Din oras

Proiecte bombastice: pasarelă peste Tăietura Turcului, drum expres cu patru benzi, nod de transport intermodal. Tișe rezolvă problemele de trafic din Cluj, Florești și Baciu

Scris de 1,516

Un proiect ce are ca și scop modernizarea Parcului Etnografic devine subiect de propagandă politică pentru autoritățile locale. Tișe se pregătește deja de alegerile locale de anul viitor și se laudă prin acest proiect că va rezolva problema traficlui din două comune clujene, Florești și Baciu. Tot ce nu au reușit să facă primarii din cele două comune vor reuși se pare Alin Tișe și Emil Boc. Chiar dacă principalul obiectiv al acestui proiect este reprezentat de modernizarea și extinderea Muzeului Etnografic, autoritățile locale și județene vor scoate în evidență soluțiile pentru trafic deoarece acesta este subiectul care îi afectează cel mai mult pe clujeni.

Consiliul județean preia ideea lui Emil Boc pentru o pasarela peste Tăietura Turcului.

Pasarela peste Tăietura Turcului promisă de primarul Emil Boc va fi realizată se pare de către Consiliul județean. În Planul Urbanistic Zonal pentru revitalizarea Parcului Etnografic și a pădurii Hoia este propusă facilitarea fluxului pietonal si velo din directia Parcului Cetatuii prin crearea unei pasarele de supratraversare a strazii Taietura Turcului, pentru circulatia auto si velo-pietonala (str. Vântului-str. Nicolae Patrascu).

Alin Tișe vrea astfel să îl salveze pe Emil Boc de încă un proiect ce avea mari șanse să rămână la stadiul de promisiune. Consiliul județean se angajează prin acest PUZ să realizeze pasarela ce ar rezolva traficul de pe Tăietura Turcului.

Consiliul județean îl ajută pe Emil Boc cu un alt proiect, respectiv trenul metropolitan.

Tot în PUZ-ul pentru extinderea Parcului Etnografic se menționează realizarea unui nod de transport intermodal la intersectia dintre str. Taietura Turcului cu calea ferată plus o statie pentru trenul metropolitan al lui Emil Boc.

Alin Tișe rezolvă problema traficului din Florești și din Baciu

Pe lângă faptul că îl ajută pe primarul Emil Boc și preia două din proiectele promise de acesta, Alin Tișe îi ajută și pe cei doi primari ai comunelor Florești și Baciu și propune soluții pentru traficul din aceste comune. Astfel, se va realiza o legătură dinspre Florești prin modernizarea străzii Nicolae Pătrașcu). Totodată se propune deschiderea unui acces dinspre Baciu prin modernizarea străzii Hoia.

Drum expres cu patru benzi

Inovațiile privind infrastructura rutieră din apropierea Parcului Etnografic și a pădurii Hoia cuprind și un drum expres cu patru benzi, respectiv strada Tetarom.

De asemenea, vor fi create doua accesuri din strada Tetarom prin: “strada LEA‘‘ de pe traseul liniei electrice aeriene si – “strada Tetapolis”.

Strada Tetapolis (legatura STRADA Tetarom – Aleea muzeului va avea două benzi, trotuar, piste de piciclete și locuri de parcare.

Strada LEA (legatura str.Hoia și str.Tetarom), două benzi, trotuar, parcare, piste de biciclete.

La reabilitarea străzilor se vor introduce piste pentru biciclişti cu sens dublu având lăţimea de minim 1 m (se recomandă 1,5 m) pentru fiecare sens, exclusiv zonele laterale de protecţie. Se recomandă separarea fizică a pistelor pentru biciclişti faţă de partea carosabilă, prin vegetaţie, borne, rigole, borduri etc. Pe străzile cu rol de deservire locală traseele pentru biciclişti pot fi comune cu cele pentru vehicule.

Totodată se propune prin PUZ realizarea unui sens giratoriu la intersectia strazilor Taietura Turcului, Tetarom si Vantului.

Transport în comun pe Tăietura Turcului

Proiectul prevede și extinderea retelei de transport local în comun pe str. Taietura Turcului cu statii BUS și Realizarea unei parcari de mare capacitate la nod de Parcul Industrial Tetarom I, cu acces direct pietonal înspre Padurea Hoia si Parcul Etnografic. Tot in zona sunt prevazute locuri de parcare pentru autocare si autoturisme pe strada Tetarom.

Proiectul privind extinderea Parcului Etnografic are o valoare de 10 milioane de euro, prin care vor fi realizate următoarele obiective de investiții: Centrul de Vizitatori alcătuit dintr-un punct de informare turistică, o sală multifuncțională evenimente și expoziții, cafeterie, depozite; un centru Centrul Administrativ alcătuit din birouri administrative, zonă seminarii, zonă lucrători Parcul Etnografic, atelier de dulgherie; Satul de Vacanță – sector pentru ateliere cu tematică etnografică – compus din Șură de joc, case în stilul tradițional românesc/săsesc/maghiar, ateliere de prelucrare a lemnului, a textilelor, respectiv ateliere de olărit și pictură tradițională; amenajări complexe în cadrul pădurii-parc Hoia.

Citește și:

Parcul Etnografic din Hoia se extinde. Vor fi create alei pietonale și o pasarelă de legătură cu strada VânătoruluiULTIMA ORĂ

 • Acum 3 hours General
  Copilă de 15 ani din Florești, căutată de familie. Dacă aveți informații sunați la 112
 • Acum 5 hours Din oras
  FIRMA CARE AMENAJEAZĂ MALURILE SOMEȘULUI a izbutit o nouă poluare cu ulei a apei în Cluj-Napoca. ABAST tace chitic, ei au problemele lor: cu numiri politice, cu sechestrări de persoane, cu mușamalizări de poluare voluntară…
 • Acum 5 hours Politica
  Marcel Ciolacu denunţă specula băieţilor deştepţi din energie: “România și-a vândut toată producția de energie pe 2022 (…) S-a dat la 200 -300 de lei!”
 • Acum 5 hours Politica
  Marcel Ciolacu anunță remanierea miniștrilor: “Se va face! Voi avea o discuție cu premierul”. Ciolacu nu a negat că vizați ar fi miniștrii Virgil Popescu sau Vasile Dîncu
 • Acum 6 hours Sanatate
  Sunt cu peste 5.000 de cazuri de COVID-19 mai multe decât în ziua anterioară. Clujul e în top
 • Acum 7 hours Politica
  Vasile Dîncu, despre posibila sa remaniere: “Fals!”
 • Acum 7 hours In vizor
  LĂCOMIA BĂNCILOR CRITICATĂ DUR de către Mugur Isărescu: “Au sărit calul și au dus ROBOR-ul peste dobânda-cheie. Au suprareacționat”
 • Acum 8 hours Editorial
  Alianța Vestului n-a fost altceva decât un mare fâs electoral cu ZERO realizări. Dar foame bolnăvicioasă de imagine a lui Emil Boc ne-a costat 165.000 EUR/an? Ne-a costat
 • Acum 9 hours General
  FURĂ ŞI FUGI: 27.000 de lei, în 25 de minute, atât a crezut că face un tânăr care a dat o spargere în Cluj. Visul s-a terminat cu cătuşe
 • Acum 9 hours General
  Peste 90% dintre clujeni s-au recenzat. Să vedem cu câţi poliţişti locali rămâne Emil Boc, să le dea SPOR DE OSÂNZĂ
 • Acum 12 hours Eveniment
  Un camion a luat foc în Dumbrava, pe cel mai periculos drum din Cluj, DN1E60
 • Acum 12 hours In vizor
  De ce îndeamnă Rafila ”pe toată lumea” să își ridice pastilele de iod de la farmacie. Că a dat o ”comandă” de 30 de milioane de euro la Antibiotice Iași și nu are cum să o distribuie populației
 • Acum 13 hours In vizor
  O asociere dintre STRABAG SRL, desemnată drept ”firmă penală” în mass media română și veșnic abonată la banii statului și GEIGER TRANSILVANIA SRL, firma de casă a fostului primar Iohannis, a primit contractul de peste 420 milioane de lei pentru 15 km. de autostradă între Cheţani şi Câmpia Turzii
Citește și...
Recomandările redacției
TOP CITITE