Afacerea zilei

Stiati ca painea Vel Pitar se fabrica la Cluj? Aflati ce SECRETE se ascund in spatele unei paini sanatoase si ce SURPRIZE dulci vor fi lansate in curand

Desi pe eticheta produselor Vel Pitar e specificat sediul central din Ramnicu Valcea, painea pe care o gasim pe rafturile magazinelor din orasul nostru e fabricata in Cluj si este intotdeauna proaspata, produsa in ziua livrarii.

Ziar de Cluj a facut o vizita fabricii de pe Calea Baciului, prilej cu care am aflat multe lucruri interesante pentru voi, dragi cititori, si am intalnit oameni deosebiti pe care ne face placere sa vi-i prezentam, intr-o serie de articole despre cel mai mare producator de paine din Romania.

Grupul Vel Pitar este lider pe piata romaneasca, la produsele de panificatie si morarit, si castiga din ce in ce mai mult teren in domeniul productiei si distributiei de specialitati de cofetarie si produse de patiserie. Cu 13 fabrici de panificatie cu acoperire nationala, 4.600 angajati si peste 2 milioane de clienti zilnic, Vel Pitar produce, in medie pe luna, 10.000 de tone de panificatie, 300 de tone de biscuiti si napolitane si 14.000 de tone de produse de morarit. Investitiile masive in tehnologii moderne, preocuparea pentru a oferi produse inovative de cea mai buna calitate, respectul pentru angajati si partenerii de afaceri, au dus faima brandului care isi consolideaza constant pozitia pe piata, cu pasi mici si durabili.

 „Partea de morarit de la Vel Pitar se numeste 7 Spice. Am mers pe ideea de a lua bobul de grau integral, cu tot cu tarate si germeni si de a-l valorifica in intregime. Am colaborat cu specialisti din afara, dar cercetatorii nostri au fost cei care au descoperit solutia, in final. 7 Spice este singura moara din tara noastra care vinde faina integrala 100 %. Iar painea „Grau intreg” se fabrica cu o tehnologie patentata, unica in Romania, care valorifica tot ce e bun din bobul de grau, fara adaos de conservanti. Noi credem ca este cea mai sanatoasa paine”, spune Ane-Mary Butuc, director Vanzari la Vel Pitar Cluj.

In comparatie cu painea traditionala, painea Grau intreg contine cu 33% mai putine glucide si de doua ori mai multe minerale, este bogata in fibre si vitamine si o sursa importanta de proteine, ideala pentru o dieta echilibrata.

Un alt sortiment inedit e painea alba fara E-uri si conservanti. In ciuda parerii ca o paine nu poate rezista cateva zile fara aditivii clasici, acest produs demonstreaza ca tehnologia a evoluat foarte mult. Conditiile de igiena deosebite si ambalajul special cu micropori care permit evacuarea aburului din paine, dar nu lasa aerul sa patrunda sunt secretele care fac din painea Vel Pitar un aliment gustos si sanatos.

La ora actuala, pe piata se gasesc aproximativ 20 de sortimente Vel Pitar, iar numarul lor este in continua crestere, pentru ca in laboratoarele fabricilor se inoveaza si se testeaza continuu. Painea din faina integrala, alba, neagra sau intermediara, painea Grau intreg, painea fara E-uri sau conservanti, French Toast-urile cu tehnologia „Keine touch” sunt doar cateva dintre produsele pe care le gasiti pe rafturile magazinelor sub eticheta Vel Pitar. Dar, daca priviti cu atentie, veti descoperi si alte sortimente interesante, cum ar fi cozonacii, cornurile, gogosile, covrigii si cojile de eclere, foarte practice si gustoase.

Chiar zilele acestea se lanseaza un nou produs, briosele.  Ambalate individual, in doua variante, cu cacao sau cu aroma de vanilie, acestea pot fi o excelenta alegere pentru gustarea copiilor, la scoala.

Compania Vel Pitar se preocupa in mod constant de tendintele pietei si vine in intampinarea nevoilor consumatorilor. Pentru studenti sau oamenii care nu consuma cantitati mari de paine, se comercializeaza painea de grau integral la gramaj de 300. Vel Pitar livreaza si pentru reteaua de hoteluri, restaurante si cafenele produse speciale, in gramaje mari.

„Sunt clienti care revin la noi, dupa o perioada in care au rulat alti furnizori. Revin tocmai pentru ca avem o imbunatatire constanta a gamei de produse, cu un focus pe calitatea lor, suntem preocupati sa oferim produse sanatoase, variate, care indeplinesc pretentiile consumatorilor nostri. Asteptarile sunt tot mai mari de la noi, comparativ cu alti furnizori de produse de panificatie. Sa te bati cu piata neagra poate parea un rol de Don Quijote, dar noi ni-l asumam. Facem totul legal, corect, cinstit”, spune Ane-Mary Butuc, director Vanzari la Vel Pitar Cluj.

Vizita

Sa patrunzi intr-o fabrica de panificatie, in locul in care se petrece toata magia ce transforma faina in painea pufoasa care iti bucura simturile si iti potoleste foamea, e un privilegiu ce nu trebuie ratat.

Echipata corespunzator, sunt condusa de-a lungul liniei de productie, de la depozitele pentru ingrediente, cu frigiderele in care se tine drojdia, la temperatura si umiditatea optime, la malaxoarele imense, in care faina vine direct din siloz, prin tevi, si este dozata cu exactitate electronica.

Coca este cantarita si portionata automat, apoi lasata la predospire, inainte sa i se dea forma. Dospirea are loc intr-o incinta cu temperatura si umiditate controlate, iar de acolo, carucioarele supraetajate sunt duse la cuptorul imens ce troneaza in mijlocul fabricii. Se face setarea electronica, in functie de sortimentul de paine, iar restul operatiunilor decurg automat. Painea este luata din carucioare, transportata si incarcata in cuptor, de unde este scoasa automat la expirarea timpului de coacere si adusa pe benzi pana la o masa enorma rotativa.

De acolo, angajatii o incarca din nou in carucioare si o duc la racit, in alta incinta speciala, cu timpul, temperatura si umiditatea setate in functie de sortiment. Painea racita este apoi feliata si ambalata tot automat si transportata, in final, in depozit, unde asteapta sa fie incarcata in masini, livrata magazinelor pentru a ajunge, in cele din urma, pe mesele voastre. Intreg ciclul de productie, dureaza aproximativ 5-6 ore.

Aromele extraordinare care m-au insotit pe tot parcursul vizitei nu vi le pot descrie, caci numai mirosul de paine calda poate sa-ti mangaie sufletul in acest mod. Insa am remarcat un lucru interesant: toti angajatii isi vedeau de treaba, fiecare stia exact ce are de facut, nimeni nu statea degeaba, dar te intampinau cu un suras generos pe care numai cei ce se simt respectati si apreciati il au.

Am cunoscut la Vel Pitar oameni deosebiti. Povestile lor le veti putea citi in urmatoarele articole. Pana atunci, va invit sa savurati o portie de sanatate intr-o felie de paine facuta cu suflet!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *