Politica

"Sa-si dea demisia", singura arma a politicienilor Clujului

PSD Cluj ii cere demisia lui Emil Boc. Tise ii cere demisia “incompetentului” Seplecan. PSD Cluj cere demisia lui Ioan Petran din Consiliul Judetean Cluj. PSD Cluj cere din nou demisia primarului. Alin Tise cere iar demisia lui Seplecan. PSD ii cere demisia lui Alin Tise. Marius Nicoara insusi ii cere demisia lui Mihai Seplecan. PSD Cluj cere demisiile senatorului Marius Nicoara si eurodeputatului Daniel Buda, tot din cauza lui Seplecan. Emil Boc ramane in functie, Mihai Seplecan se tine tare, Ioan Petran e inca in Consiliul Judetean Cluj, Marius Nicoara si Daniel Buda nici macar nu se obosesc sa raspunda atacurilor politice. Bataliile “demisiilor” nu mai inspaimanta pe nimeni, de prea mult timp.

Politicienii clujeni au uitat de mult ce inseamna lupta. Singura arma pe care o scot la inaintare de fiecare data cand se simt datori sa aiba vreo reactie e solicitarea demisiei. Oricui si in orice conditii. Ca viceprimarul Surubaru e incompatibil, “Boc sa-si dea demisia”, urla PSD Cluj in comunicatele de presa; ca Seplecan a mintit, sa-si dea demisia, cere senatorul Alin Tise; PSD pluseaza: odata cu el, sa-si dea demisia si Marius Nicoara, si Daniel Buda! Ca Ioan Petran s-a milogit trei saptamani pentru trei scaune, ca a fost prins cu droguri si a spus ca nu-s ale lui, ci ale sotiei sale, “sa-si dea demisia”, a vociferat iar PSD Cluj.

Astfel de exemple pot fi insirate pe cateva pagini. Cazurile in care politicienii Clujului nu au facut nicmic sa previna o stare de criza, o infractiune sau o situatie pur si simplu jenanta, dar s-au spalat pe maini cu cate un “X cere demisia lui Y” trimis jurnalistilor intr-un comunicat de presa scris pe genunchi. Nimeni n-a luat nicio astfel de cerere in serios vreodata. Asta pentru ca demisiile au ajuns un gest considerat deja natural, firesc.

In acest sfarsit de saptamana, PSD Cluj a trimis, din nou, un comunicat de presa in care cere, nu una, nu doua, ci trei demisii: Mihai Seplecan, Marius Nicoara si Daniel Buda.

(…) fiind cunoscuta sustinerea politica acordata de catre domnii Daniel Buda si Marius Nicoara presedintelui Consiliul Judetean Cluj, Mihai Seplecan, le solicitam tuturor demisia de onoare„, se arata in comunicatul transmis de PSD Cluj.

Senatorul clujean sustine ca vestea cererii demisiei nu a ajuns inca la urechile lui.

Este o declaratie politica, o inteleg si o iau ca atare. Dar, totusi, nu inteleg logica ei: daca un om are un esec politic, de ce sa demisioneze altul din cauza asta? In niciun caz nu e responsabilitatea domnului Buda sau a mea daca Mihai Seplecan a gresit. Din punctul meu de vedere, PSD Cluj l-a sustinut pe Victor Ponta, care, iata, se afla intr-o situatie destul de delicata. Probabil ca ar trebui sa cer demisia intregii organizatii”, a declarat acesta pentru Ziar de Cluj.

Reprezentantii PSD Cluj spun ca cererea demisiilor face parte din strategia lor de a face opozitie.

Nu e o moda. Opozitia inseamna inclusiv cerere demisiei. Fiecare dintre ele a fost motivata, incepand de la Alin Tise, pana la Emil Boc si Mihai Seplecan”, a declarat, pentru Ziar de Cluj, purtatorul de cuvant al PSD Cluj, Horia Nasra.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *