Din oras

Sărăcie maximă în sistemul clujean de sănătate: medicii de la UPU Cluj au fixat o mână ruptă cu cartoane

Medicii de la Unitatea Primiri Urgențe Cluj au fixat mâna ruptă a unei femei cu ajutorul unor bucăți de carton – aceasta este acuzaţi pe care o aduce fiul pacientei, care semnalează situaţia precară a dotării unităţii spitaliceşti din care lipsesc banalele atele.

„Mama mea a fost lovită de o maşină încercând să traverseze strada neregulamentar şi, după 6 ore de aşteptat la Spitalul de Urgenţă Cluj, au trimis-o cu mâna ruptă la Spitalul de Ortopedie şi i-au improvizat atele dintr-o bucată de carton”, a relatat fiul femeii pentru ştiridecluj.ro.

Acesta susţine că medicii le-au recomandat să mai aștepte trei ore pentru ca femeia să fie dusă cu ambulanța la secția de Ortopedie, unde i se va pune un ghips. În plus, o rană deschisă la genunchi a fost pansată cu leucoplast și dezinfectată abia când femeia a ajuns la Ortopedie.

„Orice trusa medicala dispune de atele. Au zis că dacă vreau să o ducă cu ambulanța la Ortopedie să-i pună ghips va trebui să mai aștepte 3 ore. Plus de asta mai are o rană deschisă pe genunchi, de care la Urgență au uitat. Au dezinfextat-o doar la Ortopedie. Trebuia cusută rana. Mi se pare o jignire ca în 2018 să nu aibă la Clinica de Urgență atele și să o trateze așa. La Ortopedie i-au făcut ce au avut de făcut, dar la Urgență am stat 6 ore degeaba. Nici măcar nu i-au dezinfectat tăietura de pe genunchi. Mi se pare inacceptabil”, a mai arătat clujeanul.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *