Din oras

Revolutie pe piata educativa a Clujului: un grup de fosti olimpici vor deschide un centru de meditatii

Scris de 1,222

Elevii care vor avea nevoie de sprijin la matematica vor avea in curand la dispozitie LearnHouse, un centru in care vor preda cei mai buni din aceste domenii: Iulia-Elena Chiru si Lorand Parajdi, fosti olimpici la matematica, precum si Bianca Costin si Petru Trimbitas, fost olimpici la informatica.

Centrul urmeaza sa fie inaugurat in luna ianuarie a anului viitor. E un proiect la care cei patru tineri lucreaza intens de ceva vreme.

“Ideea cu centrul de meditatii a venit destul de recent si prin asta ma refer la ultimii ani. Mi se pare ca e o nevoie la noi de asta, imi amintesc de cand eram la liceu ca imi doream sa studiez la liceu in Bucuresti si sa iau meditatii de la niste fosti olimpici cu rezultate bune si mi se parea nedrept ca nu tuturor li se ofera aceasta sansa. La clasa e mai greu sa te adresezi tuturor, in primul rand pentru ca sunt foarte multi si cu nivele de cunostinte diferite. Ideea noastra e sa retusam ce nu au reusit elevii sa inteleaga la ore sau sa ii ajutam sa isi aduca aminte ce au invatat si sa faca noi conexiuni pentru a le putea folosi mai mult timp de acum incolo. Pe langa asta vrem sa-i incurajam sa-si dezvolte pasiunea”, a precizat Petru Trimbitas, fost olimpic la informatica, despre care Ziar de Cluj a scris ca avea de ales intre un stagiu de practica la Facebook si unul la Google.

Mai exact, cei implicati in sustinerea orelor sunt Lorand si Iulia pe matematica, iar Petru si Bianca pe informatica.

“Fiecare avem experienta cu lucratul cu elevii si avem rezultate bune pe domeniul pe care am ales sa predam. In acelasi timp, suntem voluntari la Societatea Hermes a studentilor de la Matematica si Informatica, iar Lorand si Iulia au fost implicati in numeroase proiecte in cadrul societatii, precum traininguri de educatie nonformala pentru studenti sau Saptamana Studentilor de la Matematica si Informatica”, a mai spus Petru, cel care este si initiatorul acestui proiect.

Orele vor fi cuplate cate doua, inca nu s-au stabilit date exacte, ramane ca cei implicati sa discuta si cu elevii si sa adapteze o solutie buna pentru toti.

O grupa va fi formata din 3-5 elevi si vom avea grupe de nivel incepator si avansat, iar pe langa acestea vor exista grupe separate de cate 10-15 elevi ”pentru a-i ajuta pe cei din ani terminali in pregatirea la bacalaureat”.

”Orele le vom preda noi, un grup de patru tineri studenti, dintre care doi vom fi pe matematica, iar doi pe informatica. Daca cererea va fi mare, cel mai probabil vom mai aduce oameni la fel de buni pentru a preda, astfel incat sa-i putem primi pe toti doritorii”, adauga fondatorul.

LearnHouse va fi specializat pe matematica si informatica.

”Dorim sa le abordam intr-un mod putin diferit si sa le explicam copiilor de unde provin si unde pot fi aplicate lucrurile invatate. De exemplu, in matematica, multe lucruri provin din geometrie. Cred ca a da exemple din viata reala cand explici ii ajuta pe elevi sa inteleaga mai bine si sa tina minte ce au invatat, facand conexiuni intre cele doua”, explica el.

Planurile celor patru studenti cu minti sclipitoare nu se opresc insa aici.

”Consider ca e nevoie de o astfel de initiativa nu doar la Cluj, ci peste tot in tara. O idee foarte buna mi se par centrele de excelenta sprijinite de Fundatia eMag care sunt organizate si la noi in universitate, cred ca e de o importanta vitala sa investim cat de mult in educatie pentru a putea progresa ca si natie”, subliniaza Petru Trimbitas.

Cum initiativa li se adreseaza elevilor de liceu, studentii au decis ca orele predate sa fie contra cost ”pentru a putea sa ne dedicam acestui proiect si sa nu fim nevoiti sa lucram doua joburi”.

”Cred ca faptul ca se plateste ii si impulsioneaza pe elevi sa fie mai dedicati si sa priveasca aceste ore cu seriozitate, ca o datorie fata de ei insisi sau fata de cei care ii sprijina sa participe. De asemenea, elevii fara posibilitati materiale vor putea beneficia gratuit deoarece ne dorim ca toti elevii sa aiba aceleasi sanse”, justifica tanarul.

Care sunt planurile de viitor pentru LearnHouse?

”In primul rand ne dorim sa ajungem la cat de multi elevi de liceu ca sa ii ajutam sa isi dezvolte gandirea logico-matematica si sa obtina rezultate bune. In al doilea rand ne dorim sa punem matematica si informatica intr-o noua lumina aratand aplicabilitatea acestora. In viitor ne dorim sa ajungem si la elevii mai mici, dar si la persoanele care au terminat facultatea. Pe langa asta ne dorim sa organizam si tabere si workshop-uri pe masura ce lumea va auzi de noi”, conchide Trimbitas.

https://ssl.gstatic.com/ui/v1/icons/mail/images/cleardot.gif

 ULTIMA ORĂ

 • Acum 13 hours Politica
  Ciolacu, despre pensiile speciale: Îmi menţin părerea că trebuie o reformă şi am să o duc până la capăt. Întrebat dacă noile propuneri să nu se aplice pentru pensiile în plată: Înseamnă că nu mai vorbim de o reformă
 • Acum 14 hours Politica
  Flancat de Salad Box și Canta, Ovidiu Săcară rămâne președinte al PSD Cluj-Napoca
 • Acum 17 hours In vizor
  ZĂHĂRELUL: Oferta finală a Guvernului pentru profesori: cresc de la 1 iunie salariile cu 1.000 de lei brut lunar pentru cadrele didactice și 400 de lei pentru personalul nedidactic. Majorarea cerută de sindicate până la salariul mediu pe economie, etapizată pe trei ani. Întâlnire premier-sindicate la ora 19.00
 • Acum 20 hours In vizor
  UNII NU AU CE PUNE ÎN FARFURIE, ALŢII DAU DIN BURIC ÎN BALI: Vicepremierul Kelemen Hunor și liderul Comisiei pentru învățământ din Camera Deputaților vor pleca pentru o săptămână în Indonezia, la Bali, unde vor vizita unele ”obiective economice și culturale”. Se cere diurnă majorată cu 20% și o treime din bani dați în avans
 • Acum 20 hours In vizor
  Individul care înjură pe Facebook, Iulian Cristache, de peste 15 ani preşedinte al unei obscure Federaţii a “asociaţiilor de părinţi”, se bagă în seamă în problema grevei profesorilor
 • Acum 20 hours In vizor
  Greva profesorilor continuă. Sindicatele anunță că au decis să NU accepte un acord, chiar dacă e semnat de președintele Iohannis
 • Acum 20 hours Sanatate
  CUI FOLOSEŞTE PUNEREA DE POALE ÎN CAP DINTRE CEI DOI DEPUTAŢI PSD PE SPINAREA BOLNAVILOR DE CANCER? Rafila: “Patriciu Achimaș Cadariu, a refuzat orice dialog”. Achimaș Cadariu: “Alexandru Rafila se ocupă de denigrări și distruge lucruri la care nu se pricepe”
 • Acum 20 hours PubliNews
  Vrei să vezi cele mai spectaculoase rase de pisici? Vino în acest weekend la Iulius Mall, unde are loc WCF International Cat Show!
 • Acum 23 hours In vizor
  HUEDIN: O MIZERIE DE ȘCOALĂ. AlinTișe, președintele CJ Cluj și directorul Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului Cluj, fac pase cu pisica moartă a responsabilității
 • Acum 23 hours Eveniment
  GREVA PROFESORILOR prelungește încheierea mediilor şi înscrierea la BAC la clasele a XII-a
 • Acum 23 hours General
  A început protestul polițiștilor din penitenciare: Aceștia refuză să intre la serviciu timp de patru ore și nu vor ieși cu deținuții la muncă
 • Acum 23 hours Analiza
  Klaus Iohannis i-ar fi convocat la Cotroceni pe Ciucă și pe Ciolacu. Poate pentru a ”găsi” bani pentru stingerea conflictului cu sindicatele din Învățământ. Dar ce se întâmplă dacă își dă Ciucă demisia, că nu sunt bani, iar Ciolacu nu vrea să-i preia funcția (că nu sunt bani)?
 • Acum 2 days In vizor
  Iohannis ar gira și el ceva, dar încă nu știe ce. Liderii de sindicat i-ar trăda nițel pe sindicaliștii din stradă. La cum arată lucrurile, va fi precum a mai fost și mai presus de atât. Adică FÂS!
Citește și...
Recomandările redacției
TOP CITITE