Rautacisme

Simona Halep, cetățean de onoare al capitalei tenisului cu piciorul, Cluj-Napoca

Scris de 358

Stimați tenismeni, stimate tenismene, îngăduiți-mi să vă fac o confidență: la Cluj avem o nouă dragoste, iubim tenisul!

Debutul nostru în tenis nu s-a produs nici pe Progresul, nici la Wimbledon, nici pe Forest Hills, ci la Asociația de tenis cu piciorul (sau, mai pe românește, la Asociația de Futnet). Această asociație a primit, în ședința de Consiliu Local din 31 octombrie, suma de 30 000 de lei din banii publici pentru realizarea proiectului „Cluj-Napoca – capitala tenisului cu piciorul”.

În aceeași ordine de idei și în aceeași ședință de CL, din inițiativa primarului tenismen Emil Boc, Simona Halep a devenit cetățean de onoare al municipiului – capitală a tenisului cu piciorul:

„Am făcut această propunere pentru că Simona Halep, dincolo de faptul că este o mare campioană, este un model pentru foarte mulţi români şi pentru generaţia tânără. Este un model că se poate reuşi prin muncă, bun-simţ, talent şi perseverenţă, un om de o modestie rar întâlnită, care a ajuns numărul unu mondial. Simona Halep este bine-venită la Cluj-Napoca. Ne-am bucura să o vedem în februarie la Cluj-Napoca la meciul cu Rusia din Fed Cup”, a explicat Emil Boc.

Ce a uitat însă să spună primarul este că tenisul e un sport foarte scump, în care nu se poate urca, peste un anumit nivel de performanță, decât cu investiții financiare foarte mari. În tenis nu poți reuși numai cu muncă, bun-simț, talent și perseverență. Pentru ca să devii campion, ai nevoie și de bani!

Ciprian Porumb, un fost tenismen de performanță, antrenor în cadrul propriului club, Tenis Club Cluj, fondat cu aproape 20 ani în urmă, a precizat pentru Ziar de Cluj:

„Când începi să pleci în turnee, însoțit de antrenori, de fizioterapeut, tenisul începe să devină din ce în ce mai scump. Deplasările sunt multe pentru un sportiv de performanță, care trebuie să joace cel puțin 30 de săptămâni pe an, și atunci cheltuielile apar inevitabil, iar banii vin doar târziu, și numai pentru cei, probabil, 150 de jucători ai lumii. Până acolo e investiție, care trebuie susținută.”

Ciprian Porumb a fost implicat și în conducerea Federației Române de Tenis, al cărei vicepreședinte a fost ales în 2009 și, din 2011, a fost și căpitanul echipei României de Cupa Davis. Putem, așadar, să îl credem pe cuvânt.

Simona Halep poate fi un model doar pentru generația tânără care are banii necesari pentru a-i călca pe urme. Plus talent, muncă și perseverență. Tenisul este un sport elitist, la nivel de performanță. Nu e unul pentru mase.

Nimeni nu îi contestă meritele acestei mari campioane, însă ce are Simona Halep în comun cu orașul nostru, pentru a i se acorda titlul de cetățean de onoare? În afara faptului că vom fi, în curând, „capitala tenisului cu piciorul”, un alt proiect la inițiativa primarului tenismen.

La Cluj, nu logica proiectelor municipalității este importantă. În tenisul din Primăria lui Emil Boc, depinde foarte mult doar cu cine joci.

Că așa-i în tenis! Silence, please!ULTIMA ORĂ

 • Acum 9 hours Vocea ta
  Azi s-au demontat, pentru totdeauna, poveștile lui Emil ”OSĂ” Boc despre Oraș: ”Nimeni nu este uitat, nimeni nu este lăsat în urmă. Orașul pentru oameni, nu pentru profit. Eco, nu ego”
 • Acum 12 hours In vizor
  Cum a fost la festivalul romilor din Cluj, unde nu participă nici o autoritate publică: ”Lasă că vine Boc cu nevasta-n spinare, ca la Untold”
 • Acum 17 hours Vocea ta
  INVITAȚIE LA KHETANE PE TEMA JUSTIȚIEI SOCIALE: ”Vă invităm la un exercițiu de reflecție și solidaritate, pornind de la cazul clujenilor care locuiesc în cartierul Pata Rât al Clujului”
 • Acum 17 hours In vizor
  CLUJENII SE PLÂNG DE BETOANE, numai Emil Boc vede cu oglinda strâmbă a ”bunelor practici” și cum crește spațiul verde mai ceva ca promisiunile în campania electorală.
 • Acum 1 day In vizor
  ”Pornohaci” invitat la Zilele Comunei Jucu. Pe bani publici. De ce?
 • Acum 1 day In vizor
  Pro TEMBEL l-a omorât pe Florin Salam. Acesta susține că zvonurile sunt o exagerare. Fără să își ceară scuze, prompteriștii au șters știrea de pe site
 • Acum 2 days Jos palaria
  JOS PĂLĂRIA! Vernisaj Darius Ludwig la Khetane!
 • Acum 2 days FOTOGRAFILA
  BAȘI, ARTIFICII ÎN NOAPTE, BETOANE ȘI CLAXOANE: Bine că amicul Videanu livrează, că Emil Boc dalează. Dacă și ce e pe malul Someșului în Grigorescu e parc, atunci să ne fie nouă rușine! Că nu protestăm
 • Acum 2 days Din oras
  Garibaldi, podul care ”OSĂ” fie modernizat încă din 2014. Ecoul lui Boc, Dan Tarcea, a mai zis și el niște cuvinte despre cum ”OSĂ” fie mai frumos, mai trainic și mai arătos
 • Acum 2 days Din oras
  ZILELE CULTURII MAGHIARE DIN CLUJ-NAPOCA: Ministrul Culturii din Ungaria și nunțiul apostolic în România, la sfințirea Bisericii ”Sf. Mihail” după restaurare
 • Acum 2 days Din oras
  Emil ”OSĂ” Boc și-a sos ”Ecoul” și ”Inutilul” pe stradă să se tragă-n chip cu niște puble de gunoi inteligente. Cel mai inteligent lucru la aceste pubele este afacerea de cumetrie prin care au fost achiziționate de la ex-penelistul Doru Stoica
 • Acum 2 days Politica
  PSD: Nu susținem diminuarea schemei de compensare a prețurilor la energie, ci reglementarea pieței
 • Acum 2 days FOTOGRAFILA
  Oare Urbanistul de Cumetrie știe ce scrie pe autorizația construcției din fotografie? Sau a semnat ca “primarul Boc” pentru un amic imobiliar?
Citește și...
Recomandările redacției
TOP CITITE