In vizor

Revoluționarii de la Cluj au primit diplome improvizate, scrise cu markerul, din partea lui Alin Tișe: „Morții nu sunt importanți, ei nu s-au sacrificat! Să vă fie rușine”

Scris de 328

De unde nu e, nici Dumnezeu nu cere. Revoluționarii clujeni au primit diplome din partea lui Alin Tișe, însă nu au apreciat gestul.  Mai mult, Consiliul Județean a uitat de martiri și a improvizat niște diplome cu markerul.

Nu e o glumă! Așa cum cei direct implicați în evenimentele din 1989 au remarcat, Consiliul Județean a uitat să facă diplome pentru Eroii Martiri ai Revoluției.

„Diploma de Onoare scrisă cu markerul pe moment, deoarece Consiliul Județean Cluj a uitat să facă diplome și pentru Eroii Martiri ai Revoluției din ’89!! Au primit doar răniții și luptătorii… morții nu sunt importanți, din păcate, ei nu s-au sacrificat! Să vă fie rușine!”, au punctat cei de la 1989 – Revoluția în Cluj pe Facebook.

Revoluționarii nu se lasă cumpărați cu diplome

Oamenii care au ieșit în stradă la Cluj în 1989 au primit diplome, însă au cerut respectarea Legii 341 din 2001, nefiind interesați de bucățile de hârtie. 

„Vrem ca această lege să se aplice! Noi suntem revoluționari după 30 de ani! Mulțumim pentru cartonașe, dar vrem ca Legea 341 din 2001 să fie pusă în aplicare”, au explicat revoluționarii, în cadrul ceremoniei. 

LEGE nr. 341 din 12 iulie 2004sau legea recunoştinţei faţă de eroii-martiri şi luptătorii care au contribuit la victoria Revoluţiei române din decembrie 1989 este un motiv de dispută pentru revoluționari de mai bine de 30 de ani.

La Huedin se poate, Alin Tișe e din alt film

Printre primele victime ale revoluţiei la Cluj-Napoca, în data de 21 decembrie 1989, a fost tânărul Lucian Matiş. Spre deosebire de mulţi alţii, nu s-a aflat întâmplător în faţa Librăriei Universităţii pe 21 decembrie 1989, el fiind printre cei care au declanşat evenimentele respective. Matiș va fi făcut cetățean de onoare al Huedinului, post-mortem. La Cluj, eroii primesc diplome scrise cu markerul. 

CITEȘTE ȘI: Eroul Martir Lucian Matiș, cetățean de onoare (post-mortem) al orașului Huedin

Foto: wikibooks.roULTIMA ORĂ

 • Acum 8 hours Vocea ta
  Azi s-au demontat, pentru totdeauna, poveștile lui Emil ”OSĂ” Boc despre Oraș: ”Nimeni nu este uitat, nimeni nu este lăsat în urmă. Orașul pentru oameni, nu pentru profit. Eco, nu ego”
 • Acum 11 hours In vizor
  Cum a fost la festivalul romilor din Cluj, unde nu participă nici o autoritate publică: ”Lasă că vine Boc cu nevasta-n spinare, ca la Untold”
 • Acum 16 hours Vocea ta
  INVITAȚIE LA KHETANE PE TEMA JUSTIȚIEI SOCIALE: ”Vă invităm la un exercițiu de reflecție și solidaritate, pornind de la cazul clujenilor care locuiesc în cartierul Pata Rât al Clujului”
 • Acum 16 hours In vizor
  CLUJENII SE PLÂNG DE BETOANE, numai Emil Boc vede cu oglinda strâmbă a ”bunelor practici” și cum crește spațiul verde mai ceva ca promisiunile în campania electorală.
 • Acum 1 day In vizor
  ”Pornohaci” invitat la Zilele Comunei Jucu. Pe bani publici. De ce?
 • Acum 1 day In vizor
  Pro TEMBEL l-a omorât pe Florin Salam. Acesta susține că zvonurile sunt o exagerare. Fără să își ceară scuze, prompteriștii au șters știrea de pe site
 • Acum 1 day Jos palaria
  JOS PĂLĂRIA! Vernisaj Darius Ludwig la Khetane!
 • Acum 2 days FOTOGRAFILA
  BAȘI, ARTIFICII ÎN NOAPTE, BETOANE ȘI CLAXOANE: Bine că amicul Videanu livrează, că Emil Boc dalează. Dacă și ce e pe malul Someșului în Grigorescu e parc, atunci să ne fie nouă rușine! Că nu protestăm
 • Acum 2 days Din oras
  Garibaldi, podul care ”OSĂ” fie modernizat încă din 2014. Ecoul lui Boc, Dan Tarcea, a mai zis și el niște cuvinte despre cum ”OSĂ” fie mai frumos, mai trainic și mai arătos
 • Acum 2 days Din oras
  ZILELE CULTURII MAGHIARE DIN CLUJ-NAPOCA: Ministrul Culturii din Ungaria și nunțiul apostolic în România, la sfințirea Bisericii ”Sf. Mihail” după restaurare
 • Acum 2 days Din oras
  Emil ”OSĂ” Boc și-a sos ”Ecoul” și ”Inutilul” pe stradă să se tragă-n chip cu niște puble de gunoi inteligente. Cel mai inteligent lucru la aceste pubele este afacerea de cumetrie prin care au fost achiziționate de la ex-penelistul Doru Stoica
 • Acum 2 days Politica
  PSD: Nu susținem diminuarea schemei de compensare a prețurilor la energie, ci reglementarea pieței
 • Acum 2 days FOTOGRAFILA
  Oare Urbanistul de Cumetrie știe ce scrie pe autorizația construcției din fotografie? Sau a semnat ca “primarul Boc” pentru un amic imobiliar?
Citește și...
Recomandările redacției
TOP CITITE