Din oras, General

Șantierul de pe 21 Decembrie 1989 se apropie de final, dar mai e mult de lucru: «Lucrările vor fi încheiate la sfârșitul lunii aprilie». Autoritățile promit zero întârzieri

Scris de 1092

Lucrările deschise pe Bdul 21 Decembrie 1989 în martie 2021 – și care au reprezentat un șantier de coșmar pentru clujenii aflați în trafic, dar și pentru pietoni – se apropie de final. Termenul inițial de încheiere a lucrărilor de modernizare a fost data de 15 Aprilie 2022. Acum, potrivit autorităților, șantierul se va închide la finalul lunii viitoare în contextul în care administrația locală a luat în calcul și zilele ploioase/temperaturi reduse în care lucrările au fost blocate.

„Lucrările pe 21 Decembrie vor fi încheiate la sfârșitul lunii Aprilie.

Vom planta arbori și vom crea o zonă verde în spatiul Bisericii Sf Petru. S-au plantat arbori și pe aliniament.

Suntem în grafic cu lucrările și vom termina așa cum am promis”, declara recent viceprimarul Dan Tarcea în cadrul unei intervenții telefonice la un post local de radio.

 

Astfel, potrivit asigurărilor făcute de autoritățile locale, termenul limită (vineri, 15 Aprilie – sâmbătă, 30 Aprilie 2022) va fi respectat, iar toate lucrările vor fi încheiate.

Încă sunt în lucrări, încă nu sunt toate îmbinările făcute, suntem încă departe de faza finală. 

Să știți că și eu sunt la fel de atent și de riguros, pentru că lucrările nu se fac pentru un an, se fac pentru 50-100 de ani de acum înainte. Nu ne jucăm cu ele. 

Voi fi extrem de exigent iar, de altfel, comisia de recepție lucrează sub control public”, declara în februarie 2022 Emil Boc.

Lucrările de modernizare a Bdului 21 Decembrie 1989 au cuprins 4 tronsoane –

Tronsonul 1: B-dul. 21 Decembrie 1989 (între Pițta Unirii și Prefectura), inclusiv str. David Ferenc

Tronsonul 2: B-dul. 21 Decembrie 1989 (intre Prefectura si Regionala CFR)

Tronsonul 3 : B-dul. 21 Decembrie 1989 (între Regionala CFR și The Office)

Tronsonul 4 : B-dul. 21 Decembrie 1989 (intre The Office si Biserica Sf. Petru)

Valoarea proiectului este de 41,7 MILIOANE de lei, fără TVA. Parțial, finanțarea este acoperită din fonduri europene. Durata de execuție este de 13 luni, conform contractului.

În martie 2021, administrația locală deschidea, alături de firma Diferit SRL, șantierul de pe Bdul 21 Decembrie 1989.

Lucrările de modernizare sunt realizate de Diferit SRL, firmă apropiată Primăriei Cluj-Napoca și care a mai fost antrenată în lucrări pe bani publici, precum modernizarea Pieței Lucian Blaga, a străzii Regele Ferdinand și a scuarului CEC.ULTIMA ORĂ

 • Acum 1 hour In vizor
  Mai ţineţi minte când Ziar de Cluj scria că “Pantelică de la “readepică” s-a pus pe şantajat operatorii de deşeuri cam fără frică”? Păi, pe anul 2022 a încasat de la operatorii de salubritate de peste 5 ori mai mult la Platforma temporară Pata Rât decât a plătit la CMID pentru eliminarea deșeurilor!
 • Acum 2 hours Justitie
  EDUCAȚIE CU BĂTĂTORUL DE ȘNIȚERE: Un jandarm din Brașov, trimis în judecată la Tribunalul Militar Cluj, pentru rele tratamente și violență față de propriul copil. Pe ăștia îi caută cineva la cap când îi angajează?
 • Acum 3 hours Din oras
  Cică și parcul ”Armătura” e aproape gata. Dacă și lucrătura aceasta arată a parc…
 • Acum 3 hours Din oras
  AR FI DE RÂS, DACĂ NU AR FI DE PLÂNS: Directorul Eco Garden se laudă cu ce știe să facă UNTOLD într-o noapte: ”Am terminat de decopertat vechiul gazon”
 • Acum 3 hours Politica
  Marcel Ciolacu, după negocierile cu vicepreședintele Comisiei Europene: ”Fermierii români vor primi ajutor din partea UE”
 • Acum 4 hours Eveniment
  FRAUDĂ DE 2 MILIOANE DE EURO: Ucraineni cazați doar pe hârtie. Poliția a făcut descinderi și în Cluj
 • Acum 5 hours Politica
  Ligia Deca, în contradicție cu ea însăși. A scos salariile profesorilor din proiectul legii Educației, la 20 de zile după ce a anunțat public că salarizarea profesorilor va fi în legea Educației
 • Acum 5 hours Eveniment
  Bulgaria și România au înregistrat o scădere a prețurilor la energie electrică, ambele cu -8,44%
 • Acum 5 hours Vocea ta
  Boc a băgat “metroul” cu ranga în PNRR, și acum vrea să se scoată
 • Acum 5 hours Din oras
  NICI SĂ MORI NU-I IEFTIN ÎN CLUJ-NAPOCA: Se majorează tarifele pentru înhumarea persoanelor decedate
 • Acum 6 hours Justitie
  Procesul constructorului care a surpat strada Victor Papilian fuge din instanțele clujene
 • Acum 6 hours In vizor
  Comedia lui Boc: Primăria Cluj-Napoca a lansat licitația pentru modernizarea DN 1 pe un studiu de fezabilitate incomplet, acuză USR. Completările și clarificările depășesc volumul de date din documentația propriu-zisă
 • Acum 7 hours In vizor
  Numele lui Rareş Bogdan, în dosarul privind spaţiile comerciale de la Otopeni. Reacția prim vice preşedintelui PNL: “Mâine o sa fiu acuzat că cresc găini şi mânănc copii”
Citește și...
Recomandările redacției
TOP CITITE