Din oras

Situație de cascadorii râsului! Universitatea Cluj nu a făcut deplasarea pentru că nu au găsit loc de cazare

Sportul românesc este adeseori o glumă proastă, iar același lucru se poate spune și despre sportul clujean. Exceptând CFR Cluj și Universitatea BT Cluj, două echipe finanțate din bani privați, restul echipelor se zbat în mediocritate

Fără să o includem pe FC Universitatea Cluj, echipă care încearcă cum-necum promovarea în prima ligă, echipele ce aparțin CS Universitatea Cluj sunt ca și cum nu ar exista. Pentru un club obișnuit cu performanța, care își sărbătorește centenarul, situația jenantă de la CS Universitatea Cluj pare de neiertat. 

Cândva, echipele de handbal, volei, baschet erau în top. Astăzi, în cel mai fericit caz se bat pentru evitarea retrogradării. Ciudat, în condițiile în care Primăria Cluj sponsorizează mereu clubul sportiv Universitatea (ultima oară, conform bugetului, CSU a primit aproximativ 650.000 de euro). 

Așadar, cu majoritatea echipelor în moarte clinică, rar se nasc situații care să mai mire pe cineva. Totuși, presa din Constanța a lansat o „bombă” în această dimineață. „Formația oaspete a anunțat că din cauza problemelor financiare, nu se încadrează în baremul de deplasare și nu a găsit cazare la un preț rezonabil, costurile fiind foarte ridicate în această perioadă de plin sezon pe Litoral”, au anunțat cei de la radioconstanta.ro. Concret, cei de la Universitatea Cluj Rugby nu ar fi dispus de fonduri pentru a efectua deplasarea.

În replică, pe pagina oficială de Facebook a formației de rugby, clujenii au explicat că nu e vorbă de lipsă de bani ci de lipsă de locuri vacante de cazare. „Având în vedere faptul că datele prezentate în media din Constanța nu sunt reale în legătură cu deplasarea echipei noastre U-Rugby pe malul mării, dorim să dezmințim acest lucru și să informăm că am făcut pașii normali în scris către FRR să se amâne meciul. Întrucât locurile de cazare pe litoral în plin sezon nu sunt disponibile. Astfel stând faptele reale, rugăm pe cei care nu au avut informațiile corecte să dezmintă la rândul dumnealor știrile false precum că U-Cluj nu poate face deplasarea din anumite cauze nefondate”, au scris clujenii.

De asemenea, Federația de Rugby și-a expus punctul de vedere și a acceptat amânarea meciului din Cupa României: „Avind in vedere problemele organizatorice intampinate de echipa RUGBY U Oficial in a gasi cazare in judetul Constanta (fiind sezon estival si minivacanta de Sfanta Maria), partida din etapa a doua dintre Clubul Sportiv Tomitanii si CS U Cluj, din cadrul Cupei Romaniei (programata initial pentru data de 17 august 2019), se va reprograma in ziua de miercuri, 25 septembrie 2019, orele 11:00 (U-cluj.ro /Stefan Martinescu) #RugbyRomania”.

Situația din rugby-ul românesc e tristă, CSM București fiind ultima echipă care a pus lacătul pe vestiar după sistarea finanțării de către Primărie. 

Foto: facebook FRR

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *