In vizor

Rapoartele de activitate ale primarului Emil Boc sunt pe "repeat" în fiecare an

În fiecare an, Emil Boc își prezintă raportul de activitate pe cel puțin o sută de pagini. În cea mai frumoasă manieră, primarul le arată cetățenilor cât de frumos a muncit el într-un an, câte a făcut și câte urmează să mai facă. Dacă luăm la purecat rapoartele de activitate din perioada 2015 – 2017, multe din proiectele prezentate în raport ori sunt copy-paste în fiecare an ori se repetă, sub altă formulare. Boc se laudă în fiecare an cu aceleași proiecte, chiar dacă a mai mișcat doar puțin de la un an la altul.

Anul acesta, ca să fie și mai convingător, Boc a organizat și o conferință de presă în cadrul căreia, pe parcursul a mai bine de o jumătate de oră, primarul a vorbit despre activitatea sa din primul an din acest mandat. Aceleași lucruri cu care presa deja s-a obișnuit.

În raportul de activitate la un an din noul mandat (2016-2017), Boc începe cu concursul pentru reabilitarea Turnului Pompierilor. După ce doi ani la rând, a scris în rapoartele de activitate că va avea loc concursul, în sfârșit a sosit momentul să scrie ca a avut loc concursul de idei pentru reabilitarea Turnului Pompierilor. Nu ne spune nimic despre planurile viitoare legat de acest obiectiv – când va avea loc licitația pentru execuția lucrărilor, cât vor dura lucrările și când vom putea, în sfârșit, vizita turnul.

raport activitate boc

În raportul pe 2016-2017 apare și concursul de idei pentru reabilitarea malurilor Someșului. Nu este nimic nou sub soare pentru că și anul trecut Boc ne „amenința” cu acest concurs și tot nu s-a făcut nimic. Așteptăm cu interes anul viitor să mai citim o dată despre malurile Someșului.

Locurile de parcare și construirea de parkinguri sunt tot aceleași în fiecare an, dar primarul le notează în raportul de activitate ca și cum oamenii ar avea memoria scurtă și uită de la un an la altul. Noi îi reamintim domnului Boc faptul că și în 2016 și acum, în 2017, a scris despre cele 229 de locuri de parcare de pe strada Năvodari. Nu ar fi de fapt niciun motiv de laudă crearea respectivelor locuri de parcare pentru că în acel loc ar fi trebuit să fie, de ani buni, Centrul Cultural Transilvania.

raport activitate boc

Bike Sharing, proiectul cu care Boc se laudă an de an, este bineînțeles în rapoartele de activitate din 2015, 2016 și 2016-2017. Dacă în urmă cu doi ani, le spunea cetățenilor că Bike Sharing se dă în folosință etapizat, anul trecut a scris în raport că este finalizat proiectul, iar în raportul pe 2016-2017 apare cu copy-paste ceea ce a scris și anul trecut.

În fiecare an, primarul trebuie să le arate clujenilor că se lucrează la trecerea cablurilor în subteran. Fiecare metru de cablu rezolvat trebuie să fie și consemnat în raportul de activitate. În rapoartele pe 2015, 2016 și 2017, textul cu privire la cabluri este aproape identic, singurele diferențe fiind cei 7 metri de cabluri care au fost introduși în subteran din 2015 până în 2016.

raport activitate boc

Cluj Innovation City este un proiect care ar urma să se dezvolte în următorii 20 de ani. Deși este într-o etapă incipientă, la nivel de hârtii, Emil Boc nu ezită ca în fiecare an să scrie în raportul de activitate despre acest proiect. „Proiectul Cluj Innovation City este un proiect care vizează dezvoltarea oraşului pe următorii 20 de ani, având ca ţintă pe termen lung dezvoltarea economică sustenabilă bazată pe tehnologii şi procese antreprenoriale cu valoare adăugată mare. Materializarea acestui proiect major presupune dezvoltarea unui nivel de colaborare şi a unui nivel de infrastructură”, scrie în raportul pe 2016-2017.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *