Editorial

Statul acesta de rahat eşti chiar tu. Şi eu

Scris de 479

Frumuseţea democraţiei: îţi dă posibilitatea să-ţi distilezi prin vot propria nemernicie şi imbecilitate şi să o trimiţi în Parlament şi la Guvernare, să te conducă.

Dacă Statul este corupt, înseamnă că tu eşti corupt. Dacă e imbecil, tu eşti acela care i-a ales membrii cu care să-şi umple instituţiile: ia-ţi o oglindă, priveşte-te în ea şi dă-ţi două palme.

„Iliescu te iubim, că ca tine nu găsim!”

„Cheia e la tine!”

„Arde-i pe corupţi!”

„Cine nu sare, nu vrea schimbare!”

„DNA, DNA, să vină să vă ia!”

Toate litaniile imbecilităţii care au dus de la schimbarea „alor lor” cu „ai noştri”, la fel de hoţi, la fel de puşi pe propria căpătuială. Ştafeta muii şi atât.

Nu mai învinuiţi „Statul” – el nu mai există, de când nu mai există un contract social, este o simplă înşiruire de nume pe o listă pe care aţi votat-o la grămadă. Sunteţi creatori de Stat, prin vot. Aşa că „Statul” sunteţi chiar voi, nu Ludovic al „Paişpelea”. Vi s-a rupt de viaţa şi de viitorul vostru vot în „paişpe” pentru a vă umple maţul pe moment şi rezultatul se vede.

Aveţi ceea ce votaţi. Mai nou, ceea ce nu votaţi – că cică nu ai cu cine, nu ai ce…

Plus sunteţi prea ocupaţi să vă umpleţi blidul cu fericire de moment: o excursie exotică, un Untold, o spirală, un mindfulness, un salvaţi Planeta (până nu mai rămâne piatră pe piatră) – aşa că l-aţi trimis pe prostul clasei să vă reprezinte politic.

Ei, asta aveţi: proştii clasei în Parlament şi la Guvernare – îi ştiţi pe fiecare în parte, ştiţi ce le poate pielea, că nu dădeaţi doi bani pe ei, că de nici doi bani erau. Dar i-aţi lăsat să vă reprezinte. Acum de ce vă plângeţi?

Cred că singurul contract social valabil a fost în Evul Mediu. Grosso modo: ăla avea cal, armură, castel, ştiinţă de luptă şi cerea să fie întreţinut. La schimb, îşi punea viaţa chezăşie că-i apără pe cei care-l întreţineau. Se numea zeciuială – adică se dădea a zecea parte din ce producea un „oprimat”, nu 85% sau chiar 100% cât dă azi un „om liber” unui stat care-l fură din orice poziţie, fără să-i ofere nimic la schimb. Nici educaţie, nici sănătate, nici siguranţă, nici lege, nici ordine.

Colcăie instituţiile statului de jefuitori în numele patriotismului şi bunăstării generale. De indivizi care abuzează portofelul şi drepturile cetăţeanului la adăpostul uniformei sau robei.

Aici s-a ajuns, acesta este adevăratul Ev Mediu, cu împilaţi şi împilatori, împachetat în cuvinte frumoase despre dreptate, prosperitate, egalitate de gen şi şanse, despre Căpitanul Planetă şi alte cuvinte sforăitoare putregăite de conţinut.

„Frumuseţea” imbecilităţii este că ea este reactivă. Aţi speriat Statul imbecil român cu indisciplina voastră. Scuipaţi pe stradă, spargeţi seminţe, nu adunaţi rahatul propriului câine, săriţi peste rând, daţi mită, şpagă, forţaţi legea, treceţi pe roşu că nu vă vede nimeni, apelaţi la un amic, cunoaşteţi pe cineva, rezolvaţi, furaţi de la locul de muncă, nu vă faceţi onest datoria – chestii acceptabile, că „Statul” ştie să le facă înzecit, nu-l concuraţi.

Dar nu v-aţi vaccinat şi aţi băgat spaima în „Stat”, că şi imbecilii care-l compun tot oameni sunt, iar virusul nu face diferenţa. Plus că, murind, lăsaţi „Statul” fără sclavi. Cine-i mai plăteşte lui facturile, hoţiile, pensiile nesimţite, tăiatul frunzei la câini, frecatul de mentă, dresul busuiocului?

De aceea au chemat din nou Armata, să fie din nou „alături de popor”, nu lângă.

Eu v-am mai spus (degeaba) că STATUL NU E AMICUL DEMOCRAŢIEI. Aşa că nu-l invitaţi să decidă ce înseamnă libertate. Că e “tănănău” şi iute doritor de pumn în gură!

Şi, gata!ULTIMA ORĂ

 • Acum 15 hours Politica
  Cancelarul Austriei: Ministrul de Interne vrea un nou calendar de aderare la Schengen pentru România și Bulgaria pentru următoarea primăvară
 • Acum 15 hours Politica
  Ciolacu: În astfel de momente vedem cine sunt prietenii adevărați ai României. Dreapta europeană trebuie să își asume responsabilitatea până la capăt și să-l convingă pe cancelarul austriac până mâine că România merită în Schengen
 • Acum 18 hours In vizor
  EXTRACALIFRAGILISTIC! Cică Boc nu a întrunit majoritatea necesară în Consiliul local controlat de el și astfel nu a cumpărat sediul BCR… Măi, să fie, l-au sfidat ”pinguinii” și ”focile” sale?
 • Acum 18 hours Politica
  Preşedintele Iohannis a semnat decretul care conferă atribuții sporite polițiștilor locali pe drumurile publice. Adică orice ”Pristanda” angajat pe cumetrie în banul public, cu școală ”de Rutieră” cât trenul, are dreptul să ne tragă pe dreapta?
 • Acum 18 hours General
  VAI, SĂRACII BUGETARI, CUM MAI SUNT EI ÎNCURAJAȚI SĂ MUNCEASCĂ: Boboteaza și Sf. Ioan Botezătorul devin sărbători legale în care nu se lucrează. Senatul a adoptat tacit propunerea
 • Acum 19 hours Analiza
  #ȘMENGEN: Tabloul Împăratului  Franz Josef, din crâșma doamnei Mullerova, e în continuare plin de rahat mâncat cu polonicul
 • Acum 21 hours Rautacisme
  CÂȚI DINTRE DUMNEAVOASTRĂ, DRAGI CLUJENI, VĂ PUTEȚI PERMITE 9000 DE LEI SĂ BEȚI O CAFEA CU EMIL BOC? Excepție ăia pentru care certificare ISO anti-mită se oprește la ușa Urbanismului de Cumetrie
 • Acum 21 hours Politica
  IAR S-A FÂSÂIT ”ROMÂNIA EDUCATĂ”. Cu o alocare de numai 2,1% din PIB pentru Educație, studenții amenință ci proteste publice ”față de nepăsarea clasei politice”
 • Acum 23 hours Eveniment
  Investiție de 2,41 de miliarde de lei: CFR a semnat contractul pentru electrificarea lotului 4 al liniei Cluj – Episcopia Bihor. Cu un obiectiv de toată jena: 160 de kilometri pe oră pe 47 de kilometri de cale ferată
 • Acum 23 hours In vizor
  Un director de la Direcția Județeană de Finanțe Cluj acuzat că ia bani în parcul de la Avram Iancu. ”Nu este adevărat acest lucru. Acolo sunt camere”
 • Acum 1 day Eveniment
  ÎNCĂ O PĂDURE DE HÂRȚOAGE (că ”mijloace electronice”, din părți): Din 1 ianuarie 2023, contractele de închiriere vor fi înregistrate, obligatoriu, la ANAF
 • Acum 1 day Din oras
  CLUJ: Primul muzeu etnografic din România împlinește un secol de la deschidere
 • Acum 2 days Sport
  Dacă nu era Ziar de Cluj să scrie despre scandalul alcooliştilor de la U Cluj, totul se muşamaliza. Petrecăreţii au fost “sancţionaţi”. După ce a omis ştirea iniţială, presa de chitanţer uită să ne citeze
Citește și...
Sinistru Editorial

Emil Ceausescu. Preamultul

Sinistra poza asta cu Boc, strabic si buhait, cu caciula de readepist pe ceafa. Sinistre […]

Recomandările redacției
TOP CITITE