In vizor

Se redeschide fabrica de branzeturi de la Taga

Branza de Nasal va fi din nou disponibila pe piata, anunta oficialii FrieslandCampina Romania. Compania a incheiat astazi un acord cu  Fabrica de Branzeturi Transilvania pentru reluarea productiei de la fabrica din Taga.

Asociatul majoritar al societatii este AgroTransilvania Cluster, avand ca partener asociat Cooperativa Agricola Somes Aries. Acordul prevede productia Branzei de Nasal, sub brandul Napolact, dar si a altor tipuri de branzeturi, sub brandurile proprii ale AgroTransilvania Cluster.

Fabrica de branza din comuna Taga este detinuta de compania FrieslandCampina Romania si a incetat productia in 1 iunie 2013.

“Suntem extrem de bucurosi ca am reusit, prin aceasta solutie inedita de business, sa reluam activitatea in fabrica de la Taga, o unitate-unicat in Ardeal. In momentul in care am anuntat intrarea in conservare  a unitatii de la Taga, consumatorii, dar si alti membri ai comunitatilor locale ne-au trimis numeroase mesaje prin care isi exprimau regretul ca nu vor mai putea cumpara Branza de Nasal. Suntem multumiti ca Nasal Napolact va fi, in curand, disponibila din nou pe piata. Ne asteptam ca productia sa fie reluata in cateva luni”, a declarat Cornel Caramizaru, Director de Vanzari FrieslandCampina Romania.

“Acordul de parteneriat cu FrieslandCampina Romania reprezinta pentru noi, ca structura asociativa ce promoveaza investitiile in sectorul agroindustrial transilvanean, o oportunitate de a duce mai departe retetele si traditiile clujene, indiferent de contextul economic. Grota de la Taga, in care se matureaza branzeturile, face parte din patrimoniul Transilvaniei si este de datoria noastra sa facem tot ce este posibil sa sustinem procesul de productie de aici”, a declarat Felix Arion, Manager General AgroTransilvania Cluster.

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *