In vizor

RAPORT FINANCIAR: Pe ce a cheltuit 2,3 milioane de lei, bani publici, Federatia Share in 2014

Scris de 427

2,3 milioane de lei a primit Federatia Share, organizatia care manageriaza proiectul Cluj Capitala Europeana a Tineretului din bugetul local in 2014, arata raportul financiar al acestora. Din suma aceasta 300.000 lei au fost cheltuiti pentru desfa urarea activitat ii Federa tiei SHARE, 200.000 lei pentru organizarea manifestarilor de Revelion, iar 1.800.000 lei pentru Untold Festival.

“Intreaga alocare (pentru Untold – n.red) a fost utilizata pentru rezervarea a trei artis ti interna ionali si reprezinta sub 10% din bugetul total al proiectului. Federat ia SHARE Cluj-Napoca i-a asumat responsablitatea de a atrage cu ajutorul partenerilor restul finan arilor necesare pentru proiect, din surse externe – mediul privat si din contribu ia participan ilor prin biletele si abonamentele achizi tionate”, se arata in raportul Share.

Pe langa alocarile din bugetul local, Federatia a atras finantari in valoare de aproape 104.000 de lei de la Tineret in Actiune, peste 173.000 de lei de la Fondul ONG in Romania, aproape 8.000 de lei de la Nemzeti Csalad, 75.600 de la Administratia Fondului Cultural National si peste 291.000 de lei din sponsorizari din mediul privat, totalizand venituri de aproape 3 milioane de lei in 2014.

Cheltuielile cele mai mari au fost pentru onorariul artistilor – 2 milioane de lei (artistii care au cantat de Revelion, plus rezervarea artistilor de la Untold – n.red.), apoi aproape jumatate de milion de lei s-au cheltuit pe “servicii” si peste 140.000 de lei pe materiale publicitare. In jur de cate 100.000 de lei s-au dus pe cazare si pe inchirieri,in timp ce pentru transport s-au cheltuit 37.000 de lei, iar pentru consumabile aproape 60.000 de lei.

Federatia a publicat si o serie de companii catre care au efectuat plati de peste 100 de lei in anul ce a trecut. Printre acestea sunt nume sonore precum Grand Hotel Italia, Grand Hotel Napoca, Opera Plaza, Planwerk sau Tiff Events, Baracca sau The Londoner. Interesant este ca exista o serie de firme catre care s-au facut plati, infiintate abia in 2014, precum AV Performance, “nascuta” in martie 2014, detinuta de Cristian Dan Tif,  Titanium Vision, infiintata tot in martie 2014 de Alina si Bogdan Avram sau UFT Promotions infiintata in  aprilie 2014 Haidu Sebastian Ioan.

De asemenea, societatea Yta Events, infiintata in martie 2014 de Aurelian Dan Farcas apare de mai multe ori in lista companiilor catre care s-au facut plati mai mari de 100 de lei.

“Pentru programul Cluj-Napoca 2015 Capitala Europeana a Tineretului, sprijinul financiar acordat de comunitatea locala prin Primaria si Consiliul Local Cluj-Napoca, în anul de pregatire 2014, a permis consolidarea si dezvoltarea programului si proiectelor strategice s i atragerea de fonduri din mediul privat si fonduri externe prin linii de finan are pentru tineret na ionale s i europene”, se arata in raportul publicat de Share.ULTIMA ORĂ

 • Acum 12 hours Din oras
  Începe vara festivalieră! ”Cluj Pride”, festivalul minorităților sexuale, se va desfășura anul acesta între 6 și 12 iunie
 • Acum 13 hours Rautacisme
  Mare minune la Cluj! Au reînceput pe bune lucrările la podul Porțelanului
 • Acum 15 hours Rautacisme
  În Clujul Verde, de „Vinerea Verde”, care împlinește imediat un an, până și primarul Boc era să plătească bilet aiurea-n tramvai!
 • Acum 15 hours Justitie
  Vanessa Youness, iubita lui Gelu Oltean, condamnata definitiv la inchisoare
 • Acum 16 hours Politica
  NICIO EMOŢIE: Alegeri PNL: Lucian Bode (Sălaj) e noul număr 2 în partid ca secretar general. Dan Motreanu e prim-vicepreședinte după ce Virgil Popescu, favoritul președintelui Ciucă, s-a retras în ultimul moment
 • Acum 16 hours In vizor
  Nu reușesc să-l modernizeze în 10 luni și propun un nou termen. Șantierul din Parcul Operei se va încheia pe «final 2022»
 • Acum 16 hours In vizor
  Zice Mircea Abrudean: Misiunea mea este de coordonare a Cancelariei și de a fi un bun sfetnic pentru premier. Aveţi grijă, domnule Ciucă, că şi Uioreanu a ajuns la pârnaie după ce a fost “sfetnicit” de Abrudean!
 • Acum 16 hours Politica
  Alexandru Rafila: 40% din intervențiile Ambulanței se rezolvă la domiciliul pacientului. E nevoie de centre de medicină primară
 • Acum 16 hours General
  Bone Ferenc si-a marturisit crima. Barbatul sustine ca intrat in depresie in ultimii doi ani, de cand s-a aflat ca e violent
 • Acum 17 hours In vizor
  Declarații de neimaginat ale fostelor iubite ale lui Bone Ferenc: “Îmi curgea sângele din nas și mâinile mi erau pline de sânge până la brațe, fața mea era plină de sânge pur. L-am întrebat dacă este mulțumit acum. Mi-a răspuns că da, acum este mulţumit”
 • Acum 17 hours Rautacisme
  Pantelică de la “readepică” s-a pus pe şantajat operatorii de deşeuri cam fără frică
 • Acum 18 hours In vizor
  Clujenii cer autorităţilor statului să îşi facă datoria şi să verifice ce au făcut şi fac cei de la CJ Cluj şi RADP Cluj-Napoca la Centrul de Management Integrat al Deșeurilor
 • Acum 18 hours Justitie
  Seful DNA Cluj a dispus trimiterea in judecata a vicepresedintelui CJ SUCEAVA!
Citește și...
Recomandările redacției
TOP CITITE