Din oras

Proiectul de salvare a micutei Nora, pe ultima suta de metri

Banii de care parintii Norei, fetita diagnosticata cu paralizie cerebrala aveau nevoie pentru operatia care o va ajuta sa duca o viata normal s-au strans aproape in totalitate. Clujenii care vor sa dea o mana de ajutor pentru suma care ar acoperi costurile de deplasare si alte costuri de intretinere sunt asteptati la “Magia succesului”, un eveniment caritabil de dezvoltare personala. Toti banii stransi din taxa de intrare la eveniment vor fi donati pentru aceasta cauza.

Manifestarea va avea loc luni, 20 ianuarie la Grand Hotel Italia (str. Trifoiului, nr. 2), de la ora 18 45, in organizarea lui Hedi Hoka si Lorand Szasz Soares. Alaturi de ei, va mai participa in calitate de speaker si mentalistul Cristian Gog, castigatorul de la “Romanii au talent”.

“Succesul este o calatorie dureaza o viata intreaga. Succesul ne ajuta sa fim mai sanatosi, mai fericiti, mai impliniti si este un lucru care se poate invata destul de usor. Vei invata cum sa lucrezi la abilitatile tale, mentalitatea ta si mai ales atitudinea ta fata de succes. Vei face cunostinta cu ingredientele care compun succesul: cunoasterea calitatilor personale, increderea in reusita, cat de dispus esti sa lucrezi, adica munca depusa si pasiunea pentru atingerea succesului si o minte agera. Succesul poate fi in mainile oricarei persoane. Vei ajuta o fetita sa mearga si vei schimba viata ei si a parintilor sai.Te asteptam deci la un eveniment magic despre magia succesului”, arata organizatorii.

Taxa de participare este sub forma de donatie in valoare de 70 de lei. Se achita la intrarea in sala la data evenimentului. Donatiile vor finanta costurile de deplasare si alte cheltuieli necesare pentru ca Nora sa ajunga in SUA. Inscrierile se pot face si online.

Nora Nagy are doar trei ani si trei luni, a fost diagnosticata cu paralizie cerebrala si singura ei sansa la o viata normala este o interventie chirurgicala in Statele Unite ale Americii. Este vorba de Spitalul de Pediatrie din Saint Louis, care  are cele mai bune rezultate in rizotomie dorsala selectiva, interventia de care micuta Nora are nevoie, cu peste 2600 de cazuri rezolvate in cateva decenii. Din pacate, Romania nu are niciun acord cu Statele Unite in privinta asigurarilor medicale, iar costurile operatiei nu pot fi decontate.

Pretul operatiei in SUA este de 60.000 de dolari, bani pe care familia nu ii avea. Cu ajutorul unor oamenilor cu suflet mare, a unor fundatii, asociatii si a campaniilor media desfasurate cu acest scop, banii necesari pentru operatie s-au adunat prin donatii.

“Acum mai ramane sa gasim resurse financiare care sa acopere costurile de deplasare si alte costuri de intretinere. Nora este foarte aproape de visul ei de a merge si mai are nevoie de foarte putin bani ca sa se indeplineasca. Daca interventia se face dupa varsta de 4 ani, pot aparea complicatii. De aceea, ACUM avem nevoie de ajutor. Va propunem sa le intindem noi o mana de ajutor, sa-i oferim Norei sansa de a putea merge, alerga, umbla ca orice copil”, indeamna realizatorii evenimentului.

Foto: citynews.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *