Politica

Senatorii PSD și-au retras semnăturile de pe inițiativa legislativă privind asociațiile. Doar liberalii mai semnează proiectul considerat de societatea civilă o amenințare pentru funcționarea organizațiilor neguvernamentale

Scris de 344

Senatorii PSD și-au retras semnăturile de pe inițiativa legislativă privind asociațiile, astfel că în prezent doar parlamentari PNL mai semnează proiectul considerat de societatea civilă o amenințare pentru funcționarea organizațiilor neguvernamentale.

Anunțul a fost făcut de coaliția ONG-uri pentru cetățean:

“Vești bune despre propunerea Legislativă privind modificarea OG26/2000, cea care, dacă devine lege, va obstrucționa semnificativ accesul ONG-urilor la justiție. 12 dintre susținătorii propunerii legislative (10 repezentanți ai PSD și 2 ai PNL) și-au retras susținerea pentru proiectul de lege. În acest moment, conform informațiilor de pe pagina Senatului, parlamentarii care își asumă propunerea sunt: Badea Viorel-Riceard – senator PNL; Banu Claudia-Mihaela – senator PNL; Bica Dănuţ – senator PNL; Bîca Iulian-Mihail – senator PNL; Bourceanu Septimiu-Sebastian – senator PNL; Bumb Sorin-Ioan – senator PNL; Chirteş Ioan-Cristian – senator PNL; Cristina Ioan – senator PNL; Fenechiu Cătălin-Daniel – senator PNL; Guran Virgil – senator PNL; Moș Patricia Simina Arina – senator PNL; Neagu Nicolae – senator PNL; Niculescu-Ţâgârlaş Cristian-Augustin – senator PNL; Pandea Ciprian – senator PNL; Pîrvulescu Eugen – senator PNL; Pufu Vlad-Mircea – senator PNL; Scarlat George – senator PNL; Ţapu Nazare Eugen – senator PNL; Vela Ion-Marcel – senator PNL; Veştea Mihail – senator PNL.”

Solicitarea de retragere a semnăturilor senatorilor PSD poate fi consultată aici.

Plenul Senatului a retrimis, săptămâna trecută, Comisiei juridice pentru un raport suplimentar iniţiativa legislativă referitoare la asociaţii, însă în curând expiră termenul de adoptare tacită în Senat. Proiectul va merge apoi la Camera Deputaților pentru votul decizional.

Un șir de proiecte de lege promovate în ultimele luni în special de PNL îngrădește activitatea organizațiilor guvernamentale, limitează organizarea de proteste și descurajează semnalarea cazurilor de corupție în presă, după cum a acuzat societatea civilă.

 • Proiectele au fost inițiate fie de Guvern, fie de parlamentari liberali, în frunte cu premierul Nicolae Ciucă. Proiectul privind avertizorii de integritate a devenit deja lege, iar celelalte sunt în diferite stadii ale procesului legislativ.

Deși societatea civilă a făcut apel la președintele Klaus Iohannis să se implice pentru a împiedica adoptarea unor legi ce amintesc de “epoca Dragnea”, șeful statului nu a răspuns pînă acum în niciun fel unor astfel de apeluri.

Păi ce să răspundă speranţa de premier GRIVCO? Cum vă ziceam, noi credem din ce în ce mai argumentabil, că în cadrul USL, PNL a fost mărul cel mai putred.ULTIMA ORĂ

 • Acum 3 hours Politica
  ACUM SE VA VEDEA DACĂ PRIMEAZĂ ”BLIDUL” ÎN FAȚA VOCAȚIEI: Vârsta de pensionare va crește la 65 de ani pentru militari, diplomați, personalul auxiliar din instanțe. Impozit de 30% pentru o cotă din pensiile speciale. Pensiile magistraților aflate în plată se vor recalcula
 • Acum 5 hours FOTOGRAFILA
  Cât a durat ”asfaltarea” ”înainte de termen” a străzii Dragalina? Ei, bine, se sparge la loc. ”Nu e vina lor”, ci a celor care au lăsat niște țeavă pe dinafară
 • Acum 5 hours Rautacisme
  Întrebare a la Radio Erevan: Ce OSĂ conțină Parcul Gh. Dima din Zorilor, care trebuia licitat încă de anul trecut? OSĂ conțină beton și dale. Și 1001 povești despre arbori în plus
 • Acum 6 hours General
  Ciolacu: Președinta Ungariei a făcut declarații total inacceptabile, cu caracter revizionist pe tema Transilvaniei
 • Acum 7 hours Politica
  PROASTA COMUNICARE A PSD ÎN GREVA PROFESORILOR: Când nu s-a respectat niciodată Legea care acordă 6% din PIB Educației, să vii să contracarezi ”dreptul la grevă” cu ”dreptul la educație”, înseamnă să ai consilieri extrem de proști!
 • Acum 8 hours Eveniment
  Președintele sindicatelor din Educație: ”În momentul de față vorbim de amânarea examenelor”
 • Acum 8 hours Editorial
  Dervișii rotitori de la Guvernare
 • Acum 9 hours In vizor
  Le-au trebuit PATRU ani de la concursul de soluții pentru a ajunge, în sfârșit, să prezinte Comisiei de Urbanism (de Cumetrie din ”bocărie”) reamenajarea Cetățuii!
 • Acum 10 hours Sport
  Dan Petrescu a sărit la bătaie cu propriul jucător și i-a bătut obrazul lui Hagi
 • Acum 11 hours Eveniment
  Greva din învăţământ continuă: ”Guvernul trebuie să înțeleagă, măcar acum, în al doisprezecelea ceas”
 • Acum 11 hours Politica
  OPTIMISM: Vasile Dîncu susține că ”rotativa” OSĂ se facă
 • Acum 12 hours Politica
  ROTATIVA S-A ÎNȚEPENIT ÎN SARABANDA GREVELOR: Angajaţii CFR protestează luni în faţa Ministerului Transporturilor
 • Acum 22 hours Straineze
  După numărarea a 98% dintre voturi, Erdogan a câștigat alegerile prezidențiale inclusiv în numărătoarea opoziției
Citește și...
Recomandările redacției
TOP CITITE