Eveniment

Rectorul Universității Babeș-Bolyai, Daniel-Ovidiu David, a fost ales membru corespondent al Academiei Române

Daniel David, Rectorul Universității Babeș-Bolyai, a adresat, pe blogul personal, un mesaj de mulțumire membrilor Academiei Române.

„Astăzi, 26 octombrie 2022, am primit vestea bună că, la propunerea Secției de specialitate (Filosofie, Teologie, Psihologie și Pedagogie), am devenit membru (corespondent) al Academiei Române, prin votul Adunării Generale a Academiei”, notează Daniel David pe blogul personal.

„Eu cred că sunt mulți colegi care de-a lungul timpului sau în prezent ar fi meritat/ar merita să atragă atenția Academiei Române. Voi avea grijă să stimulez acest lucru, astfel încât vârfurile din psihologia românească să se regăsească într-o formă sau alta și în activitățile Academiei Române”, adaugă rectorul Daniel David în textul publicat pe blog.

„Evident, noul statut de membru al Academiei Române completează în final aceste demersuri de construcție, deschizând însă și roluri noi pe care le voi asuma probabil în Secție, în Institutul Academiei (Institutul de Filosofie și Psihologie „Constantin Rădulescu-Motru”) și în alte zone unde psihologia din Academie are nevoie de suport, în funcție de nevoile Secției/Academiei. Văd aceste roluri în strânsă legătură cu mediul universitar/academic și profesional, psihologia românească, dincolo de divergențe inerente, dar uneori poate prea publice, fiind mereu unită în construcții mari și în ideea că născându-se odată cu psihologia internațională trebuie să rămână constant conectată cu cele mai bune standarde și practici internaționale”, a scris Daniel David pe blogul său.

Textul integral publicat de Daniel David pe propriul blog poate fi consultat aici.