In vizor

S-au lăcomit la banul european. Ligia Subţirică, arhitectul şef al Primăriei câştigă mai mult decât primarul Emil Boc

În statul de funcţii al Primăriei clujene, postul de coordonare – arhitect-şef este vacant de ani buni. Cea care ocupă aceată funcţie prin detaşare de la Direcţia Regională în Construcţii Nord-Vest, arhitectul Ligia Subţirică  figurează drept consilier pe cabinetul primarului Emil Boc. Fără a-şi face publică declaraţia de avere, ani la rând, nici pe site-ul Inspectoratului de Stat în Construcţii, nici pe cel al Primăriei, Ligia Subţirică este catalogată, neoficial, cel mai bine remunerat funcţionar din instituție. Aceasta câştigă mai mult chiar decât primarul Emil Boc, devansându-l la salar cu aproape 10.000 de lei anual. 

Ultima declaraţie de avere facută publică de doamna Ligia Ileana Subţirică, arhitectul şef al municipiului, este cea din anul 2010.  De atunci, până în prezent, este o imensă pauză în declararea veniturilor eternului transferat funcţionar al Direcţiei Regionale în Construcţii Nord-Vest în curtea municiplaităţii. Cu toate acestea, potrivit declaraţiei depuse de soţul Dan Subţirică pe site-ul Inspectoratului de Stat în Construcţii, reiese faptul că arhitectul şef Ligia Subţirică a încasat de a Primărie în anul trecut nu mai puţin de 62.851 de lei cu aproape 10.000 mai mult decât primarul Emil Boc, ce a fost remunerat cu 55.051 lei. 

Împreună cu soţul, Ligia Subţirică deţine un apartament de 87 de metri pătraţi şi o casă de 100 de metri pătraţi în Cluj-Napoca, achiziţionate în 1993, respectiv 1991, două maşini, un Opel şi un Volkswagen Golf. De asemenea, familia Subţirica şi-a mai notat în declaraţia de avere un pian Wiena 1955 şi obiecte vechi, cărţi şi documente din familie care în 1995 valorau 7.000 de euro.

Clujenii trebuie să mai cunoască faptul că Ligia Subţirică a luat parte la mai multe programe cu finanţare nerambursabilă derulate de către Primăria Cluj-Napoca. În acest sens, pentru munca depusă, în cele două proiecte la care a participat, în calitate  de responsabil tehnic arhitectură, Ligia Subţirică a fost plătită cu nu mai puţin de 45.866 lei, adică aproximativ 10.000 de euro.

Dacă în proiectul „Restaurarea ansamblului monument istoric Parc Simion Bărnuţiu şi Cazino”, Ligia Subţirică a fost remunerată până în septembrie 2012, în cazul proiectului „Centrul Regional de Excelenţă pentru Industrii Creative” aceasta a încasat bani până la sfârşitul perioadei de implementare.

La „Centrul Regional de Excelenţă pentru Industrii Creative” – Progresul fizic al lucrărilor este, potrivit reprezentanţilor primăriei, de 73,1%, în condiţiile în care termenul de finalizare a fost data de 30.06.2016. Data estimată a lucrărilor fiind februarie anul viitor, însă Centrul va putea fi operaţional abia după finalizarea drumului de acces, o alta problemă gestionată superficial de admistraţia locală. Prin urmare, rezultă faptul că, în calitate de responsabil tehnic arhitectură, Ligia Subţirică nu şi-a făcut pe deplin datoria – deoarece prelungirirea perioadei de execuţie obligă primaria Cluj-Napoca să finanţeze din bugetul propriu suma de 37.688.222 lei pentru finalizarea investiției. 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *