Rautacisme

Simona Halep, cetățean de onoare al capitalei tenisului cu piciorul, Cluj-Napoca

Scris de 358

Stimați tenismeni, stimate tenismene, îngăduiți-mi să vă fac o confidență: la Cluj avem o nouă dragoste, iubim tenisul!

Debutul nostru în tenis nu s-a produs nici pe Progresul, nici la Wimbledon, nici pe Forest Hills, ci la Asociația de tenis cu piciorul (sau, mai pe românește, la Asociația de Futnet). Această asociație a primit, în ședința de Consiliu Local din 31 octombrie, suma de 30 000 de lei din banii publici pentru realizarea proiectului „Cluj-Napoca – capitala tenisului cu piciorul”.

În aceeași ordine de idei și în aceeași ședință de CL, din inițiativa primarului tenismen Emil Boc, Simona Halep a devenit cetățean de onoare al municipiului – capitală a tenisului cu piciorul:

„Am făcut această propunere pentru că Simona Halep, dincolo de faptul că este o mare campioană, este un model pentru foarte mulţi români şi pentru generaţia tânără. Este un model că se poate reuşi prin muncă, bun-simţ, talent şi perseverenţă, un om de o modestie rar întâlnită, care a ajuns numărul unu mondial. Simona Halep este bine-venită la Cluj-Napoca. Ne-am bucura să o vedem în februarie la Cluj-Napoca la meciul cu Rusia din Fed Cup”, a explicat Emil Boc.

Ce a uitat însă să spună primarul este că tenisul e un sport foarte scump, în care nu se poate urca, peste un anumit nivel de performanță, decât cu investiții financiare foarte mari. În tenis nu poți reuși numai cu muncă, bun-simț, talent și perseverență. Pentru ca să devii campion, ai nevoie și de bani!

Ciprian Porumb, un fost tenismen de performanță, antrenor în cadrul propriului club, Tenis Club Cluj, fondat cu aproape 20 ani în urmă, a precizat pentru Ziar de Cluj:

„Când începi să pleci în turnee, însoțit de antrenori, de fizioterapeut, tenisul începe să devină din ce în ce mai scump. Deplasările sunt multe pentru un sportiv de performanță, care trebuie să joace cel puțin 30 de săptămâni pe an, și atunci cheltuielile apar inevitabil, iar banii vin doar târziu, și numai pentru cei, probabil, 150 de jucători ai lumii. Până acolo e investiție, care trebuie susținută.”

Ciprian Porumb a fost implicat și în conducerea Federației Române de Tenis, al cărei vicepreședinte a fost ales în 2009 și, din 2011, a fost și căpitanul echipei României de Cupa Davis. Putem, așadar, să îl credem pe cuvânt.

Simona Halep poate fi un model doar pentru generația tânără care are banii necesari pentru a-i călca pe urme. Plus talent, muncă și perseverență. Tenisul este un sport elitist, la nivel de performanță. Nu e unul pentru mase.

Nimeni nu îi contestă meritele acestei mari campioane, însă ce are Simona Halep în comun cu orașul nostru, pentru a i se acorda titlul de cetățean de onoare? În afara faptului că vom fi, în curând, „capitala tenisului cu piciorul”, un alt proiect la inițiativa primarului tenismen.

La Cluj, nu logica proiectelor municipalității este importantă. În tenisul din Primăria lui Emil Boc, depinde foarte mult doar cu cine joci.

Că așa-i în tenis! Silence, please!ULTIMA ORĂ

 • Acum 15 hours In vizor
  NE ÎNCADRĂM, DIN NOU, ÎN TERMENE: Podul Porțelanului care trebuia să fie gata la data de 26 noiembrie 2022 OSĂ fie gata undeva în 2023. Acum, de la ultima vizită de lucru a lui Emil Boc, a săltat la ”gata în proporție de 90%”
 • Acum 15 hours Politica
  Ciolacu: Opoziția nedreaptă a Austriei este un cadou gratuit de Crăciun pentru Vladimir Putin. Cu siguranță, vor exista consecințe pentru Austria în urma acestui vot absurd!
 • Acum 16 hours In vizor
  NI SE ȘOPTEȘTE ÎN CASCĂ: Constructorii de la Parcul Feroviarilor încep să-și scoată gunoaiele pe care le-au îngropat de dimineață. E bună și mult hulita mass media la ceva
 • Acum 17 hours General
  MAI E DE MULS DE LA SCLAVII EUROPEI! Austria și Olanda au votat împotriva aderării României și Bulgariei la Schengen. Olanda s-a opus de fapt Bulgariei, care este însă la pachet cu România. Croația intră în Schengen de la 1 ianuarie 2023. Plus: elefantul pe care nu vea nimeni să-l vadă
 • Acum 18 hours In vizor
  ALO, GARDA DE MEDIU CLUJ, aţi fost sesizaţi, de ce nu verificaţi de ce se îngroapă deşeuri în şantierul Parcul Feroviarilor! Că şi primăria Cluj-Napoca a fost sesizată, dar se tace asurzitor!
 • Acum 18 hours Sanatate
  În plin sezon de viroze, Ministerul Sănătăţii “dă”, numai la “Cliuuj”, “că-i fain”, câte 4 – 6 ore de aşteptare părinţilor şi copiilor bolnavi în UPU. “Â-mi cer scuze la domni pacenţi!”
 • Acum 19 hours FOTOGRAFILA
  Protest în faţa Curţii de Apel Cluj: “Tişe, Vakar, județul Cluj nu l-ați primit moștenire”
 • Acum 19 hours PubliNews
  În luna sărbătorilor, Iulius Christmas Market din Iulius Parc îi poartă pe vizitatori în lumea de basm a Crăciunului
 • Acum 21 hours Eveniment
  Președintele Republicii Moldova, Maia Sandu, primește la Cluj-Napoca premiul unei asociații pentru cultură democratică europeană
 • Acum 21 hours In vizor
  Firma ONCOS nu e vinovată pentru minciunile unei mămici mitomane! Presa locală e varză!
 • Acum 22 hours In vizor
  Emil Boc: Construcția pasajulului de la Tăietura Turcului OSĂ înceapă anul viitor. Tot printr-o “randare” pe laptop, Maestre?
 • Acum 22 hours Vocea ta
  Dragoş Damian, Terapia Cluj: Strategia naţională de sănătate 2022-2030 a Ministrului Alexandru Rafila. Şi figura 38 de la pagină 24, o poză care te pune pe gânduri
 • Acum 23 hours Politica
  După ce guvernele lui şi-au bătut joc de Constituţie timp de doi ani, încălcând drepturile şi libertăţile civile, Klaus Iohannis şi-a slăbit niţel legăturile de la clăpari să ne vorbească despre “cărticică”: “Constituţia este cea mai importantă armă pe care o avem”
Citește și...
Recomandările redacției
TOP CITITE