In vizor

Ro Verde Landscaping din Ilfov, una din firmele de casă ale Primăriei, a câștigat licitația de 5,5 MILIOANE EURO pentru baza sportivă La Terenuri

Asocierea formată din SC RoVerde Landscaping SRL Petrești, jud. Ilfov – SC Open Trans SRL Sfântu Ilie, jud. Suceava – SC Electrogrup SA Cluj-Napoca – SC Cris Garden SRL București – SC Prospect Dream SRL a câștigat licitația pentru realizarea bazei sportive La Terenuri din cartierul Mănăștur. Firma Ro Verde Landscaping nu este la primul contract cu Primăria Cluj-Napoca. De altfel, a avut contracte și cu alte administrații publice locale din țară.

Contractul pentru realizarea bazei sportive La Terenuri, semnat astăzi la sediul Primăriei, a fost estimat la 6,9 milioane euro, fără TVA, dar în urma licitației a fost adjudecat pentru 5,5 milioane euro, fără TVA. La licitație au mai participat SC Play Sport System, Nord Conforest, SC Diferit SRL.

Ro Verde Landscaping SRL a câștigat și în 2017 un contract cu Primăria Cluj-Napoca, în valoare de 1,2 milioane euro pentru a debarasa resturile vegetale de pe spațiile verzi aferente cartierelor de blocuri din oraș.

Potrivit jurnalul.antena3.ro, Ro Verde Ladscaping SRL a fost înfiinţată în anul 2011, de o anume Maria Lazăr, în calitate de asociat unic, iar administrația companiei era asigurată de Cătălin Marius Vișan. În anul 2012, Maria Lazăr decide să-și cesioneze părţile sociale deţinute la SC Ro-Verde Landscaping SRL către Iuliana Madlen Lazăr și către administrator Cătălin Marius Vișan.

Potrivit aceleiași surse, noul asociat Iuliana Madlen Lazăr este un fost consilier prezidenţial, din timpul mandatului fostului președinte Ion Iliescu, decorată în anul 2002 cu Ordinul Național pentru Merit în grad de cavaler.

Compania în cauză este deținută, în prezent, potrivit unei notificări a Oficiului Național al Registrului Comerțului, de către doi asociaţi, Ion Olteanu și Cătălin Marius Vișan. SC Ro-Verde Landscaping SRL a achiziționat, în anul 2014, de la doi asociaţi, Oprea și Marin Căpățînă, toate părțile sociale ale unei alte firme, SC Căpățînă Company SRL, iar, în anul 2015, împreună cu o altă societate, SC Garden Center Grup SRL, a preluat de la doi cetățeni greci (Ioakeim Batidis și Panagiotis Moschos) capitalul social al SC Agrodynamic SRL.

SC Ro-Verde Landscaping SRL a mai derulat, în anul 2013, un contract în valoare de 33 de milioane lei fără TVA, pus la bătaie de Primăria Sectorului 6 din București, condusă la acea dată de liberalul Rareș Mănescu. Ese vorba despre o achiziţie făcută în vederea amenajării de spații verzi din cartierele Drumul Taberei și Militari, privind modernizarea urbanistică, a străzilor, trotuarelor și parcărilor din aceste arii.

Patronul grupului de firme Eco Horticultura – Ro-Verde Landscaping SRL – Garden Center Grup, Ion Olteanu, este cunoscut în mass-media ca fiind “părintele spațiilor verzi din București”, după ce a derulat numeroase contracte cu mai multe primării de sector, dar și cu Administrația Lacuri Parcuri Agrement București.

Revenind la proiectul de realizare a bazei sportive din Mănăștur, este vorba despre un teren delimitat de pârâul Calvaria în partea de vest, liziera pădurii Mănăştur în partea de sud, strada Mărişel şi zona ansamblurilor de locuinţe colective construite înainte de 1990 în partea de est şi nord. În prezent, accesul se realizează din strada Mehedinţi şi strada Mărişel.

Această zonă va fi transformată complet, urmărind obiectivul de creștere a calității vieții locuitorilor acestui oraș. Baza sportivă și parcul de agrement „La Terenuri”, cu o suprafață de 4,2 hectare (42.410 metri pătrați), cuprinde facilități cu acces liber pentru recreere, sport și relaxare pentru toate tipurile de public, de la copii la cei vârstnici, atât în aer liber cât și indoor (în sală), cu amenajări și dotări urbane de ultimă generație. Baza va oferi clujenilor o suprafață de spații verzi amenajate de peste 18.000 de metri pătrați.

Contractul de proiectare și execuție pentru obiectivul „Reabilitare bază sportivă și amenajare parc, zona „La Terenuri” cartier Mănăștur” are o valoare totală de 5,5 milioane euro fără TVA – 26.581.616,15 lei fără TVA (5.537.836 euro la 4,8 lei/EUR) din care:

– servicii de proiectare în valoare de 501.360 lei (104.450 euro) fără TVA,

– servicii de asistență tehnică în valoare de 90.680 lei (18.890 euro) fără TVA și

– valoarea lucrărilor de execuție de 25.989.576,15 lei (5.414.496 euro) fără TVA).

Durata de realizare a investiţiei este de 16 luni (120 zile proiectare și 12 luni execuție).

Baza sportivă și parcul de agrement La Terenuri Mănăștur cuprind:

– Activități sportive în aer liber: terenuri pentru tenis de câmp, baschet, mini fotbal, badminton, volei. Aceste terenuri vor fi împrejmuite şi vor beneficia de suprafeţe sintetice adaptate, vor fi terenuri cu nocturnă şi acces liber, respectiv terenuri cu programare prealabilă; de asemenea, vor fi amenajate terenuri de beach volley cu nisip şi teren sintetic de baschet 3X3;

– Activități sportive în spațiu închis (sală): squash, tenis de masă, perete pentru escaladă, studio yoga/aerobic/fitness;

– Amenajări exterioare pentru sporturi de masă: pistă alergare, zonă cu aparate și echipamente pentru parkour, zone skate park, zone fitness (amenajate cu aparate și echipamente pentru exerciții fizice dedicate juniorilor/seniorilor);

– Zone de recreere pentru copii, cu diferite jocuri și trasee;

– Zona de recreere pentru seniori (șah, tenis de masă, etc);

– Amfiteatru în aer liber – cu posibilitatea amenajării unui patinoar în sezonul rece;

– Funcțiuni de alimentație publică;

– Funcţiuni de interes public și funcțiuni administrative (birouri administrative, supraveghere, pază, depozite unelte și utilaje întreținere, vestiare și grupuri sanitare pentru public, vestiare și grupuri sanitare pentru personal, punct de prim ajutor etc.);

– Spaţiul va dispune wi-fi gratuit și va fi supravegheat video pe întreaga suprafaţă.

Zona va fi conturată și de plantarea a 428 de arbori.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *