FOTOGRAFILA

RESPECTUL unui pitic politic față de urbea care l-a adoptat: ”O efigie în memoria marelui om de stat Alexandru Vaida-Voevod, o coroană cu tricolor și trei tomberoane de gunoi de toată frumusețea, în semn de respect pentru istoria națională”

Cluj-Napoca nu numai că l-a adoptat pe Emil Boc, dar i-a și dat cât neam de neamul lui nu i-ar fi dat.

Dar poți scoate omul din Răchițele, dar nu poți scoate mocanul needucat din om.

Și se vede: de la fiecare mutilare urbanistică de cumetrie, la distrugerea primei Grădini Botanice din Cluj, la smulgerea din soclu a statuii lui Iuliu Maniu și acum, la montarea unor pubele de gunoi sub o placă memorială.

Emil Boc a țărano-mocano-fomat Cluj-Napoca.

CONTEXT: Un clujean a sesizat că în Piața Ștefan cel Mare, pe clădirea unde a locuit un alt mare om politic clujean, fost prim-ministru al României, Alexandru Vaida-Voevod, sub efigia acestuia, s-au amplasat trei containere de gunoi.

”O efigie în memoria marelui om de stat Alexandru Vaida-Voevod, o coroană cu tricolor și trei tomberoane de gunoi de toată frumusețea, în semn de respect pentru istoria națională”, a arătat clujeanul.

Pe efigie, amplasată în anul 1993, scrie ”În această casă de el înălțată a locuit între anii 1903-1940 Alexandru Vaida Voevod, Corifeu al Marii Uniri”.