In vizor

„Regele Betoanelor” vrea să construiască un ansamblu imobiliar de 8 etaje în Piața 1 Mai, deși regimul de înălțime admis este de maxim 4 etaje

Omul de afaceri Gicu Buzdugan, cunoscut sub numele de Regele Betoanelor vrea să dezvolte, prin una din numeroasele sale firme (Newline Building), un ansamblu imobiliar în Piața 1 Mai (strada Porțelanului – strada Tăbăcarilor), în zona platformei industriale a orașului. Ansamblul imobiliar ar urma să fie ridicat în vecinătatea Riverside Residence, un alt proiect imobiliar al său, care este gata. Deși, regimul de înălțime admis prin Planul Urbanistic General (PUG) este de maxim patru etaje, proiectul imobiliar propune extinderea până la opt etaje pe motiv că se asigură un procent de ocupare a terenului mai mic. Deocamdată proiectul se află în dezbatere publică, nu a ajuns la Comisia de Urbanism.

Proiectul imobiliar propus de Gicu Buzdugan prevede construirea mai multor imobile cu funcțiuni mixte: locuințe, spații comerciale, birouri și creșă. Orașul duce lipsă de locuri în creșe, iar includerea unor spații în acest sens ar putea „înmuia” inima conducerii Primăriei. Zona pe care se dorește construirea ansamblului are suprafața de 11.137 mp. Se propune realizarea a aproximativ 350 de apartamente.

„Destinația imobilelor propuse este mixtă: spații comerciale, birouri și servicii, învățământ antepreșcolar – creșă, locuire și parcaj subteran. Regimul de înălțime prevăzut în P.U.G. pentru UTR ZCP_M1 este de (1-3S)+P+4, (S – subsol, D – demisol, P – parter, E – etaj, R – etaj retras). Acest PUZCP propune creșterea regimului de înălțime la (1-3S)+P+5E – 8E pentru a asigura un procent de ocupare al terenului mai mic. Rețeaua stradală prezentă asigură preluarea fluxului de trafic la nivelul dezvoltării actuale. Profilele stradale propuse prin PUG vor asigura o mai bună conexiune între zona studiată și punctele de interes din cadrul municipiului. Din punct de vedere al echipării edilitare se vor extinde rețelele existente”, scrie în proiectul aflat în dezbatere publică.

Terenul se învecinează: pe latura N – strada Tăbăcarilor pe latura E – strada Tăbăcarilor și proprietăți private pe latura S – strada Tăbăcarilor și proprietăți private pe latura V – strada Porțelanului și strada Tăbăcarilor. Parcela aflata în proprietatea SC NEWLINE BUILDING SRL este liberă de construcții.

Newbuilding Line a fost înființată în 2018 și are obiect de activitate dezvoltarea (promovarea) imobiliară. În ultimii doi ani a raportat pierderi de 13.300 euro (2019) și 61.900 euro (2020). Anul trecut avea zero cifră de afaceri, iar în 2019 valoarea veniturilor totale a fost de aproape 6.000 euro. Firma are un singur angajat.

Newbuilding Line are patru asociați: Gheorghe Buzdugan (60%), Daniel Sabău (20%), Cristian Gheorghe Diviricean (10%) și Cosmina Oana Pop (10%). Gheorghe Buzdugan este și administrator al firmei.

Gheorghe Buzdugan apare asociat în alte 15 firme, printre care Bughero Exim SRL, Kremlin Development SRL, Transilvania Towers Development SRL.

Citește și:

Profit de 900 mii euro pentru Bughero Impex, una din firmele omului de afaceri Gheorghe Buzdugan

Gicu Buzdugan și asociații săi „împușcă” 9 MILIOANE EURO profit pe Kremlin Development în 2019

De 8 ani, Gheorghe „Gicu“ Buzdugan locuiește atât în Cluj, cât și în Satul Francez din nordul Bucureștiului, motiv pentru care a decis să își extindă afacerile începute în Cluj-Napoca și în Capitală.

Potrivit profit.ro, omul de afaceri Gheorghe Buzdugan a construit în Cluj aproape 1.000 de apartamente. Cel mai mare proiect este Luminia, format din 7 blocuri cu circa 450 de apartamente, din care acum se construiește ultima clădire; și River Side Residence cu 279 de apartamente și o clădire de birouri, terminate anul trecut pe malul Someșului Mic. Buzdugan spune că mai are în construcție un hotel lângă aeroportul din Cluj și că mai deține încă o clădire de birouri în oraș. Buzdugan este și un pasionat al mașinilor de lux, fiind proprietarul unui automobil Bentley și mai nou, al unui Ferrari.

Citește și:

Clujeanul Gicu Buzdugan („Regele Betoanelor”) și-a cumpărat noul Ferrari 812 GTS cu 350.000 euro

În perioada comunistă, zona în care se dorește construirea imobilului din Piața 1 Mai, s-a structurat ca o platformă industrială, la nord de calea ferată, alungită pe direcția V-E, alcătuită din patru zone majore:

1. Zona industrială de est, cu întreprinderile: Fabrica de Porțelan Iris, Unirea, Carbochim, Clujana, Sinterom, Terapia, Sanex, Uzina de Cazane Mici și Arzătoare – devenită în anii 80 Combinatul de Utilaj Greu (C.U.G.), Fabrica de Mașini de Recalificat, Fabrica de Cărămidă , Electrometal S.A.

2. Zona industrială centrală: Metalul Roșu, I.M.M.R. 16 Februarie, Tehnofrig, Armătura, Libertatea, Întreprinderea Poligrafică, Farmec, Flacăra, Someșul, Fabrica de Bere, România Muncitoare, Întreprinderea de Produse Zaharoase Feleacul, Întreprinderea de Industrializare a Laptelui, Mucart, Întreprinderea de Electronică Industrială și Automatizări;

3. Zona industrială Baciu: Întreprinderea de Morărit și Panificație, Antrepozitul Frigorific, Întreprinderea de Vie și Vin (Vinalcool), Întreprinderea de Valorificare a Legumelor și Fructelor.

4. Zona de depozitare Someșeni: cu depozite pentru unitățile industriale, terminal C.F.R., baze de producție pentru construcții, s.a.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *