In vizor

RAPORT FINANCIAR: Pe ce a cheltuit 2,3 milioane de lei, bani publici, Federatia Share in 2014

2,3 milioane de lei a primit Federatia Share, organizatia care manageriaza proiectul Cluj Capitala Europeana a Tineretului din bugetul local in 2014, arata raportul financiar al acestora. Din suma aceasta 300.000 lei au fost cheltuiti pentru desfa urarea activitat ii Federa tiei SHARE, 200.000 lei pentru organizarea manifestarilor de Revelion, iar 1.800.000 lei pentru Untold Festival.

“Intreaga alocare (pentru Untold – n.red) a fost utilizata pentru rezervarea a trei artis ti interna ionali si reprezinta sub 10% din bugetul total al proiectului. Federat ia SHARE Cluj-Napoca i-a asumat responsablitatea de a atrage cu ajutorul partenerilor restul finan arilor necesare pentru proiect, din surse externe – mediul privat si din contribu ia participan ilor prin biletele si abonamentele achizi tionate”, se arata in raportul Share.

Pe langa alocarile din bugetul local, Federatia a atras finantari in valoare de aproape 104.000 de lei de la Tineret in Actiune, peste 173.000 de lei de la Fondul ONG in Romania, aproape 8.000 de lei de la Nemzeti Csalad, 75.600 de la Administratia Fondului Cultural National si peste 291.000 de lei din sponsorizari din mediul privat, totalizand venituri de aproape 3 milioane de lei in 2014.

Cheltuielile cele mai mari au fost pentru onorariul artistilor – 2 milioane de lei (artistii care au cantat de Revelion, plus rezervarea artistilor de la Untold – n.red.), apoi aproape jumatate de milion de lei s-au cheltuit pe “servicii” si peste 140.000 de lei pe materiale publicitare. In jur de cate 100.000 de lei s-au dus pe cazare si pe inchirieri,in timp ce pentru transport s-au cheltuit 37.000 de lei, iar pentru consumabile aproape 60.000 de lei.

Federatia a publicat si o serie de companii catre care au efectuat plati de peste 100 de lei in anul ce a trecut. Printre acestea sunt nume sonore precum Grand Hotel Italia, Grand Hotel Napoca, Opera Plaza, Planwerk sau Tiff Events, Baracca sau The Londoner. Interesant este ca exista o serie de firme catre care s-au facut plati, infiintate abia in 2014, precum AV Performance, “nascuta” in martie 2014, detinuta de Cristian Dan Tif,  Titanium Vision, infiintata tot in martie 2014 de Alina si Bogdan Avram sau UFT Promotions infiintata in  aprilie 2014 Haidu Sebastian Ioan.

De asemenea, societatea Yta Events, infiintata in martie 2014 de Aurelian Dan Farcas apare de mai multe ori in lista companiilor catre care s-au facut plati mai mari de 100 de lei.

“Pentru programul Cluj-Napoca 2015 Capitala Europeana a Tineretului, sprijinul financiar acordat de comunitatea locala prin Primaria si Consiliul Local Cluj-Napoca, în anul de pregatire 2014, a permis consolidarea si dezvoltarea programului si proiectelor strategice s i atragerea de fonduri din mediul privat si fonduri externe prin linii de finan are pentru tineret na ionale s i europene”, se arata in raportul publicat de Share.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *