Politica

SOLDĂŢEL DISCIPLINAT AL PARTIDULUI: Boc îi ceartă pe profesorii greviști și ia partea puterii, care se dovedește zilnic incapabilă: ”Nu putem sacrifica aceste generații”. E, să fi fost altcineva la guvernare, ce discurs fulminant ar fi avut Maestrul!

De la emisiunea sa de chitanţier din fiecare vineri, primarul Emil Boc îi îndeamnă pe profesori să „aibă încredere” în Guvern , că i s-a spus lui din guvern că se pot încrede în promisiunile colegilor săi de partid. Prin urmare, să facă bine şi să se întoarcă la lucru, că dacă 30 de ani niciun politician nu s-a ţinut de cuvânt, de data aceasta, pe cuvânt, pe roşu Tricolor, de data aceasta sigur se vor ţine de cuvânt. Folosind „puncatjul” de la partid, Emil Boc a băgat şi lacrimogena cu: ”nu putem sacrifica aceste generații”. Dar despre generaţiile distruse până acum, ce poate să ne spună Măestrică? Alea sunt la pierderi colaterale.

”Am mai spus și repet: solicitările profesorilor sunt legitime. De la educație începe totul, constituie temelia dezvoltării oricărei societăți. Deci, din acest punct de vedere nu pot să spun decât DA, pentru că știu ce valoare are educația pentru societate. Educația este cheia construirii unei vieți mai bune, e indiscutabil – un om educat este, cu siguranță, un om cu care poți să construiești mult mai bine decât cu un om needucat. Prin urmare, este evident că ai nevoie de infrastructură – ai nevoie de profesori, de un sistem educațional articulat și plătit. Asta s-a făcut, asta am înțeles de la guvernanți că, prin ceea ce s-a făcut în aceste două săptămâni, s-au găsit soluțiile financiare pentru a pune educația la temelia sistemului de construcție a societății românești”.

Dar, ca să nu pară că nu-i pasă, atent şi preocupat, primarul în mandatele căruia (imediat sunt 20 de ani) nu s-a construit o şcoală nouă în Cluj-Napoca, zice că ”politicienii trebuie să continue dialogul, să vadă ce se poate face în plus”. Totuşi, disciplina de partid e disciplină de partid, aşa că profesorii ar trebui să înțeleagă că ”nu putem sacrifica aceste generații, care au de susținut examenele de Evaluare Națională și Bacalaureat.

”Evident că politicienii trebuie să continue dialogul, să vadă în fiecare zi ce se poate face în plus, dar, pe de altă parte, și dascălii trebuie să înțeleagă că nu putem sacrifica aceste generații de copii care așteaptă să intre în ciclu școlar și universitar din cauza grevelor. (…) Gândiți-vă ce calvar este pe aceste familii din România care sunt în situația de a avea copiii în fața examenelor. Trebuie să te gândești și la acest aspect. Așa cum medicii au acel jurământ al lui Hipocrate, și profesorii trebuie să aibă conștiința aceasta a unui ‘Dumnezeu al Educației’ pe care trebuie să îl servească indiferent de situație. Trebuie să găsească acum echilibrul ca acești copii să încheie anul școlar, ca să poată susține Evaluarea Națională și Bacalaureatul. Sunt pozitiv și cred că această grevă va conduce la reluarea activităților școlare, până la urmă și la continuarea examenelor. Nu avem voie să pierdem generații sub nicio formă!”.

Profesorii înţeleg asta de 30 de ani, măi, Măestrică, voi, politicienii nu aţi înţeles nimic şi aţi făcut praf şi pulbere România în lăcomia voastră. De ce nu întreabă profesorul de „Constituţionalism” la colegii săi de partid, de ce spumele mării, dacă EXISTĂ LEGE să se aloce 6% din PIB către Educaţie şi Învăţământ, NICIODATĂ, nu s-au alocat aceşti bani? Cât să mai aibă încredere cineva în aceşti politicieni, majoritatea nişte impostori, nişte plagiatori de CV, nişte lucrători cu limba, care şi-au văzut numai de propriul interes?

Ce încredere să aibă profesorii într-un memorandum când acesta nu are valoare juridică și nu poate fi atacat în justiție?

Politicienii noştri nici măcar legile nu le respectă, deciziile Curţii Constituţionale sunt opţionale pentru ei, iar Emil Boc care anulează legi să-şi ţină amicul său Untold-ul este departe de a cere „încredere”.