Din oras

Ruxandra Mercea, directorul Transylvania College, ii ia la perpulis intr-un mesaj oficial pe parintii care, platind taxe de mii de euro anual, ii cer o reducere din cauza crizei corona. Vezi si raspunsul genial al parintilor!

Am mai scris despre hapsanii ipocriti care conduc scoala de fite Transylvania College. Simona si Dan Baciu si-au construit un imperiu financiar din sponsorizarile parintilor si ale statului roman, au primit pana si terenul din Gheorgheni moca de la primarie pe o concesiune nesimtit de mica, teren ce valoreaza 3 milioane de euro. Insa hraparetii Simona si Dan Baciu sunt depasiti cu brio in tupeu si lacomie de fiica lor draga, Ruxandra Mercea, care e de o ticalosie de campionat mondial. 

Idioti sunt si parintii care se lasa muiti pe banii lor, mii de euro platiti ca taxa anuala, de aceasta coropisnita veninoasa care, asa cum vom arata azi, a ajuns sa ii ia la perpulis pe parinti in scrisori oficiale. 

Povestea e asa: incepand cu 11 martie activitatea gradinitei si a scolii Transylvania College a fost suspendata, similar cu cea a celorlalte scoli.

Serviciile de gradinita nu au fost prestate deloc, parintii fiind nevoiti sa isi angajeze bone sa stea cu copiii lor. Scoala, la unele clase, a fost prestată on-line, cu respectarea programei, la alte clase insa activitatile au fost tot on-line, dar prestate in procent foarte mic, raportat la programa scolara. Si in acest caz, parintilor le-a revenit rolul de a suplini cu eforturi considerabile nevoia de educatie (meditatori, suportul lor personal).

Intrucat toate scolile si gradinitele private din Cluj au initiat un dialog cu parintii elevilor lor si au propus reduceri de taxe bazate pe o prezentare transparenta a situatiei scolii, si intrucat la Transylvania College acest subiect nu a fost deschis, unii parinti au adresat solicitari scrise fie de reducere, fie de scutire de taxe la gradinita (unii s-au oferit sa plateasca chiar pana la 50%), fie de reducere cu 50% a taxelor la clasele din scoala la care nu se preda nici macar 10% din programă…

Iata ce raspunsu „standard” a transmis Ruxandra Mercea acestor parinti. Este incredibil cat tupeu poate avea fetica asta! Practic, urineaza cu jet pe parinti, parintii care o fac pe ea si Transylvania College sa incaseze milioane. Sa remarcati la agramata de Mercea cacofonia ingrozitoare din inceputul emailului – „ca comunitate”. Mercea e sefa unei institutii de educatiune, da?

 

 

”Dragi părinți,

 

 

  

Ultimele săptămâni ne-au arătat multe despre noi ca comunitate. Încă mai avem de lucrat împreună la încredere, recunoștință, bunătate, empatie și dorință de bine.

Am reflectat mult și sunt două situații în care vă puteți afla:

 

Aveți o problemă reală? Ați suferit un impact financiar mare în ultima lună? Atunci nu acesta este modul de a obține de la noi dorința de a vă sprijini. Nu acționând cu neîncredere veți reuși să obțineți motivația noastră de a vă înțelege. Ați greșit.

Nu aveți o problemă reală? Nu aveți un impact financiar în ultima lună, aveți planificate vacante sau conturi de economii? Atunci, nu așa veți obține motivația noastră de a fi alături de voi când o să vă fie greu. Ați greșit.

 

Ați ales neîncrederea și lipsa de recunoștință. Ați ales să nu vedeți tot ce am făcut și vom continua să facem pentru copiii voștri, pentru că noi știm că așa e corect. Ați ales greșit.

E normal să greșim. E important să conștientizăm. Între noi, colegii din școală, și cu copiii, învățăm să ne asumăm când se întâmplă asta și să reparăm.

Am înțeles că plecați de la premisa că ceea ce facem noi nu e bine, că nu mai datorați taxe pentru serviciile pe care noi le oferim și că, dacă e să achitați ceva, e ca un ajutor benevol.

În realitate, taxele oricum trebuie plătite pentru că anul școlar se va încheia la finalul perioadei de carantină. Școala oferă tot ce oferă din dorința de a ajuta. Școala oferă posibilitatea ca rata să fie redusă din dorința de a ajuta. Altfel, în ipoteza avansată de voi, legată de suspendarea completă a prestațiilor celor două părți, rata va trebui plătită în întregime la momentul în care activitatea se va relua pentru că este o taxă anuală, și nu una lunară. Adică, acceptați sprijinul nostru – atât financiar, cât și ca suport online pentru copii – sau nu, e alegerea voastră. Dacă nu îl acceptați și doriți să continuați cu noi anul viitor, ratele 8, 9 și 10 vor fi de achitat la valoarea întreagă la momentul la care cursurile se vor relua, după cum a anunțat chiar astăzi Ministrul Educației. Oricum, vreau să subliniez că tot ce ne-am dorit a fost să arătăm că ne pasă și exact lucrul acesta ni-l reproșați?

Așa că, ne dorim să știm foarte clar cu cine mergem înainte, însă CUM mergem înainte e mai important pentru noi. Construim o comunitate fără abuz, fără critică, fără judecăți, o comunitate cu încredere, bunătate, empatie și dorința de a ne fi bine împreună (de a reuși să construim relații sănătoase). 

Dacă sunteți aliniați în principii și înțelegeți impactul a ceea ce ați făcut sau i-ați încurajat pe alții să facă asupra noastră, e nevoie să reparați. Dacă doriți să mergem înainte, învățând din aceste momente, vă rog să ne anunțați. 
Dacă, în schimb, nu înțelegeți sau nu sunteți de acord cu misiunea noastră sau cu modul în care facem noi lucrurile, înțelegem. O criză e un moment bun să ne dăm seama fiecare ce ne dorim în mod real. Aveți opțiunea de a cere desfacerea contractului, fără preaviz și penalități, și fără achitarea ratelor 8, 9 și 10. Vă rog să ne anunțați până în 10 aprilie legat de decizia voastră.

Prioritatea numărul 1 a mea și a noastră e să avem grijă de profesori și personalul administrativ, pentru ca acestea să poată avea grija de copiii voștri. Profesorii nu pot să existe într-o școală fără personal administrativ și invers. Sunt niște oameni excepționali, care au investit enorm de mult ca să se schimbe, într-o țară care nu apreciază educația și care e plină încă de neîncredere. Le-a fost greu să își schimbe modul de a gândi și simți în unul mai sănătos, dar au înțeles că asta e nevoie să facă, pentru că ne dorim să creștem generații sănătoase emoțional. Le este greu în continuare și o fac pentru copiii voștri, fără să se aștepte să primească mulțumiri, pentru că ei și-au asumat pe deplin rolul de educatori și o fac din conștiință și din pasiune pentru educație, fără să se plângă sau să revină la modele anterioare de a rezolva lucrurile. Iar asta ar trebui să aducă doar recunoștință și încredere din partea voastră și nu doar către ei, ci către toți ceilalți, pentru că modul în care alegeți să reacționați în relația cu fiecare membru al școlii are un impact asupra profesorilor și copiilor voștri.

Dacă aveți nevoie să înțelegeți mai multe, aveți atașat un document mai complex.

 Cu speranță și încredere,

Ruxandra”

Ruxandra Mercea
Executive Headteacher I Director general, Transylvania College”

     

Ce i-au replicat parintii Ruxandrei Mercea, dupa scrisoarea tupeista
 

Raspunsul parintilor nu s-a lasat asteptat. E un raspuns genial care amendeaza tupeul agramatei de Ruxandra Mercea. 

 

 

„SCRISOARE DESCHISA ÎN ATENȚIA DOAMNEI DIRECTOR RUXANDRA MERCEA

 

 

 

Stimata doamna director, noi, semnatarii prezentei scrisori, clienții Transylvania College, ne arătam surprinderea si ne manifestam dezacordul total cu modalitatea in care  înțelegeți sa dialogați cu noi si in care înțelegeți să abordați si sa rezolvați doleanțele noastre.

Pe aceasta cale va comunicam ferm ca nu suntem de acord sa ne judecați pentru deciziile noastre, ca nu suntem de acord sa ne apostrofați, ca nu aveți dreptul sa încercați sa ne dezbinați si in niciun caz nu aveți dreptul și NU suntem de acord sa ne șantajați.

De la bun început, va comunicam ca atitudinea răzbunătoare, lipsita de empatie, ignorantă atât in problemele elementare ale vieții de zi cu zi cat si in problemele de nuanță juridica pe care le-ați abordat, manifestate in scrisoarea dumneavoastră de răspuns pe care ați adresat-o părinților care au îndrăznit sa va solicite ceea ce e de la sine înțeles si absolut normal într-o situație de urgenta, si anume ajustarea remunerației contractelor de școlarizare într-o maniera direct proporțională cu volumul serviciilor pe care grădinița si școala au continuat sa le presteze efectiv in aceasta perioadă, este profund nedemna pentru un lider de organizație educațională si dezonoranta pentru dumneavoastră personal.

Din epistola dumneavoastră, rezulta cu puterea evidentei ca sunteți obișnuită sa conduceți despotic organizația la cârma careia va aflați de putina vreme si de la o vârstă fragedă. Totodată se vede ca nu aveți maturitatea si înțelepciunea părinților dumneavoastră care au creat aceasta instituție de învățământ si care cu certitudine ar fi știut sa gestioneze cu mult mai multa diplomație si tact situația de criza pe care o parcurgeți.

Am tras totodată concluzia că fie nu înțelegeți de loc nici obligațiile pe care școala pe care o conduceți si le-a asumat fata de părinți si fata de elevi, nici principiile elementare de drept care guvernează regulile unei relații contractuale afectate de un eveniment de forță majora, deși mi-e greu sa cred ca nu aveți lângă dvs. sfătuitori profesioniști in domeniul dreptului care sa va fi informat într-o maniera corecta cu privire la aceste aspecte, fie, înțelegeți perfect toate aceste aspecte, însă ați ales sa le ignorați cu desăvârșire, dând dovada de un cinism absolut.

Trecând cu vederea cacofonia grosolană, vă începeți epistola afirmând ca ne-ați cântărit și că ne-ați evaluat, pe noi, pe clienții dvs. si ca ați înțeles pe deplin cu cine aveți de a face. Totodată ne sugerați de la bun început, într-o maniera autoritară ca veți alege dvs. cu cine va veți continua colaborarea pe viitor.

Ne împărțiți in două categorii, cea de milogi care au nevoie de sprijinul TC și nu știu cum să îl ceară, și cea de avari care nu ne gândim decât la următoarea vacanta exotică si la dimensiunea contului bancar.

Greșit, doamna director. Nu ne clasificam in  aceste doua categorii. De regula, suntem oameni foarte muncitori, oameni care am reușit profesional într-o maniera suficienta încât sa ne permitem sa apelam la serviciile scolii dumneavoastră si oameni care suntem dedicați familiei dorind sa oferim o educație superioara copiilor noștri. Ne surprinde profund si totodată ne mâhnește faptul ca nu ați remarcat aceste calități la noi, deși ar trebui sa ne cunoașteți cel puțin din aceste perspective.

 

Afirmați ca doriți sa știți atât cu cine si cât și cum veți merge înainte. Va asiguram că și pentru noi, părinții elevilor scolii conduse de dumneavoastră, aceste aspecte constituie o preocupare constantă. Sunteți desigur la curent cu privire la faptul ca deja mulți dintre noi se reorientează către alte instituții de învățământ. Nu știm daca va pasa sau nu.

În urma cu ceva timp, în circumstanțe tensionate similare, generate de majorarea substanțială a taxelor realizata fără o consultare prealabila a „comunității”, nu ați dat semne că v-ar deranja. Si atunci au plecat mulți elevi. Ați fost neînduplecata, la fel cum sunteți și acum. V-ați făcut calcule și vă bazați pe faptul că vin alți clienți, care nu se vor uita la preturile pe care le practicați si care nu vor comenta deciziile dumneavoastră unilaterale, vrăjiți fiind de principiile enunțate care propovăduiesc „o comunitate fără abuz, fără critică, fără judecăți, o comunitate cu încredere, bunătate, empatie și dorința de a ne fi bine împreună (de a reuși să construim relații sănătoase)”.

Ținem sa va înștiințam ca epistola dumneavoastră încalcă într-o maniera absoluta toate aceste principii.  

Afirmațiile conform cărora dumneavoastră ne oferiți ajutorul prin acordarea unor reduceri insignifiante de taxe si ca nicidecum nu noi suntem cei cărora li se cere să achite la valoarea întreaga un serviciu oferit doar într-o mica măsura sau de loc, nu reprezintă o manifestare a încrederii, bunătății, empatiei sau a dorinței de a ne fi bine împreună.

Faptul ca ne spuneți fățiș ca aceia dintre noi care am „greșit” solicitând reducerea taxelor si care nu ne vom revizui atitudinea înțelegând nevoia de „a repara” si de ”a ne alinia” la modul in care dvs. „faceți lucrurile”, nu vom merge înainte împreuna, nu sunt replici caracteristice unui lider de comunitate lipsita de abuz, din contra, ele sunt expresia ideală a abuzului care caracterizează comunități de care noi,  părinții elevilor dvs., speram sa reușim sa ii protejam pe copiii noștri.

Faptul ca va ascundeți in spatele profesorilor si al personalului administrativ, așa cum procedați de altfel de fiecare data când se ridica de către părinți problema financiara, sugerând ca refuzul nostru de a plăti taxe pentru servicii pe care nu le prestați e de natura sa afecteze binele acestora, nu constituie decât o încercare perfidă de manipulare.

Deoarece școlile au fost primele instituții a căror activitate a fost afectată de masurile adoptate ca urmare a decretării stării de urgenta, Guvernul României a oferit masuri de sprijin personalului care a intrat in șomaj tehnic. Nu putem sa nu ne întrebăm de ce nu ați ales sa aplicați aceasta măsură, de îndată ce ea a fost disponibila si ați anunțat ca ați implementat-o abia in 2 aprilie?

Suntem convinși ca tot personalul scolii este afectat emoțional de criza prin care trecem așa cum si noi,  colegii noștri si subalternii noștri simt o presiune si o nesiguranță. Va asiguram însă ca acest fapt este generat de criza profunda de natura sanitara si economica care tocmai a debutat.

Vă rugam insistent sa nu ne mai prezentați niciodată profesorilor, în mod mincinos si manipulator, pe noi, părinții elevilor dumneavoastră, drept  nerecunoscători si lipsiți de încredere față de dânșii.  Acest mod de a prezenta lucrurile nu face decât sa denatureze realitatea într-un mod josnic.

Doamnă director, clientul care in zilele acestea nu cumpăra o mașină sau nu cumpără un apartament sau nu apelează la serviciile unui medic stomatolog sau ale unui avocat nu manifesta fata de acesta o lipsa de bunătate, de empatie, de încredere sau de recunoștință. Ca atare niciun director de fabrica, dezvoltator imobiliar, medic stomatolog sau avocat nu trebuie sa simtă că un client sau altul are ceva personal cu el.

Stimata doamnă director, o comunitate ideala, așa cum este cea ce pe care dumneavoastră susțineți ca tindeți sa o construiți nu este condusa de un lider răzbunător, care refuză dialogul cu membrii comunității, care apelează la trucuri emoționale ieftine și care amenință cu încetarea colaborării, cunoscând ca ruperea intempestiva a unui contract de școlarizare poate să producă cu adevărat traume elevului care e pus in situația de a-si schimba mediul de învățământ colegii si de viață.

Consideram ca dumneavoastră „ați greșit” si va rugam respectuos pe aceasta cale să va reformulați răspunsul, după o analiza asistata de un profesionist al realității juridice cu care va confruntați si „sa reparați” răul făcut, oferindu-ne garanții ca nimeni din comunitate nu va fi exclus pe motiv ca a îndrăznit sa solicite sa i se recunoască drepturile legitime.

Cu speranța ca înțelegeți încrederea pe care v-am acordat-o când am ales sa ne înscriem copiii la școala pe care dvs. o conduceți, va mulțumim anticipat !”.

 

Misto, nu? Acum, hai sa vedem taxele imense incasate de Mercea!

 

Ruxandra Mercea isi permite sa ii muiasca pe parintii-clienti in conditiile in care acestia cotizeaza serios la „intreprinderea” Transylvania College. Cam cat un Logan bun pe an. Primul slide e cu taxele din 2020. Cu tupeul caracteristic, Mercea a marit taxele pe 2021 la modul nesimtit. De exemplu, pentru Highschool, de la 49 000 la 56 000. Adica o crestere de 7000 de lei. 

Dragi parinti, nu va mai lasati santajati de Mercea. Prost nu e cine cere, e prost cine da. 

Cea mai mare palma morala, dragi parinti, ar fi sa o bagati pe fatuta asta in faliment cautand pentru copiii vostri alternative la TC. Caci exista. Lasati aerele, dragi parinti, si impresia ca aveti standarde de bogatani, TC nu e cu siguranta o elita in educatia clujeana. Nu e posibil sa va lasati calcati in picioare de tantica asta.

La final, va lasam o ciresica. Un mesaj video postat de Mercea catre parinti pe canalul oficial al scolii. Sa observati ce pronuntie de tractorista a limbii romane are si sa mai observati ipocrizia din mesaj, e toata un zambet fals, e toata o pisicenie, vorbeste de increde, valori, te caci pe dumneavoastra, si, ca o obsedata de bancnote ce e, insista si insista si insista sa nu uite care cumva parintii sa plateasca taxeleeee! Ahahahahaha, bai, cata ipocrizie!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *