Din oras

Sistemul inovator de scurgere a apelor pluviale, special încorporat în bordurile montate pe Regele Ferdinand, dă rateuri la cea mai mică ploaie

Dacă pe vechile străzi din Cluj-Napoca, din Mănăștur, e de așteptat ca, la cea mai mică ploaie, să ai nevoie de cizme de gumă pentru a traversa trecerile inundate de pietoni, pe strada Regele Ferdinand din buricul târgului, proaspăt modernizată, ne-am aștepta ca apa să se scurgă în sistemul ultramodern de canalizare, o premieră în România.

„Sistemul de scurgere a apelor pluviale este unul special încorporat în bordurile montate. Regele Ferdinand este prima stradă cu un astfel de sistem de scurgere a apelor pluviale”, precizează Primăria Cluj-Napoca, pe site-ul oficial.

La cea mai mică ploaie însă, sistemul instalat în premieră națională în Clujul ”smart”, în bordurile ultracentrale, dă eroare, apa băltind pe carosabil, pe pistele de biciclete, pe trecerile de pietoni:

Practic, în Centru e vopsită strada, ca un papagal, însă Regele Ferdinand nu diferă cu nimic de străzile gri din Mănăștur:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *