiar dacă asta va însemna o anumită temporizare a lucrărilor fără a le opri, dar Primăria își asumă această sarcină de a face în cartierul Sopor, inclusiv de a lua acel credit pentru modernizarea străzii care va costa probabil peste 25 de milioane de euro. Este un drum cu patru benzi, unul principal pentru Soporului după care evident conexiunile și conectarea cu centura metropolitană”, afirma Emil Boc în 2018.
Citește și:
Proiectul modernizării pe datorie a străzii Soporului, amânat la nesfârșit
Între timp, locuitorii au cerut ca măcar trotuare să aibă. Primăria a amenajat parțial trotuare, pe o porțiune de drum, în rest, clujenii tot pe stradă și prin noroaie trebuie să se deplaseze. Aplicația pentru sesizări a primăriei este bombardată de solicitări, acestea se dovedesc a fi inutile, cel puțin până demarează lucrările la centură, adică la sfârșitul anului viitor, în cel mai optimist scenariu.
Citește și: