Rautacisme

Promisiunile electorale au început să fie enunțate la Cluj cu speranțe și probabilități. Emil Boc: „Anul acesta vor fi câteva proiecte care vor intra în licitație cu speranța de începere chiar a lucrărilor”

După ce 2021 a fost declarat „anul cartierelor”, Emil Boc a proclamat 2022 drept „anul licitațiilor”. Asta înseamnă că putem doar spera ca pentru unele proiecte de infrastructură să fie demarate lucrările și la modul concret, pe teren.

„Lucrări și obiective de investiții pentru care se va organiza/finaliza în 2022 procedura de licitaţie de proiectare/execuţie şi vor începe lucrările (dacă licitaţiile de execuţie vor fi finalizate la timp)”, așa cum au fost definite în „Prioritățile Primăriei Cluj-Napoca pentru anul 2022”: modernizarea Parcului Primăverii; modernizarea Parcului 14 Iulie; creşă nouă str. Negoiu 9B (Câmpului); creşă nouă str. Parcul Feroviarilor; Park&Ride la aeroport; parking Gheorghe Dima.

Întrebat astăzi la radio dacă va începe anul acesta modernizarea Parcului Primăverii, primarul Emil Boc și-a exprimat speranța că da:

„Da! Anul acesta vor fi câteva proiecte care vor intra în licitație cu speranța de începere chiar a lucrărilor. Pentru că aici nu pot să vă dau 100% termenul, pentru că nu am licitația făcută. Dar anul acesta se face licitația pentru Parcul Primăverii și cu mare probabilitate vor începe lucrările. Modernizarea Parcului 14 Iulie, la fel, creșă nouă pe Negoiu, pe Câmpului, la fel, creșă nouă în Parcul Feroviarilor, park&ride-ul de la Aeroport, iarăși va intra în licitație”, a declarat primarul.

Așadar, aceste obiective-promisiuni vor începe să fie transpuse de pe hârtie pe șantier, anul acesta, doar la modul probabilistic, urmând, dacă nu, să facă parte, cel mai probabil, din „Prioritățile Primăriei Cluj-Napoca pentru anul 2023”.

Și în 6 ianuarie, edilul a promis:

„Anul 2022 este anul licitațiilor! Deci, anul 2022, așa cum am spus, este anul în care trebuie să se organizeze licitațiile, cu speranța că se vor și finaliza, lucru care nu mai depinde de noi, pentru că depinde foarte mult și de procedurile legale de participare.”

Vorbim despre un next-level al promisiunilor, enunțate cu „dacă”, cu „depinde”, cu „speranța de începere”, cu „probabilitate”. Important e că proiectele sună bine, an de an, iar în anul electoral se culeg roadele.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *