Afacerea zilei

Salad Box vrea să cucerească lumea: „Suntem în discuţii pentru a intra în Japonia, India şi Turcia“

Scris de 537

Salad Box, reţeaua de restaurante cu mâncare sănătoasă dezvoltată de patru clujeni, a ajuns la circa 40 de unităţi, dintre care 75% deţinute de francizaţi, acesta fiind de altfel singurul brand românesc care a reuşit să se extindă în sistem de franciză chiar şi în străinătate, informeaza Ziarul Financiar.
 
În 2014, brandul românesc a deschis prima unitate din străinătate – în Budapesta, Ungaria, iar anul trecut compania a intrat şi pe piaţa din Germania.

„Prima piaţă externă a fost Ungaria urmată la scurt timp de Germania. Europa este cu siguranţă planul nostru de bătaie pe termen mediu şi lung, dar discuţii avansate avem şi în zone precum Japonia, India, Turcia, chiar şi într-o ţară cu potenţial mare din Africa“, a declarat Dan Isai, CEO şi acţionar al Salad Box, cel mai extins lanţ românesc de restaurante.

Brandul Salad Box, care luat naştere în urmă cu trei ani, este controlat de antreprenori prin patru firme: Salad Box, Bio Box, Strident Team SRL-D şi Emma Salad SRL-D, conform ultimelor date. Ultima, cu afaceri de circa un milion de euro anul trecut, este cea care deţine primul punct de lucru al acestui brand, în Iulius Mall din Cluj-Napoca, şi drepturile privind francizarea brandului. Doar compania Salad Box avea afaceri de 8,3 milioane de lei (circa 2 mil. euro) anul trecut, însă toate cele circa 40 de restaurante ale brandului au ajuns deja la vânzări de 15 mil. euro, potrivit informaţiilor furnizate anterior de Dan Isai. Circa 25% din restaurante sunt deţinute de cei patru antreprenori fondatori, restul de parteneri. Brandul de restaurante a intrat pe pieţele externe în condiţiile în care în România are deja peste 30 de restaurante sub acest brand în cele mai importante oraşe din ţară. Dan Isai spune că ieşirea pe pieţele externe îi permite brandului să crească nu doar cantitativ, ci şi calitativ.

Sursa: Ziarul FinanciarULTIMA ORĂ

 • Acum 7 hours Analiza
  Marțafoii Clujului, Alin Tișe și Emil Boc, au trimis la STS o adresă smiorcăită, de ciudă că Clujul a pierdut Cloud-ul Regional. Sunt Tișe și Boc izolați de PNL?
 • Acum 11 hours FOTOGRAFILA
  VIDEO/FOTO: Cluj-Napoca, ca un patinoar. N-a făcut ”OSĂ” Boc patinoar pe lacul din Parcul Central, a făcut iarna în tot orașul
 • Acum 19 hours Politica
  De la semnarea Proiectului în valoare de 60 de milioane de euro pentru digitalizare în regiunea de Nord-Vest a României a lipsit președintele CJ Cluj
 • Acum 20 hours Politica
  Rafila, reacție la dosarele de șpagă din sistemul medical: ”E inacceptabil ca personalul să primească bunuri materiale în schimbul serviciilor pe care le oferă. Recunoştinţa poate fi exprimată prin flori sau bomboane”
 • Acum 22 hours Din oras
  MAI UȘOR CU ANUNȚUL DE ANGAJARE PE SCĂRI! LEGAL, discriminarea în cuprinsul unui anunţ de angajare, pe criteriul genului şi al aspectului fizic ESTE INTERZISĂ
 • Acum 1 day Sport
  BUN SABĂU, BUNI JUCĂTORII U CLUJ! FC U Craiova – U Cluj 5-0, în etapa a 24-a din Superliga. Mai bine antrena Șurubaru, și așa ia bani degeaba
 • Acum 2 days In vizor
  FELICITĂRI, FAINE LUCRĂRI! ”Dottore” Bode a fost bun și ca ministru al Transporturilor
 • Acum 2 days PubliNews
  TeraPlast, cel mai mare producător român de materiale de construcții, a încheiat 2022 cu afaceri de 711 milioane lei, dar profitul a scăzut cu 64%
 • Acum 2 days Justitie
  CUM SĂ-ȚI PASEZI RESPONSABILITATEA, ROMÂNEȘTE: CA Cluj dă vina pe parchet pentru că violatorul din Cășeiu a fost eliberat: ”Judecătorul, sesizat cu 54 de minute înainte să expire reținerea”
 • Acum 2 days General
  Bărbatul care a violat o minoră în Cășeiu și nu a mai fost arestat că judecătorul a întârziat la serviciu, a fost prins de polițiști
 • Acum 2 days Din oras
  Până să se unească Cluj-Napoca cu Floreștiul, grație Supercom, s-a unit cu Pata Rât
 • Acum 2 days Politica
  Petre Daea: “Vaca trece prin mari greutăți. A devenit dușmanul planetei, e responsabilă că avem atâta poluare. România are 2 milioane de vaci și 9 milioane de mașini, și unele au două țevi”
 • Acum 2 days In vizor
  Începând de anul acesta, Educaţia din România va fi analizată în raportările pe baze de date ale OCDE “Education at a Glance”
Citește și...
Recomandările redacției
TOP CITITE