Eveniment

Românca depistată cu COVID-19 în Creta nu va fi internată, ci va sta în carantină la hotel

Cetățeanul român aflat în vacanţă în Creta care a fost depistat pozitiv cu COVID-19 este în prezent în autoizolare la hotel, urmând ca duminică să fie transportat la o altă unitate hotelieră, în carantină, a informat, sâmbătă, Ministerul Afacerilor Externe. Potrivit presei greceşti, este vorba de o româncă aflată în vacanţă împreună cu soţul ei.

Conform sursei citate, respectiva persoană a sosit în Republica Elenă joi, 2 iulie, cu o cursă charter, cu escală la Atena, având ca destinaţie Insula Creta.

CITEȘTE: Pasagerii unui avion Cluj – Creta, testați de COVID-19 la destinaţie, fără nicio explicație

„Toţi pasagerii cursei aeriene respective au fost testaţi la sosire pentru COVID-19, iar rezultatele testelor prelucrate până la acest moment au confirmat un singur caz pozitiv. În prezent, cetăţeanul român este în autoizolare la hotel urmând ca, în cursul zilei de 5 iulie, să fie transportat la o unitate hotelieră desemnată ca locaţie pentru carantină. Conform datelor oficiale comunicate de către autorităţile elene, o anchetă epidemiologică vizând contacţii direcţi ai persoanei depistate pozitiv este în curs. Persoanele depistate pozitiv vor fi plasate în carantină, iar cele cu rezultat negativ al testării îşi vor putea continua sejurul”, a precizat sursa citată.

MAE menţionează că autorităţile elene competente pot modifica fără preaviz condiţiile de intrare pe teritoriul naţional, în funcţie de numărul de noi cazuri de COVID-19 ce vor fi înregistrate pe parcurs.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *