Rautacisme

PROGRAM DE ”NOPȚI ALBE” ÎN CLUJ cu ocazia UNTOLD. Spor la decibeli și nesimțire sub geamurile spitalelor și ale clujenilor

Scris de 1226

De atâția ani de când există nemulțumirea din ce în ce mai manifestată de clujeni cu privire la zgomotul făcut trei sau patru nopți la rând de către festivalul de muzică pe stick, UNTOLD, fără pic de obraz, cu nesimțirea complicității pe față a autorităților publice locale, nu s-a luat nici o măsură pentru ca acest inconvenient să dispară, sau să fie diminuat. Există garduri fonice – mai utile decât cele din plasă cu care Emil Boc interzice accesul clujenilor în propriul parc, există ingineri de sunet pricepuți, care știu să dirijeze decibelii de așa manieră încât să nu răzbată la nivel deranjant unde nu produc plăcere.

Dar, în Cluj-Napoca legea este înlocuită cu nesimțire și grobianism de fiecare dată când Emil Boc trebuie să-i aștearnă preș orașul la picioare protejatului Buta – așa că, în loc de măsuri este mai probabil să auzi un ”nu-ți convine, cară-te”!

Programul de nopți albe pentru bolnavii din spitalele Clujului, pe sub care se întâmplă sulfuroasa afacere UNTOLD, pentru clujenii de pe malul Someșului, cartierul Plopilor, Grigorescu, Gruia, Zorilor, Mănăștur, Dâmbu Rotund, Centru-Gară și, deseori, în funcție de cum bate vântul, Europa, Lomb, Mărăști, Între Lacuri și chiar și Someșeni, pentru cei care au copii mici, cei care trebuie să meargă și la un serviciu, pentru cei care ar dori să doarmă nu să audă bubuieli de non-muzică de stick, este:

Vineri dimineață vă dă ”deșteptarea” și ”spor la treabă, că macarale râd în soare aurii”, să mergeți la lucru cu ochii mici, roșii și prietenoși, Manuel Riva. Acesta ”mixează” de pe stikurile sale până la ora 6:20.

Sâmbătă, cei de la ”antiol” dau dovadă de umanite și vă vor lăsa să adormiți, cum n-ați făcut-o toată noaptea, la ora 5 și 20 pe ”muzica” celor de la Bassjackers.

Duminică veți adormi numai la 6 și 5 pe ritmurile lui Oliver Heldens.

Ca să fiți odihniți luni, să începeți săptămâna cu nervii pe moațe tot la ora 6 și 5 pe ritmuri de Tujamo.

Orele sunt anunțate ca atare în program, dar nu garantăm nimic. Sunt ani în care clujeanul se mai zvârcolea în pat și pe la ora 8, 9, în funcție de cât de tras… cu cheia era DJ-ul de la butoane.

Că numai în Cluj-Napoca se întâmplă mârlănii în contra legii, la alte festivaluri, DJ-ii și organizatorii plecau cu cătușe la mână dacă încălcau legea și tulburau liniștea publică.ULTIMA ORĂ

 • Acum 14 hours Vocea ta
  Cine-i ”idiotul”?
 • Acum 16 hours Politica
  Dosarul privind certificatul de revoluționar al liderului PSD Marcel Ciolacu a fost clasat: „Fapta nu este prevăzută de legea penală”
 • Acum 18 hours Justitie
  TREABA SE CAM ÎMPUTE PENTRU EUGEN CECAN: DNA Central a cerut documente privind o lucrare de extindere drum efectuată de DRDP Cluj
 • Acum 19 hours Rautacisme
  Eh, Marcel Bonţidean, zis şi “Nicolaie”… a semnat cu Securitatea, dar măcar n-a turnat
 • Acum 20 hours In vizor
  Pe Boc îl lasă nervii din ce în ce mai des. Clujenii care-l critică sunt “isterici”, “iubitori de noroi”… Acum l-a numit “idiot” pe cel care a avut “tupeul” să-i numească “centura de Diamant” “un eşec”
 • Acum 20 hours Din oras
  Primăria Cluj-Napoca susţine: “Lucrările de modernizare a străzii Iuliu Maniu, finalizate la timp”. Colegii de la Gazeta de Cluj au descoperit în teren contrariul. Şi cum nu zice municipalitatea nimic despre mizeria de pe Bolyai
 • Acum 22 hours In vizor
  Autostrada Transilvania se conectează prin drum expres, aflat în grafic de execuţie, dar NU cu Centura Clujului (care NU există), ci cu cea a Oradiei (care există)
 • Acum 22 hours Politica
  Falimentul Euroins: ASF a retras proiectul de plafonare a prețurilor la RCA. Guvernul urma să îl discute astăzi. Vezi cu ce explicații vin cei de la ASF
 • Acum 23 hours In vizor
  O VESTE RECONFORTANTĂ: PUZ nou pentru reglementarea urbanistică a ariei protejate Cheile Turzii
 • Acum 24 hours Din oras
  Reabilitarea clădirii fostului Hotel Melody, investiție de peste 1 milion de euro, cu sprijin de la Budapesta
 • Acum 1 day Din oras
  TRAGEDIE la Pata Rât: O locuință și alte anexe improvizate au fost cuprinse de flăcări. Un bărbat a murit
 • Acum 1 day Politica
  O ȚARĂ CU NERVII PE MOAȚE
 • Acum 2 days PubliNews
  Femeia anteprenor și inspirație pentru noi începuturi
Citește și...
Recomandările redacției
OPINIE Vocea ta

Cine-i ”idiotul”?

Szakats Istvan Dacă primarul Boc a avut azi eleganța de-al face idiot pe inginerul Carol […]

TOP CITITE