Din oras

Proaspătul șef al IPJ Maramureș, Constantin Ilea, și-a început ziua de lucru cu un interviu în care se disculpă de ce nu l-a acuzat nimeni

După ce și-a mușcat de cur toți șefii din IPJ Cluj, în speranța că o să le ia locul (si nu i-a aiesit niciodata), după ce a eșuat ca șef al DIPI Cluj, Costică Ilea, împuternicit ieri șef al IPJ Maramureș, s-a opărit la chelie dând, ”în exclusivitate”, într-o publicație locală, un interviu penibil în care vrea el, nene, să lămurească “atacurile” din Ziar de Cluj și Gazeta de Cluj.

V-aș spune mai multe cum e cu ”exclusivitatea” asta, dar cred că e mai important să lămurim că Ilea mănâncă rahat în continuare în toate chestiunile pe care le contestă și că ar fi fost mai bine să tacă dracului și să-și vadă de noua funcție (domnule comandant, să știți că și în Maramureș presa e arțăgoasă, muahaha).

Ziar de Cluj a publicat luni articolul:

Adjunctul șefului IPJ Cluj, Constantin Ilea, numit șef la IPJ Maramureș

în care s-au dat și niște link-uri la materiale de presă în care apare numele proaspătului șef al IPJ Maramureș, numit (detașat) ca urmare a fugii penalului primar al Băii Mari, Cătălin Cherecheș, de rigorile legii. Un caz în care vajnicii purtători de chipiu ai MAI și-au făcut datoria atât de bine încât ne întrebăm de ce nu suntem primiți instant în Spațiul Schengen. Direct din spațiul nostru, Spațiul Șmengen.

Erau trei chestiuni acolo: apropierea de anturajul dubios al fostului șef al CJ Cluj, Horea Uioreanu, condusul unei mașini furate, lipsirea de permis pentru depășire de viteză.

Tovarășul Ilea efectiv ne face proști când spune că este cu totul întâmplător că Răzvan Pop, șeful de cabinet al lui Uioreanu îi folosea numele în discuții telefonice de o manieră foarte insinuantă. Să ne lase Ilea cu verificările interne, că știm cum se fac ele.

A doua chestiune se referă la una dintre cele mai penibile faze pe care le poți păți când ești șeful local al serviciului secret al MAI: să-și ia nevastă-ta o mașină furată de hoți.

Explicațiile lui Ilea din interviul de ieri, că nu știu ce italian, că nu știu cine a așteptat nu știu ce înmatriculare, ne arată cât de slab profesional din punct de vedere informativ a fost Ilea când a fost șef la ”doi și-un sfert” Cluj. Omul care se ocupa cu protecția internă în IPJ Cluj și nu numai n-a fost în stare să-și facă protecție internă în casă. Păi, da, Ileo, când ești șef de serviciu secret orice achiziție-vânzare, creditare, împrumut al anturajului apropiat trebuie făcut cu maxime verificări și cu o stare de reținere.

Ilea e ca și judecătoarea aia care îl judeca pe Borcea, și-a tras-o cu el, a primit zece mii de euro în poșețică și le-a spus procurorilor că nu credea că-i mită, ci un cadou.

Ilea devine și mai mărunt când atinge subiectul carnetului său suspendat, lucru despre care eu am scris într-o exclusivitate adevărată. Milițianul Ilea în continuare evită fondul problemei: ca jurnalist mi s-a rupt în fund că i-a fost suspendat carnetul, dar m-a interesat foarte tare ”detaliul” că incidentul a fost ascuns de ochii opiniei publice și că s-au tras sfori pentru ca el să rămână în derizoriu.

Ca să nu mai zic de faptul că pentru mine Ilea rămâne nesimțitul nenorocit care a colportat informații false și a tras sfori jegoase ce au dus la arestarea într-o premiera trista a fostului sef al IPJ Cluj, Mircea Rusu. Pai, Ileo, cum sa nu te bata Dumnezeu pentru ce ai facut?