De cartier

„Proiect-pilot” de pădure-parc în zona La Terenuri din Mănăștur

Scris de 196

Primăria și Consiliul Județean Cluj le promit clujenilor, printre altele, și păduri-parc. CJ-ul în  zona Hoia, municipalitatea în zona Făget. Ei bine, oamenii de rând le-au luat-o înainte autorităților, amenajându-și pe cont propriu pădurea din zona La Terenuri, probabil văzând lentoarea cu care administrația liberală își pune în aplicare promisiunile electorale.

În colțul de pădure amenajat de localnici putem vedea cum vor arăta, cel mai probabil, pe de-antregul, viitoarele păduri-parc ale Clujului. Mai jos puteți observa un „proiect-pilot”, prin care putem evalua dacă pădurile Clujului trebuie amenajate sau nu.

Amenajarea silvică a mănășturenilor o găsim la câteva sute de metri de strada Parâng. Ceea ce ar fi putut reprezenta o oază verde de relaxare a devenit o ghenă de gunoi și un loc de drogangeală.

De jur-împrejurul băncuțelor fără USB, protejate de ploaie cu o mușama publicitară, e plin de peturi de bere și de suc, de chiștoace și pachete de țigări, de felurite gunoaie:

Pe masă, au rămas ustensilele folosite pentru relaxarea psihedelică în natură:

Amenajarea pădurii de lângă o zonă aglomerată din Mănăștur a dus, așadar, la gunoizarea ei. În Clujul ”smart”, pădurea nu trebuie amenajată, ci păzită de vandali.ULTIMA ORĂ

 • Acum 2 hours PubliNews
  PREMIERĂ: Brandul românesc Donuterie și-a deschis o locație în capitala Ungariei
 • Acum 2 hours Sanatate
  Crește numărul spitalizărilor: 35 de copii sunt internați cu COVID-19. Au fost depistate 162 de noi cazuri de COVID-19 la Cluj.
 • Acum 5 hours General
  Fostul preşedinte al Curţii Constituţionale, Augustin Zegrean: Supraimpozitarea contractelor part-time, ”o încălcare a libertății muncii”. În Constituție este definit ”dreptul la muncă”, nu ”obligația la muncă”
 • Acum 6 hours Justitie
  TÂRZIU, EXTREM DE TÂRZIU pentru o Justiție care se vrea europeană, Ion ”Ilici” Iliescu este retrimis în judecată pentru CRIME ÎMPOTRIVA UMANITĂȚII în Dosarul Revoluției din decembrie 1989. Dosarul ”loviturii” de stat începute după fuga lui Ceaușescu
 • Acum 7 hours FOTOGRAFILA
  CUM SE ”SCOATE” CTP din ”VINEREA VERDE”: Iar au lăsat tarif de metropolitan pe linia 35
 • Acum 8 hours Vocea ta
  Emil Boc şi administraţia sa îi abuzează administrativ pe clujenii care se lasă abuzaţi. Nici măcar despăgubirile mizerabile stabilite pentru exproprierile de la “La Terenuri” nu s-au plătit
 • Acum 8 hours Din oras
  Ploaia de vară a făcut ravagii în baza sportivă “La Terenuri” din Mănăștur. Aşa este când se lucrează cu “hei-rup, bum!”, ca la Bumbeşti-Livezeni…
 • Acum 8 hours PubliNews
  PESTE 300.000 DE EURO INVESTIŢIE ÎN PROMENADA ŞI PONTONUL DE PE MALUL LACULUI GHEORGHENI, DIN IULIUS PARC
 • Acum 9 hours Politica
  Marcel Ciolacu anunță că măsura compensării prețului la combustibil nu mai e necesară
 • Acum 10 hours Din oras
  Angajat al Primăriei Cluj-Napoca, care se dorea consilier județean, găsit în incompatibilitate de ANI
 • Acum 11 hours In vizor
  Autostrada melcului, cunoscută și ca Autostrada Transilvania, s-a mai târât 10 kilometri într-un an
 • Acum 11 hours Politica
  Marcel Ciolacu face acuzații incendiare: ”Pe piața energiei e o speculă. Sunt niște lucruri bizare”
 • Acum 12 hours Politica
  Polițiștii ies la proteste, considerându-se ”fraierii de serviciu”. Noi, contribuabilii, care i-am văzut de nenumărate ori abuzându-și uniforma, sunte adevărații fraieri!
Citește și...
Recomandările redacției
TOP CITITE