PubliNews

Știți de ce se călătorește atât de mult?

M-am tot gândit în ultima vreme la motivul pentru care  oamenii călatoresc într-un număr atât de mare si m-am hotărat sa mă documentez direct , dar si indirect.

Iată ce am aflat:

În primul rând,  un loc important il ocupa posibilitatea de închiriere foarte avantajoasă a unei mașini potrivite din toate punctele de vedere. Există companii de prestigiu, care la fel ca și Compania Volo rent a car Cluj-Napoca au un parc de mașini extrem de diversificat, care pot sa-ți satisfacă cele mai sofisticate gusturi și asta la un preț  foarte avantajos.

 • Apoi,oamenii  vor sa cunoască locuri inedite și să se distreze.
 • Evadarea din rutina zilnică,  este un alt motiv.
 • Timpul este petrecut într-un mod foarte plăcut și aduce o experiență nouă.
 • Se pot obține răspunsuri la întrebări și informații noi.
 • Ne regăsim petrecând mai mult timp cu noi înșine.
 • Ajută la maximizarea trăirii unei vieți pline de împliniri.
 • Tot mai consistente devin și călătoriile pentru cumpărături.
 • Un motiv important îl constituie și faptul că produsele turistice s-au diversificat foarte mult, crescând ponderea vacanțelor la mare  distanță sau creșterea cererii pentru turismul rural, precum și faptul că se preferă locuințele individuale, cazarea la cetățeni sau apartamente.
 • Demne de menționat sunt vacanțele cu teme culturale, teme sportive, vacanțele de descoperire, de dezvoltare personală, care sunt foarte prețuite de turiști cu experiență în privința călătoriilor și foarte pretențioși.
 • Este de remarcat și marea pondere de vacanțe ieftine oferite, precum marea  gamă de mașini  gata  să fie date spre închiriere de o serie de companii printre care pot aminti  compania , care mi-a oferit această minunată șansă, și anume Compania  Volo rent a car din Cluj Napoca la un preț foarte avantajos.
 • Există deasemenea tendința reducerii cotelor de comision .Chiar dacă marja de profit este mai mică, cifra de afaceri este mare practicând acest mod de abordare.
 • Este meritorie și tendința promovării unor forme ecologice de turism, ce încearcă să contracareze pe cat posibil efectul poluator al intensificării multitudinii formelor de călătorie, ca urmare a dorinței  oamenilor de călători tot mai mult.

Acestea sunt lucrurile pe care le-am aflat și m-am gândit la faptul că nu este  prea ușor, dar nici prea dificil, dacă îți cunoști personalitatea , să decizi în cunoștință de cauză, care ar fi categoria de turism care ți s-ar potrivi, astfel încât să te simți bine și să-ți atingi scopul pentru care ai pornit la drum.

O categorie interesantă de turiști este cea a psihocentricilor, care cauta la locul de destinație în mare măsură reproducerea locului și condițiilor pe care le au în general  în viața de zi cu zi, cu un înalt nivel de urbanizare.  Aceștia au venituri medii sau foarte ridicate.

La cealaltă extremă se gasește o categorie de turiști cu orientare opusă celei psihocentrice, și anume turiștii alocentrici, care caută noi experiențe, aventură, diversitate. De aceea acești turiști vor alege destinații turistice aflate la mari distanțe, în afara granițelor, cu atracții naturale sau culturale. Dotările materiale pentru acești turiști contează mai puțin, ele putând fi chiar precare. Acești călători sunt tineri , care  au venituri mici sau medii.

Factorii decizionali sunt mereu preocupați pentru a găsi  motive de prelungire a sezonului turistic, de activare a turismului pe perioada întregului an, astfel încât să se reducă concentrarea pe o anumită perioadă de timp.Această tendință  este foarte avantajosă din toate punctele de vedere.

Și acum, după ce am constatat toate acestea  și m-am lămurit de ce călătoresc atât de mult oamenii,voi începe pregătirile de bun turist și voi porni la drum cu încredere și curaj!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *