Politica

RUȘINE! Steluța Cătăniciu este singurul deputat din Cluj care a refuzat să semneze o propunere de lege a unui coleg din Opoziție. Practic o doare în cot că orașul celor care au trimis-o în Parlament se sufocă din cauza traficului

Steluța Cătăniciu, fost consilier local în Cluj-Napoca, este singurul deputat din Cluj care a refuzat să semneze o propunere legislativă a unui coleg din opoziție, deși inițiativa acestuia este în favoarea clujenilor, deci implicit a celor care au trimis-o în Parlament. Deputatul clujean a precizat că refuzul său nu ar avea legătură cu culoarea politică. 

Deputatul PNL, Sorin Moldovan a depus o inițiativă legislativă pentru transmiterea unor terenuri din domeniul statului în cel al Primăriei Cluj-Napoca în vederea supralărgirii străzilor Constantin Brâncuși și Borhanci. Acesta este un proiect pe care clujenii îl solicită încă de acum 4 ani, dar Primăria s-a plâns mereu că deține teren. La începutul acestui an, la solicitarea Primăriei pentru transferul terenului, Guvernul a dat un răspuns negativ. Parcelele de teren necesare realizării proiectului aparțin Universității de Științe Agricole și Medicină Veterinară Cluj.

După încercările eșuate ale Primăriei, mai vine o încercare din partea deputatului PNL, Sorin Moldovan. Inițiativa sa a fost susținută de aproape toți deputații și senatorii din Cluj, mai puțin Steluța Cătăniciu. După mai multe insistențe, deputatul ALDE a răspuns apelurilor și mesajelor trimise de reporterul Ziar de Cluj pentru elucidarea „misterului” referitor la lipsa semnăturii sale de pe listă. Cătăniciu spune că nu a semnat pentru că deputatul PNL nu i-a trimis spre consultare proiectul de lege. 

„Nu am semnat niciodată ceva ce nu am citit. L-am rugat pe dl Moldovan să mi-o trimită pe email, și-a și notat de altfel adresa de email a mea, promițându-mi ca mi-o va trimite în aceeași zi, lucru pe care nu l-a făcut nici până azi.Se pare ca domnul deputat a fost mai interesat să vă dea dvs o astfel de stire decat să aibă interesul să-i treacă inițiativa legislativă. Păcat ca la vârsta dânsului se ocupă cu astfel de mizerii. Asta este similară cu pliantele false distribuite de tinerii din PNL in numele USR”, a declarat, pentru Ziar de Cluj, Steluța Cătăniciu.

Inițiatorul proiectului de lege se arată nemulțumit de lipsa de susținere a colegei din Parlament și pune totul pe seama culorii politice. 

„Doresc pe această cale să le mulțumesc deputaților și senatorilor de Cluj care au susținut această inițiativă legislativă. O surpriză neplăcută o reprezintă doamna Steluța Cătăniciu, care nu a înțeles că afilierea politică nu are importanță atunci când trebuie susținut un proiect în interesul cetățenilor, mai ales când ești deputat de Cluj, iar proiectul aduce beneficii cetățenilor din Cluj-Napoca. Sper că inițiativa să se bucure de susținere și pe mai departe, în comisiile permanente și în plenul Parlamentului”, a declarat Sorin Moldovan.

Steluța Cătăniciu nu este dezinteresată doar de județul Cluj, ci de munca din Parlament în general. În doi ani și jumătate din acest mandat, a avut doar 18 luări de cuvânt în plen și 26 de inițiative legislative inițiate. Nici la votarea legilor nu s-a prea deranjat să meargă. Dintr-un total de 4987 de voturi, Cătăniciu a fost prezentă doar la 2425. Cu toate că nu a muncit aproape nimic de când a preluat al doilea mandat, încasează în fiecare lună o indemnizație brută de 11.438 lei.

În aprilie, viceprimarul Dan Tarcea spunea că sensul giratoriu și extinderea străzilor sunt în standby. Și probabil vor mai fi mult timp în standby.

“Sensul giratoriu de la Borhanci este în așteptare. Noi suntem pregătiți și vom face, odată cu proiectarea centurii metropolitane, și proiectarea lărgirii străzii Brâncuși până la strada Lăcrămioarelor. Din nefericire pentru noi, cu toată deschiderea pe care am avut-o de la USAMV, nu pot să ne predea terenul fiind o stațiune de cercetare și este nevoie de o lege specială care trebuie votată de Parlament, apoi Guvernul trebuie să mai dea o decizie să treacă în proprietatea noastră acest teren. Nu poate fi expropriat acest teren, din păcate, dacă putea fi expropriat lucrurile erau deja rezolvate. Noi am înaintat către Guvern mai multe adrese în care ne-au răspuns că este nevoie de această lege specială, va fi un proiect de hotărâre făcut de colegii mei din PNL în această direcție. Sper să fie votat în Parlament pentru a putea rezolva aglomerația care astăzi este în Borhanci”, declara Tarcea, la un post de radio local.

Clujenii care locuiesc în zona Borhanci fac aproximativ 40 de minute până în centru din cauza traficului aglomerat.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *