Din oras

Și încă două milioane de euro, tot la RADP Cluj-Napoca. Tot pentru deșeuri

Primăria Cluj-Napoca a atribuit în regim de urgență peste 11 milioane de lei, echivalentul a două milioane de euro, către cei de la RADP Cluj-Napoca pentru ”Servicii de transport si depozitare a deșeurilor municipale de pe platforma de stocare temporară administrată de RADP Cluj-Napoca la depozite conforme, în vederea eliminării finale”.

După cum v-am prezentat și în materialul publicat ieri (EXCLUSIV Emil Boc îi salvează pielea lui Alin TIȘE. Licitație ASCUNSĂ de 10 milioane de euro pentru CMID. Ghiciți cine a câștigat?), rampa temporară de la Pata Rât trebuie închisă luna viitoare. 

Prin licitația atribuită de primărie către regia ei, RADP Cluj-Napoca, deșeurile vor fi transportate la Tg. Mureș și Oradea, variante care au ajutat și până acum, dat fiind că Centrul de Management Integrat al Deșeurilor nu este gata. Mai mult, în 7 august s-a aprobat o nouă hotărâre prin care s-au majorat tarifele de depozitare a deșeurilor (click aici).

„Este o masură strict necesară deoarece este impusă atât de Autorizația de Mediu 115/2015 deținută, cât și de notificarea formulată de către Garda de Mediu 808/2019, ca fiind singura posibilitate de valorificare/eliminare a deșeurilor de pe platforma de stocare temporară, astfel încât să nu se atinga plafonul de ocupare maxim stabilit la 75%”, s-au justificat cei de la primărie. 

În prezent pe platforma există depozitată o cantitate de 262.451,39 tone deșeuri, rezultand un grad de ocupare de cca 73,3%.

Tot cei de la RADP Cluj-Napoca au menționat că prioritatea majoră o reprezintă finalizarea lucrărilor la celula 1 din CMID, care nu este operațională. Lucrările la CMID vor fi efectuate tot de către RADP Cluj-Napoca. 

Pentru totalul de 22 de milioane de euro, cumulul a celor două licitații, una de la CJ Cluj (10 mil euro) și cealaltă de la primărie (două mil euro), RADP Cluj-Napoca este obligată să rezolve problema cu deșeurile din municipiu și totodată să termine lucrările la CMID, până în primăvară, pentru ca ulterior să fie soluționată criza cu deșeurile din ultimii cinci ani. 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *