In vizor

Schimbări majore la BAC și Evaluarea Națională. Andronescu cochetează cu invențiile lui Valentin Popa. CE TREBUIE SĂ ȘTIE ELEVII

Ministerul Educației a readus în discuție introducerea testelor grilă la Evaluarea Națională și Bacalaureat. Această măsură a mai fost propusă în luna noiembrie de către analfabetul Valentin Popa, fostul Ministru al Educației (care după ce a atins recordul la incompetență și-a dat seama că nu e capabil să fie nici măcar profesor). La acea vreme introducerea testelor grilă la cele două examene ale maturității a declanșat un scandal major, pornind o grămadă de controverse în spațiul public.

Acum, Ecaterina Andronescu cochetează cu ideea testelor grilă, fără a ține cont de dorința elevilor și a părinților.

Testele grilă revin în planurile Ministerului Educației pentru examenele naționale.

“În vederea pilotării unei noi structuri posibile a subiectelor pentru Evaluarea Națională pentru absolvenții clasei a VIII-a din anul școlar 2019-2020, variantele de subiecte pentru Simularea Evaluării Naționale pentru elevii clasei a VII-a în anul școlar 2018 – 2019 la Matematică vor conține, în proporție de minimum 30%, itemi obiectivi”, se arată în proiectul de ordin privind organizarea simulărilor anul acesta, obținut de Edupedu.ro

Același avertisment apare și în cazul simulărilor de Bacalaureat pe care trebuie să le susțină anul acesta elevii de clasa a XI-a.

“În vederea pilotării unei noi structuri posibile a subiectelor pentru Examenul de Bacalaureat Naţional din anul școlar 2019-2020, variantele de subiecte pentru Simularea probei scrise la Matematică a examenului de bacalaureat naţional pentru elevii clasei a XI-a în anul școlar 2018 – 2019 vor conține, în proporție de minimum 30%, itemi obiectivi cu scopul de a se realiza evaluarea în baza unor răspunsuri exacte, neechivoce, specificate în barem, fiind astfel imposibilă alocarea unui punctaj diferit de către evaluatori distincți” – prevede proiectul de ordin.

 

Valentin Cuibus: „Nu știu în ce măsură s-ar potrivi la limba română un test grilă”

Inspectorul General, Valentin Cuibus nu este deloc modest, ba chiar mai mult, susține că la Cluj nu mai este foarte mult de urcat deoarece județul are promovabilitate de aproape 90%. Așadar, pentru elevii clujeni testele grilă sunt o „nimica toată”.

„Sunt materii la care se potrivesc și materii la care se potrivesc mai puțin. Nu poate să fie general valabilă. La chimie și fizică un test grilă s-ar potrivi. Nu știu în ce măsură s-ar potrivi la limba română un test grilă.

Eu nu cred că scopul testelor grilă este să treacă mai multi. Bineînțeles că vrem să obținem rezultate cât se poate de bune. Scopul este să găsim soluție de pregătire suplimentară a lor, dar nu cred că scopul e sa schimbi modelul de examen pentru ca să treacă mai mulți. Pe de altă parte procentul pe care îl avem la Cluj la bac este bun spre foarte bun. Deci foarte mult nu mai ai unde să urci deoarece se discută de un procent de 83% în prima sesiune și dacă suprapui CNP-urile și vezi câți au intrat în a doua sesiune ajungi ca aproximativ 92% să-și ia bacul”  declară pentru Ziar de Cluj, Valentin Cuibuș.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *