In vizor

Șeful BCCO CLUJ, după ce a „participat” la Electric Castle: „Drogurile se distribuiau în apropierea festivalului, în sat”

Nu este un secret că autoritățile au recurs și la polițiști îmbrăcați în civil pentru a depista infracțiunile mai ușor. Brigada de Combatere a Crimei Organizate Cluj, condusă de comisarul Constantin Ilea, a avut ca misiune depistarea traficului de droguri. Cu ușurință, cei de la BCCO Cluj au confiscat drogurile-vedetă: LSD – timbre, canabis, canabis pastile, extasy și amfetamină. 

Ziar de Cluj a stat de vorbă cu șeful BCCO Cluj despre ”participarea” sa și a echipei operative în cele cinci zile de Electric Castle. Mai mult, colegii de la Clujust l-au fotografiat pe comisarul Ilea în timp ce se afla în interiorul festivalului catalogându-l ”destul de preocupat”. 

â

Comisarul Ilea susține că în fiecare an traficanții pun în aplicare metode noi de transportare, distribuție și introducere în festival a drogurilor de mare risc. Acesta pune accentul pe responsabilitatea penală a traficantului și consecințele pe care aceste le produce în rândul persoanelor vulnerabile. 

„Suntem prezenți la Electric Castle și la UNTOLD în fiecare an. Noi, polițiștii, căpătăm experiență, dar și  traficanții recurg la metode ingenioase prin care să introducă droguri în festivaluri. Anul acesta la Electric Castle am avut mai mulți traficanți care își distribuiau drogurile în apropierea Castelului Banffy, pe raza localității Bonțida. În cele cinci zile am confiscat droguri de mai multe tipuri, în general sortimentele populare: LSD – timbre, canabis, canabis pastile, extasy și amfetamină.

Ne antrenăm cu fiecare eveniment și devenim mai bun în combaterea acestui fenomen. La Untold voi ”participa” la fel ca și la Electric Castle. Fenomenul trebuie stopat prin depistarea traficanților. Consumatorii, deseori, sunt acele persoane vulerabile în căutare de senzații cool”, explică șeful BCCO Cluj, comisarul Constantin Ilea. 

 

Spre deosebire de anii trecuți, anul acesta raportul post Electric și Untold va fi unul mai ”ușurel”, în special la categoria arestări pentru droguri. Reamintim că în toamna anului trecut Înalta Curte de Casație și Justiție a dezincriminat consumul de substanțe etnobotanice, motiv pentru care, din punct de vedere penal, se consideră infracțiune doar consumul de droguri de mare risc și traficul inclusiv de substanțe cu efecte psihoactive. 

Reamintim că înainte de Neversea au fost reținuți trei tineri ce aveau în portbagajul mașinii peste 10 kg de droguri și înainte de Electric Castle a fost arestat  clujeanul Daniel Nașcă, ”fericitul fermier” de la Dabâca.

 

 

Citește și: 

EXCLUSIV Dosarul ”DROGURI la NEVERSEA”: traficanții s-au dat în gât. DIICOT știa de ”BEN” și de ”Alexandru”

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *