Eveniment

Rectorul Daniel David, după ce UBB a cerut retragerea cărții publicate pe baza tezei de doctorat a ministrului Bode, “profund viciată” de plagiat: Am aceeași încredere în decizia Comisiei de etică pe care am avut-o și la prima sesizare. Școala doctorală e cea care trebuie să discute dacă Adrian Ivan mai poate conduce doctorate la UBB

Rectorul Universității Babeș-Bolyai a declarat pentru Edupedu.ro, la scurt timp după ce Comisia de etică a universității pe care o conduce a cerut oficial retragerea cărții publicate pe baza tezei de doctorat a ministrului Lucian Bode, că are “aceeași încredere în decizia Comisiei de etică pe care am avut-o și la prima sesizare”.

  • “Procedura a fost aceeași: semnalare de suspiciuni (în prima etapă, pe lângă cele externe, unele identificate de UBB și cu analiza integrală cu soft), verificarea lor, formularea de concluzii cu accent pe corecturile necesare și sesizarea consiliilor naționale care pot lua și alte decizii legale. Dacă ministrul Bode continuă acțiunea în instanță, ne vom apăra demersul acolo“, a declarat Daniel David pentru Edupedu.ro.

Întrebat dacă va mai conduce doctorate de acum înainte la UBB Adrian Ivan (foto jos), conducătorul de doctorat în cazul lui Bode și profesor care a cerut stoparea oricărei analize, potrivit anunțului făcut de UBB, rectorul Daniel David a răspuns pentru Edupedu.ro că:

“Voi da eu, ca rector, o decizie către școala doctorală, pornind de la hotărârea Comisiei de etică, o decizie pentru a-mi prezenta măsuri privind îmbunătățirea activității proprii. Școala doctorală este cea care trebuie să discute“. Amintim că Adrian Ivan este rectorul Academiei Naţionale de Informaţii “Mihai Viteazul” a SRI.

Întrebat dacă va pune în discuție în cadrul universității și cazul prorectorului UBB Dan Lazăr (foto jos) care a emis un referat de susținere a calității tezei lui Bode, Daniel David a declarat pentru Edupedu.ro:

“Voi aștepta propuneri din partea Școlii doctorale, toate concluziile și deciziile Comisiei de etică trebuie analizate la nivelul Școlii doctorale, care trebuie să vină cu măsuri de propunere de îmbunătățire a propriei activități”.

Dan Lazăr a demisionat din postul de secretar de stat în Ministerul  Finanţelor | DCNews