Editorial

Statul acesta de rahat eşti chiar tu. Şi eu

Scris de 479

Frumuseţea democraţiei: îţi dă posibilitatea să-ţi distilezi prin vot propria nemernicie şi imbecilitate şi să o trimiţi în Parlament şi la Guvernare, să te conducă.

Dacă Statul este corupt, înseamnă că tu eşti corupt. Dacă e imbecil, tu eşti acela care i-a ales membrii cu care să-şi umple instituţiile: ia-ţi o oglindă, priveşte-te în ea şi dă-ţi două palme.

„Iliescu te iubim, că ca tine nu găsim!”

„Cheia e la tine!”

„Arde-i pe corupţi!”

„Cine nu sare, nu vrea schimbare!”

„DNA, DNA, să vină să vă ia!”

Toate litaniile imbecilităţii care au dus de la schimbarea „alor lor” cu „ai noştri”, la fel de hoţi, la fel de puşi pe propria căpătuială. Ştafeta muii şi atât.

Nu mai învinuiţi „Statul” – el nu mai există, de când nu mai există un contract social, este o simplă înşiruire de nume pe o listă pe care aţi votat-o la grămadă. Sunteţi creatori de Stat, prin vot. Aşa că „Statul” sunteţi chiar voi, nu Ludovic al „Paişpelea”. Vi s-a rupt de viaţa şi de viitorul vostru vot în „paişpe” pentru a vă umple maţul pe moment şi rezultatul se vede.

Aveţi ceea ce votaţi. Mai nou, ceea ce nu votaţi – că cică nu ai cu cine, nu ai ce…

Plus sunteţi prea ocupaţi să vă umpleţi blidul cu fericire de moment: o excursie exotică, un Untold, o spirală, un mindfulness, un salvaţi Planeta (până nu mai rămâne piatră pe piatră) – aşa că l-aţi trimis pe prostul clasei să vă reprezinte politic.

Ei, asta aveţi: proştii clasei în Parlament şi la Guvernare – îi ştiţi pe fiecare în parte, ştiţi ce le poate pielea, că nu dădeaţi doi bani pe ei, că de nici doi bani erau. Dar i-aţi lăsat să vă reprezinte. Acum de ce vă plângeţi?

Cred că singurul contract social valabil a fost în Evul Mediu. Grosso modo: ăla avea cal, armură, castel, ştiinţă de luptă şi cerea să fie întreţinut. La schimb, îşi punea viaţa chezăşie că-i apără pe cei care-l întreţineau. Se numea zeciuială – adică se dădea a zecea parte din ce producea un „oprimat”, nu 85% sau chiar 100% cât dă azi un „om liber” unui stat care-l fură din orice poziţie, fără să-i ofere nimic la schimb. Nici educaţie, nici sănătate, nici siguranţă, nici lege, nici ordine.

Colcăie instituţiile statului de jefuitori în numele patriotismului şi bunăstării generale. De indivizi care abuzează portofelul şi drepturile cetăţeanului la adăpostul uniformei sau robei.

Aici s-a ajuns, acesta este adevăratul Ev Mediu, cu împilaţi şi împilatori, împachetat în cuvinte frumoase despre dreptate, prosperitate, egalitate de gen şi şanse, despre Căpitanul Planetă şi alte cuvinte sforăitoare putregăite de conţinut.

„Frumuseţea” imbecilităţii este că ea este reactivă. Aţi speriat Statul imbecil român cu indisciplina voastră. Scuipaţi pe stradă, spargeţi seminţe, nu adunaţi rahatul propriului câine, săriţi peste rând, daţi mită, şpagă, forţaţi legea, treceţi pe roşu că nu vă vede nimeni, apelaţi la un amic, cunoaşteţi pe cineva, rezolvaţi, furaţi de la locul de muncă, nu vă faceţi onest datoria – chestii acceptabile, că „Statul” ştie să le facă înzecit, nu-l concuraţi.

Dar nu v-aţi vaccinat şi aţi băgat spaima în „Stat”, că şi imbecilii care-l compun tot oameni sunt, iar virusul nu face diferenţa. Plus că, murind, lăsaţi „Statul” fără sclavi. Cine-i mai plăteşte lui facturile, hoţiile, pensiile nesimţite, tăiatul frunzei la câini, frecatul de mentă, dresul busuiocului?

De aceea au chemat din nou Armata, să fie din nou „alături de popor”, nu lângă.

Eu v-am mai spus (degeaba) că STATUL NU E AMICUL DEMOCRAŢIEI. Aşa că nu-l invitaţi să decidă ce înseamnă libertate. Că e “tănănău” şi iute doritor de pumn în gură!

Şi, gata!ULTIMA ORĂ

 • Acum 3 hours Politica
  Ce n-avea Autoritatea Electorală Permanentă și acuma are? O greblă. Toni Greblă
 • Acum 3 hours Politica
  PSD anunță că nu votează proiectul PNL care înăsprește sancțiunile la proteste
 • Acum 3 hours In vizor
  Cică: ”lucrări neconforme pe malul Someșului” și ”constructorul reface lucrarea pe banii săi”, că ”n-a respectat granulația la beton”. ”Căcare” beton, că tot malul Someșului e betonat, departe de planul inițial aprobat?
 • Acum 4 hours FOTOGRAFILA
  MODERNIZATU-SA! Administrația locală a aruncat trei roabe de asfalt măcinat peste fostele terenuri de zgură de lângă Cluj Arena și acum se laudă Boc că a ”modernizat” locul de piață volantă și că ”respecte”
 • Acum 6 hours Din oras
  GARAJELE S-AU DAT JOS, ASFALTUL N-A MAI VENIT: Pe Aleea Padin din Oraşul Comoară se strâng bani ca să se acopere gropile din drumul care trece prin fața blocului
 • Acum 6 hours Politica
  Comisiile din Senat au adoptat modificări la proiectul de reformă a pensiilor speciale: Impozitare progresivă, care va ajunge până la 15%. Interzis la cumulul mai multor pensii speciale. Nicio pensie nu va depăși venitul din perioada de activitate
 • Acum 6 hours General
  Pot să zică cei de la agenţiile de rating ce vor, INS nu vine cu veşti prea bune: Managerii firmelor românești estimează că urmează o creștere accentuată a prețurilor în comerțul cu amănuntul și construcții
 • Acum 6 hours Din oras
  După mai bine de trei ani de la izbucnirea pandemiei, numărul cazurilor active de infecție cu coronavirus se apropie de o mie în Cluj-Napoca
 • Acum 6 hours FOTOGRAFILA
  Acum 5 ani ni se promitea o digitalizare de n-o s-o putem duce. Azi întrebăm: “Holograma, unde-i holograma”?
 • Acum 7 hours Eveniment
  ÎN DEZBATERE PUBLICĂ: Plafonarea polițelor RCA
 • Acum 7 hours Eveniment
  COJOCUL BABEI DOCHIA: Răcire accentuată a vremii, în toată ţara, până joi dimineaţa. Temperaturile vor scădea până la minus 10 grade
 • Acum 7 hours Politica
  Președintele Iohannis a promulgat legea avertizorului de integritate
 • Acum 8 hours Eveniment
  PATRU MILIOANE DE LEI PREJUDICII: Înşelăciune cu mobilă la Cluj
Citește și...
Editorial

REPUBLICA PRESCRISĂ ROMÂNIA

E cea mai bună perioadă pentru bandiții României. La cum funcționează justiția în țara asta, […]

Editorial

TOCĂTOARELE DE BANI

Se toacă la bani publici în țara asta mai ceva decât carnea. Dacă facem puțină […]

Recomandările redacției
TOP CITITE