Din oras

Știe cineva cine este JANDARMUL-COCALAR din imagini? Îl caută șefii Jandarmeriei Române pentru a-i explica de ce nu e OK să-i faci pe jurnaliști “analfabeți”, “găini speriate” și “reporteri cu școală la frecvență redusă” când porți uniforma statului român

UPDATE 20.30: Avem dovada că jandarmul-cocalar este cel mai mare troll posibil! La o cautare simplă pe Google, veți descoperi cum Mitză jandarmul – care prezintă toate semnele unui comportament cel puțin ciudat – își petrece cam tot timpul liber lăsând comentarii răutăcioase pe rețelele de socializare. De data aceasta, așa cum puteți vedea în captura de ecran de mai jos, bravul nostru jandarm și-a trolat proprii colegi! Superb, nu?

 

„Va apreciez domnul Gavril sunteți un mare caracter in loc sa asumați anumite greșeli preferați sa ca ștergeți comentariile (…)„, scria, cu năduf și agramat, individul în urmă cu două săptămâni chiar pe pagina de Facebook a Grupării de Jandarmi Mobilă „Ștefan Cicio-Pop” din Cluj-Napoca la o postare absolut banală și nevinovată a colegilor săi. 

 

Martirul Facebookului se plânge pe unde poate că-i sunt șterse postările, că e cenzurat, că nu dialoghează lumea cu el șamd. Nu-i nimic, Mitză, tati! De luni încolo vei putea să-ți verși năduful în biroul unui psiholog. Poți să-i arăți pe o păpușă – cum fac copiii ăia prin filmele americane – unde te-a durut când „oamenii răi” ți-au șters comentariile. Și abia după ce treci pe la cabinetul medicului și iei aviz că ai toate țiglele pe casă, poate te mai vedem pe la evenimente publice, cu arma la cingătoare. 

 

 

 

 

UPDATE 19.30: În urma publicării articolului, jandarmul clujean a trimis un mesaj de AMENINȚARE jurnalistului NCN Mircea Barbu pe contul de Facebook al acestuia: 

 

„Salutare … Grija mare pe cine faci (inteligenta ) ca bicicleta băiețaș după ce că nu cunoști masculinul și femininul sau sensul unor cuvinte mai ai frica in tine de a dezbate acel comentariu. Știm amândoi ca am dreptate doar ca tu ai vrut sa pari “important” ca să zic așa …ehh uite ca ești slab și ca reporte ,slab ca și caracter …. PS – data viitoare nu mai jigni deoarce calomnia e foarte frumos explicata in CP”. 

 

Având în vedere limbajul folosit anterior și tonul amenințător al mesajului, redacția NCN solicită Jandarmeriei Române să ia măsuri de URGENȚĂ și să-i suspende acestui individ – care prezintă toate semnele unor grave tulburări de comportament – dreptul de a purta armă și de a se prezenta la serviciu până ce nu va fi evaluat de un psihiatru din cadrul MAI. 

 

 

UPDATE 14.00: Jandarmul și-a șters toate postările de pe contul de Facebook. La postări publice mai apare o singură fotografie cu o motocicletă albastră.

 

 

 

 

În urma unui reportaj difuzat de jurnaliștii NCN, nemulțumit că instituția pe care o reprezintă a fost criticată, un jandarm clujean s-a apucat să jignească jurnaliștii și să-și dea cu părerea despre nivelul de pregătire al acestora.

 

Vineri, 13 iulie, jurnaliștii NCN au realizat un reportaj de la festivitatea de încheiere a Olimpiadei Internaționale de Matematică, eveniment la care aceștia au reușit să intre cu un pistol metalic în geantă și să se plimbe nestingheriți prin sală. Reportajul a fost apreciat și criticat deopotrivă pe rețelele de socializare, însă unul dintre cele mai deplasate comentarii a venit chiar din partea unui angajat al Jandrmeriei Române pe una dintre cele mai populare rețele de socializare din România.

 

Individul cu nume de utilizator „Mitza Erdos” a distribuit postarea NCN cu reportajul video pe pagina sa de Facebook folosind, în comentariul postării, cuvinte de genul „analfabet” și „găină speriată” cu referire la reporterii postului nostru: „După ce că nu sunt în stare să răspundă normal și pe subiectul respectiv, indivizii de la ZIAR DE CLUJ șterg comentariul deoarece nu sunt capabili sa recunoască ca ei sunt de can-can așa un fel de “mi-as dori și eu” ca să nu scriu în engleză că nu pricepe tot omul … P.S – sunt mult mai inteligent decât tine și decât acea bicicletă menționată de tine în comentariul tău de găina speriată (analfabetule) și te mai prezinți ca reporter.”

 

Mai mult, acesta a continuat tirada de jigniri în comentariile postate pe pagina proprie și în interacțiunea cu prietenii săi de pe Facebook. Una dintre multele jigniri aduse jurnaliștilor NCN s-a referit la pregătirea acestora: „Chiar nu mi-am bătut capul dar nu mi-a picat bine jignirea fără motiv :)) oricum e slăb rău a făcut jurnalismul la frecvența-redusă ..trebuie înțeles …”

 

 

Individul are postate pe același cont fotografii în uniformă de jandarm de la mai multe evenimente publice, poze la bustul gol cu “brandul” la vedere și câteva încercări nereușite de a părea “cool’ în selfie-uri cu ochelari de soare și basca de jandarm pe scăfârlie.

 

Ziar de Cluj și NCN au sesizat Jandarmeria Română cu privire la comportamentul acestui individ și limbajul folosit la adresa jurnaliștilor trustului nostru. Considerăm că acest gen de atitudine din partea unui angajat al Jandarmeriei Române nu se regăsește în valorile și principiile acestei instituții și nu reflectă profesionalismul cerut și impus de uniformă.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *